Utazás 2018.- Belföld

Utazás 2018.- Belföld

Utazás 2018.- Belföld

 

            Néhány érdekességre szeretnénk felhívni olvasóink figyelmét a magyar kiállítók által kínált élmények közül, természetesen a teljesség igénye nélkül.  

Az idei Utazás kiállítás hazai díszvendége Hévíz városa volt. Különleges játékokkal, helyi termék kóstolókkal, kosztümös fotóponttal, akciós szállásajánlatokkal várták a látogatókat. Európa legnagyobb gyógytava tavaly 1 millió 200 ezer vendéget fogadott, köszönhetően a belföldi forgalom növekedésének, a német vendégkör stabilizációjának, a közép-európai érdeklődés erősödésének, valamint az orosz és ukrán piac visszatérésének. Minden szinten törekszenek a minőség fejlesztésére, a vendégek kényelmének növelésére. A Hungarikum díjjal kitüntetett Hévíz Gyógyfürdő az Európai Fürdőszövetség minőségbiztosítási védjegyét is átvehette. Papp Gábor polgármester beszélt a további fejlesztésekről: átalakítják az autóbusz pályaudvart, modernizálják a népszerű termelői piacot, megújul a nagyparkoló és a Deák tér, látogatóközpontot alakítanak ki és a Hévíz-Balaton repülőtér fejlesztése ugyancsak megtörténik. Szorosan együttműködik az önkormányzat, a vállalkozói és a civilszféra a marketingterületen is.


Utazás 2018.- Belföld


            A Humen Media szervezésében szakmai fórumfoglalkozott az LMBTQ-barát desztinációk és szolgáltatók bemutatásával. Miután ez a réteg általában magasabb jövedelemmel rendelkezik, és többet utazik, mint az átlag, egyre több turisztikai desztináció és szolgáltató kívánja biztosítani számukra a megfelelő üdülést. A hazai LMBTQ-utazók Berlint és Barcelonát választják leggyakrabban úti célként. A várhatóan rövidesen megalakuló Pink Budapest Turisztikai Szövetség célja Budapest felvétele az LMBTQ világturisztikai térképére. A továbbiakban bemutatkozott Ibiza, Valencia tartomány és Málta, mint melegbarát desztinációk. A TAP Portugal légitársaság a terület szolgáltatóit képviselte a rendezvényen. A kiállításon külön standon lehetett tájékozódni a 2018-as PRIDE fesztiváljaikról.

            Pákozd katonai emlékparkja március 10-én tartja az évadnyitót, a 170. évforduló jegyében emlékeznek 1848. március 15-re. Március 12-18 között programsorozat várja a gyerekeket, felnőtteket, családokat. Hadtörténész tart előadást Görgey Artúr születésének 200. évfordulója alkalmával, Székesfehérváron hagyományőrző bemutató, a kicsiknek apródképző és ólomkatona öntés, a nagyobbaknak szellemi haditorna is lesz. A pákozdi emlékhelyen a szabadságharcot bemutató kiállítás, Doni emlékkápolna, az aradi vértanúk faragott emlékoszlopai, az 1956-os szabadságharc emlékpontja, a sorkatonaság történetét és a békefenntartást bemutató kiállítás, interaktív tárlatok, világháborús lövészárok, repülőgép szimulátor található.


Utazás 2018.- Belföld


             A megidézett múltról regél a füzéri vár. A 2015-ben a szlovák határon újjá épített vár számít a kalandra vágyókra, a természetet kedvelőkre és a történelem szerelmeseire, akik kedvet éreznek ahhoz is, hogy kipróbálják, milyen lehetett egykor itt az élet. Mint a standon megtudtuk, a Pro Architectura díjjal kitüntetett épületben középkori ruhába öltözött, felkészült tárlatvezetők segítenek visszarepülni az 1500-1600-as évekbe, a dicsőséges fénykorba, ismerkedni az Abák, Perényiek, Báthoryak, Nádasdiak és Károlyiak történeteivel. Idei rendezvényeiken lovagi tornákat tekinthetnek meg, korabeli táncokat tanulhatnak a látogatók. A Tavaszi Várkapu Tárogató április 1-2-án lesz. A településen pedig kisvendéglő, vendégházak és egy gyönyörű tájház várja az ide érkezőket. A környék látnivalói: a hollóházi porcelánmúzeum, a pálházai kisvasút, a füzérradványi Károlyi kastély, a gönci huszita ház, a vizsolyi református templom és a Biblia, Széphalmon a Kazinczy múzeum, a Magyar Nyelv múzeuma, a regéci és a boldogkőváraljai vár, valamint a hívogató erdő, amelynek tanösvénye segít felfedezni a védett területet.


Utazás 2018.- Belföld


            A Pannonhalmi Főapátság 2018-as programjaira invitálta az Utazás kiállítás látogatóit. Spirituális és kulturális élményekkel várják a hozzájuk érkezőket. A kibékülés az idei év központi gondolata. Szent Benedek ünnepe, valamint az egyházi ünnepek mellett áprilisban ősgyümölcsös-avatás, szerzetesfutás, májusban pünkösdi pincejárás, Szent Orbán-napi nyitott kapuk, júniusban jazzterasz és jazzvacsorák, koncert a gyógynövénykertben, júliusban levendulanapok az első félév érdekességei. Egész évben turisztikai és múzeumpedagógiai programokon vehetnek részt az érdeklődők mind az apátság épületében, a gyógynövénykertben, a pincészetükben és a ravazdi ásványvíz palackozóban. Iskolai csoportokat, családokat ugyancsak szívesen látnak kiállításaikon, orgonahangversenyeiken, zenekari és előadói estjeiken.


Utazás 2018.- Belföld


            A MAHART Tours, a MAHART PassNave Kft utazási irodája lenyűgöző kiállítású katalógust hozott az Utazásra. Az iroda több mint húsz éve tengeri és folyami hajós utakat, nemzetközi kompjáratokra jegyeket értékesít, a hajós utak specialistája. Kínálnak előfoglalási, Last Minute, nászutas és törzsutas kedvezményt, a családosoknak pedig, ha két felnőttel egy kabinban utazik a gyerek, csak kikötői illetéket kell fizetni utána. A korhatárt minden hajóstársaság egyedileg határozza meg. Érdekes ajánlat a norvég fjordok hajós és autós körút: részben saját személygépkocsival. Több hajóstársaság kínál folyami utakat, akár a világ legszebb folyóin, köztük a Jangce és a Nílus is szerepel a kihagyhatatlan Duna mellett. A tengeri utakra készült új óceánjáró hajók már visznek Alaszkába, a Karib-térségbe, Dél-Afrikába, az Egyesült Arab Emirátusba többek között. De indulnak titkos helyekre a Földközi tengeren, vagy látogatják a mediterrán világ öt csodáját és Hawaiit is. A katalógus beharangozza 2020-as év nagy érdekességét, 116 nap alatt a Föld körül hajózik majd utasaival az MSC Magnifica.

Írta: Dr. Hajós Anna

Fotók: aktivpihenes.hu / Okolicsányi Zoltán

           

2018-03-06« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk