Vezessünk óvatosan!

Vezessünk óvatosan!

Vezessünk óvatosan!

 

 

            Minden héten aggasztó hírek érkeznek mind az autópályákról, mind a kisebb és nagyobb forgalmú közutakról. A nyári időszakra jellemző jelentős forgalomnövekedés miatt több helyen is közlekedési torlódások alakulnak ki. A Fejér megyei Rendőr-főkapitányság a balesetek megelőzése érdekében felhívja a figyelmet az alábbiak szem előtt tartására:

 

 Alkalmazzunk a megszokottnál nagyobb követési távolságot!

Tegyünk eleget a jobbra tartási kötelezettségnek!

A megengedett legnagyobb sebességhatárokat figyelembe véve közlekedjünk!

Az elsőbbségre és előzésre vonatkozó közlekedési szabályokat maradéktalanul tartsuk be!

Tartózkodjunk a hirtelen fékezéstől és irányváltoztatástól!

 Fokozottan figyeljünk az autópályák le- és felhajtóinál!

A leállósáv igénybe vétele torlódás kialakulása esetén sem szabályos!

Ne feledjük, a legjobb megelőzés minden esetben a közlekedési szabályok betartása, azonban a megváltozott időjárási viszonyokhoz való alkalmazkodás is kiemelten fontos!

A fesztiválozóknak is érdemes megszívlelni a rendőrség bűnmegelőzési tanácsait:

Vagyontárgyaikra fokozottan ügyeljenek, soha ne hagyják azokat őrizetlenül!

Kizárólag annyi készpénzt vigyenek magukkal, amennyire feltétlenül szükségük van!

Soha ne fogadjanak el ismeretlenektől semmilyen italt, ételt, tablettát, gyógyszert, kábítószert! Olyan italt igyanak, amelyet Önök előtt bontottak ki, amit Önök előtt töltöttek a poharukba!

Legyen tervük arra az esetre, ha baj történne: kit hívhatnak, hogyan veszik fel a kapcsolatot másokkal. Hasznos lehet a telefonjuk gyorshívójába elmenteni azokat a számokat, amelyeket egyetlen mozdulattal felhívhatnak.

Ha alkoholt fogyasztottak, ne üljenek a volán mögé, helyette válasszák a tömegközlekedési eszközöket, vagy utazzanak taxival!

Baj esetén forduljanak bizalommal a fesztivál környékén szolgálatot ellátó egyenruhás rendőrökhöz, vagy tegyenek bejelentést a rendőrség 107-es, vagy 112-es segélyhívó számán.

 

Mindezeket a tanácsokat igencsak érdemes megszívlelni, hogy valóban jól sikerüljön az utazás, a nyaralás, és felhőtlen legyen a szórakozás.

Írta: Dr. Hajós Anna

Fotó: aktivpihenes.hu / Okolicsányi Zoltán

 

2018-07-18« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk