Új közvetlen járat, Budapestről Bordeaux-ba

Új közvetlen járat, Budapestről Bordeaux-ba

Új közvetlen járat, Budapestről Bordeaux-ba

 

 

A világ leglátogatottabb városa ma is Párizs, a franciák az idén is rekordmennyiségű turistára számíthatnak. Semmi nem tántoríthatja el a látogatókat a fény, a luxus, a parfümök, a divat és a művészetek fővárosától. A Lonely Planet szerint Bordeaux a világ legjobb turisztikai desztinációja.

Franciaország budapesti nagykövetségén a közelmúltban számolt be a friss attrakciókról, évfordulókról,  kiállításokról és az újabb légi újdonságokról Corinne Foulquier, az Atout France regionális igazgatója. A vendégeket Eric Fournier nagykövet köszöntötte ékes magyar nyelven.

Zanzásítva is órákig tartana minden eseményt felsorolni, ezért csak néhány ötlet, hogy aki mostanában ebbe a szép országba készülődik, mit is nézzen meg: december 22-én nyílt meg a párizsi Grand Musée du Parfum múzeum, amely ennek az illatos exportcikknek a múltját és jelenét tárja fel, a látogatás szó szerint bódító élmény, és a hölgyeket persze vásárlásra csábítja. Ugyancsak főleg a nőket célozza meg, korosztálytól függetlenül, az Yves Saint-Laurent múzeum Párizsban.

A zenerajongóknak szinte kötelező megtekinteni a Párizs melletti Seguin szigeten lévő új zenei központot.

A francia Disneyland negyedszázados évfordulóját ünnepli, ennek alkalmából idén októberben nyílik meg a Disneyland Paris új projektje, a Villages Nature . Akik a politika iránt érdeklődnek, azoknak ajánlható Strasbourg új múzeuma az Európai Parlamentről.


Új közvetlen járat, Budapestről Bordeaux-ba


Ősszel nyílik meg a Lafayette Anticipation alapítvány párizsi művészeti központja.

Idén 40 éves a Centre Pompidou és most emlékeznek meg Auguste Rodin halálának 100. évfordulójáról.

Az a tény, hogy Bordeaux-t a Lonely Planet a világ legnépszerűbb turisztikai régiójának választotta, még inkább felértékeli azt az eseményt, hogy az idén a Wizzair közvetlen járatot indít oda Budapestről.

Írta: Dr. Elek Lenke

Fotó: Thomas Sanson, Irene de Rosen,

 

 

2017-05-14« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk