Főoldal | Ausztria | Németország | Svédcsavar | Turisztikai cikkek | Szálláshely | Interjúk | Divat és turizmus | Magyar Portéka | Turisztikai képek- ahol jártunk | Saját Flickr Galéria

Kitekintés a Luzern-Vierwaldstätti-tó régióra


125 éve közlekedik a Pilatus-hegyen a világ legmeredekebb pályájú vasútja. A Luzern házi hegyének is nevezhető 2132 méter magas Pilatus csodálatos kilátást nyújt a Vierwaldstätti-tóra és az Alpok 73 hegycsúcsára, és ugyanez elmondható a Luzern-Vierwaldstätti-tó régió sok más pontjáról is – helyenként gasztronómiai élvezetekkel körítve.

125 éves a Pilatus fogaskerekűje, amely Svájc legmeredekebb sínpárján közlekedik.
A Pilatus-vasút 1889. június 4-én, akkor még gőzzel hajtva, indult első útjára. A vasúti pálya 400 nap alatt készül el 600 ember munkájának eredményeként. A világ mai napig legmeredekebb fogaskerekű-pályája egy mérnöki remekmű. Megépítésekor egyedülállónak számított, ma, a 21. században pedig autentikus és topmodern egyszerre, az eltelt 125 évben ugyanis nem szűnt meg forogni az idő (fogas)kereke sem. A Pilatus Kulm Hotel, amely 120 éves jubileuma alkalmából 2010-ben teljes körű felújításon esett át, Svájc egyik legszebb műemlékvédelem alatt álló szállodája. Közép-Svájc egyik gyöngyszeme csupa látnivalót kínál családoknak, ínyenceknek és minden „távolbalátónak”.Raiffeisen Skywalk függőhíd Sattel-Hochstuckliban
A Sattel felett elhelyezkedő, a svájci Elő-Alpok részét képező Sattel-Hochstuckli túraterepen található a 374 méteres „Raiffeisen Skywalk“, amely Európa leghosszabb gyalogos függőhídja. A híd – amelyre a Mostelbergen, közvetlenül a Stuckli Rondo felvonó hegyi állomásánál lehet feljutni – a Lauitobel vadregényes völgye felett, helyenként 58 méteres magasságban húzódik végig, és csodálatos panorámát nyújt az Ägeri-völgyre és annak idillikus környezetben elterülő tavára.

Vacsora kilátással
A luzerni Art Deco Hotel Montana terasza gasztronómiai és esztétikai élvezeteket kínál egyszerre. Az időjárástól függetlenül 15 GaultMillau ponttal büszkélkedő étterem vendégei tavasztól őszig, illetve – az időjárás függvényében – az enyhébb téli napokon is élvezhetik a szálloda teraszáról a környező hegyekre, a Vierwaldstätti-tóra és Luzernre nyíló lélegzetelállító kilátást.

Naplemente a Vierwaldstätti-tavon
A Vierwaldstätti-tavon minden évszakban nagyszerű élményt jelent a hajókázás. Egy kicsivel talán mégis különlegesebb élményben lehet részük azoknak, aki május 24. és szeptember 7. között az „Unterwalden“ gőzösről csodálják meg a naplementét, és a 3 órás út során 3 fogásos menüt fogyasztanak el a tó kellős közepén, a lenyugvó nap fénye és a csodálatos természeti környezet látványa mellett.

 www.pilatus.ch, www.sattel-hochstuckli.ch, www.hotel-montana.ch, www.lakelucerne.ch, www.luzern.comTovábbi információk:
Web: www.MySwitzerland.com

Fotó: Copyright by Luzern Tourismus, lakelucerne.ch,Nagyobb térképre váltás

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Az Aktivpihenes & Aktiveurlaubszeit webmagazinok támogatják a turisztikai vállalkozásokat sajtóközlemények, hotel-és régióinformációk széleskörű terjesztésével német és magyar nyelven. Minden fontos média, online sajtóportálok és szociális média hírek hozzáférése által a sajtóközlemények és cikkek a legrövidebb időn belül eljutnak a célcsoportokhoz.

A szakértelem és a tapasztalat a partnerek javát szolgálja. A sajtóközleményeket és a tudósításokat helyi mentalitás szerint magyar és német újságírók állítják össze, akiknek a specialitása a turizmus.

Vissza » Újdonságok

 Aktív rovatokSzakmai partnereknekHasznos linkek
All right reserved: www.aktivpihenes.hu | Honlapkészítés - XLS.HU -
Ranking-Hits
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk