Főoldal | Ausztria | Németország | Svédcsavar | Turisztikai cikkek | Szálláshely | Interjúk | Divat és turizmus | Magyar Portéka | Turisztikai képek- ahol jártunk | Saját Flickr Galéria

Svájc - az eredeti tél 1864 óta


Erre a télre a Svájci Idegenforgalmi Hivatal – közismert nevén a Schweiz Turismus – történelmi visszatekintést és legfrissebb újdonságait kínálja. A 2014/2015-ös téli szezonban a vendégek történelmi szálláshelyeken éjszakázhatnak, a terepen pedig a sífelvonók legmodernebb változatait használhatják és élvezhetik a legendás hírű sípályákat.
A téli turizmus születésének az 1864-es évet tekintik, amikor is egy St. Moritz-i szállodás és nyári vendégei fogadást kötöttek.

1864 őszén a graubündeni St. Moritzban Johannes Badrutt szállodatulajdonos fogadást kötött hat angol vendégével, hogy a szállodája teraszán akár télen is napozhatnának. Amennyiben veszít, kifizeti a társaság úti költségét Londontól St. Moritzig. Az angolok a következő tavasszal barnára sülve tértek haza. A téli turizmus ezzel kapta meg a kezdő lökést. A másfél évszázados évforduló alkalmából választotta a Svájci Idegenforgalmi Hivatal a 2014/2015-ös téli szezon fő témájának a mindenkori kezdeményező szellemet.

A Svájci Idegenforgalmi Hivatal legfrissebb, gazdag képanyaggal kiegészített utazási magazinja nem csak a téli turizmus történetéről beszél. A Svájcba üdülni látogatók híres sílesikló és sífutó pályák havát próbálhatják ki, illetve átélhetik az éjszakai szánkózás élményét. Feltárulnak az ország hegyvidékei, melyek másfélszáz éve vonzzák a látogatókat, megtaláljuk benne a világ első napelemes sífelvonóját Tennában, vagy a Porsche cég által tervezett beülős kötélpályát Laaxban. Az utóbbi másodpercenkénti hat méteres sebességével nemcsak gyorsabb, mint a többi sífelvonó, hanem hatos ülései a haladási irányhoz képest 45 fokban elfordítva haladnak, ezáltal jobb kilátást nyújtanak a tájra.
Az adelbodeni jégbarlangban (Berner Oberland) a látogatók olyan kényelmesen haladhatnak, mint a hagyományos korcsolyapályán. A három hókunyhót (iglu) folyosók kapcsolják össze, melyeken a korcsolyázók kényelmesen kipróbálhatják akár a forgásokat és az ugrásokat is.
A „myTop10” prospektus tíz élménycsomagjából hét téli üdülést kínál. Ebben a füzetben mesél Albin „Bini” Amstutz hegyi vezető (egyben az engelbergi Gross-Titlis lesiklósánc főnöke) arról a mámorról, amit a Titlisre induláskor érzett. Anne Fournier (Verrey) a Champéry-i Chez Coquoz étterem fűszerezését magasztalta. Mindenki talál valami magával ragadót svájci üdülésével kapcsolatban.
A Svájci Idegenforgalmi Hivatal magazinja, „Svájc – az eredeti tél 1864 óta”, illetve a „myTop10” prospektus megrendelhető a 00800 100 200 30-as ingyenes telefonszámon és a www.MySwitzerland.com internetes oldalon.

Történelmi szálláshelyek
Aki a megfelelő szállást és ellátást keresi a téli élményeihez, nagy választékban találja meg a „Swiss Historic Hotels” listáján. Ilyen például a Hôtel du Pillon les Diablerets-ben, a Genfi-tó körzetében. A település felső részén található nagy hagyományú szállodát brit gleccserturisták építették 1860-ban. A napozóteraszon a látogatók a diablerets-i gleccserek és a hegyek látványában gyönyörködhetnek. A hideg téli estéken a cserépkályha meghitt melegében forralt borral is szolgálnak.

Azok a vendégek, akik más szállodai szolgáltatásokat is igénybe vennének, további termálhotelek közül választhatnak, mint a „Typischen Schweizer Hotels”, a „Design & Lifestyle Hotels” vagy a „Swiss Deluxe Hotels” és a „Wellness Hotels”, ahol megtalálhatják tökéletes és teljes pihenés élményét. A www.MySwitzerland.com/besthotels keresőprogram segítségével lehetőség nyílik a kényelmes keresésre, és az igényeknek leginkább megfelelő szálloda választására bármelyik svájci régióban.

Svájc internetes téli ajánlatai
Kényelmes megközelítés, hirtelen támadt ötletek megvalósítása, szánkózás, játékos téli programok gyerekeknek, téli nosztalgia és további inspirációk a svájci télhez – mindez megtalálható a www.MySwitzerland.com/winter internetes címen. Az interaktív személyiségteszt kitöltésével az érdeklődők kialakíthatják, hogy melyik téli helyszín illik legjobban karakterükhöz. A legvonzóbb svájci üdülőhelyek legkedvezőbb árú téli ajánlatait a www.MySwitzerland.com/preiswerteschweiz címen találják. Sőt: 50 egészen különleges szálláshely ajánlata közül is lehet választani a www.MySwitzerland.com/top címen.

A svájci jubileumi tél további információi megtalálhatók a www.MySwitzerland.com/winter címen, illetve személyes tanácsadásért fordulhatnak a Svájci Idegenforgalmi Hivatalhoz az ingyenes 00800 100 200 30 telefonszámon.

Vissza » Újdonságok

 Aktív rovatokSzakmai partnereknekHasznos linkek
All right reserved: www.aktivpihenes.hu | Honlapkészítés - XLS.HU -
Ranking-Hits
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk