Főoldal | Ausztria | Németország | Svédcsavar | Turisztikai cikkek | Szálláshely | Interjúk | Divat és turizmus | Magyar Portéka | Turisztikai képek- ahol jártunk | Saját Flickr Galéria

Újabb attrakciókkal vár a Nyugat-Balatonon

 

Ha azt halljuk Keszthely, Hévíz, Zalakaros, Gyenesdiás, Vonyarcvashegy, Balatongyörök, vagy épen Szigliget és Badacsony, egyből a Balaton, és az ország talán egyik legszebb, és a család minden tagja számára legtöbb, legváltozatosabb turisztikai és gasztronómiai kínálatát nyújtó vidéke jut az eszünkbe, a Nyugat-Balatoni régió. De tudják a helyiek jól, a vendégek visszacsábításához nem elegek az adottságok, és a sok szép emlék, amit innen visznek haza a vendégek, bizony nem árt mindig újdonságokkal is előállni! Nézzünk hát körbe egy kicsit, milyen friss remek lehetőségekkel várják az idelátogatókat a térségben!

Kezdjük barangolásunkat a térség világhíres központjában, a gyógy taváról ismert Hévízen! A világ minden tájáról turistákat vonzó természetei csoda már eddig is rengeteg különlegeséggel várta vendégeit, de most a tó vízében kialakítottak egy „iszapmedencét”, melyben a tóban ülve merülhetünk bele a jótékony gyógyiszapba. Kimászva a napozó stégre, a testünkre kent jótékony anyagot magunkra is száríthatjuk, ami remek fénykép témán kívül, nagyon hasznos bőrünknek is!A városka újdonsága a Segway túra is a település és a tó környékének felfedezésére, illetve az az új kerékpár dokkoló rendszer, melyet a Párizsban, Londonban, Milánóban már jól működő minta alapján hoztak létre. Magyarországon Budapest és Esztergom után Hévíz a harmadik város, ahol négy helyen is megjelentek a kártyával kölcsönözhető kerékpárok. Az akár rövid időre is kibérelhető drótszamarak remek lehetőséget kínálnak az Egregyi borhegy meglátogatására is, vagy akár a városon belüli közlekedésre.Ha már a kerékpároknál tartunk, nem szabad elfelejtkeznünk arról sem, hogy a térségen nem csupán a Balatoni kerékpárút egyik legszebb szakasza halad keresztül, hanem ide tartozik a mesébe illő Kis-Balaton vidékét behálózó rendszer is. De hogy ne csak a vízparti tekerés szerelmeseinek kedvezzenek, átadták a „Bakonyerdő” erdei kerékpáros útvonalat. A szép tájon haladó útvonal számos pihenője és beállója között megtaláljuk a Büdöskúti erdészházat, de a Balatonra fenséges panorámát kínáló Láz tetői kilátót is, 380 méteres magasságban. A túra nem könnyű, legalábbis a felfelé vezető szakaszon, de a látvány és az élmény mindenképpen megéri a fáradságot.

Ilyen napot igencsak ki kell pihenni, erre remek lehetőséget kínál a Keszthely egyetlen Balaton parti szállodája a Helikon Hotel, mely megfizethető áráért nem csak jó vacsorát, hanem jó idő estén saját szigetet, rossz idő esetén wellnesst és belső medencét kínál vendégeinek. Mivel a „parti élet” közvetlen szomszédságában van, esténként ki-ki igényei szerinti szórakozásra indulhat, vagy csak romantikus sétát tehet a mólon, parton parkban.


   


De térjünk vissza a települések falai közé, hiszen mindenképpen ki kell emelnünk Keszthelyt, mint a Balaton kulturális fővárosát! Nos, erre a címre folyamatosan rá erősítenek, hiszen nem régen adtak egy újabb múzeumot a sétáló utcán, a Matulárium-Tüskevár Panoptikumot, amely Fekete István világhírű regényeinek, a Tüskevárnak és a Téli bereknek a népszerűsítésére született. Ha felkeressük, nézzük meg a vele egy épületben található Játékmúzeumot, de a felnőttek esetleg az erotika múzeumot is programjukba iktathatják.Hogy a jövőben se maradjanak újdonság nélkül, a most még romos, elhanyagolt állapotban, a főutcán csúfolkodó hajdani Amazon szálló teljes mértékben felújításra kerül, melyben veterán autó múzeum és konferencia központ kerül kialakításra. Szintén kompletten megújul a Festetics Kastély parkja, de amíg ezzel elkészülnek, térjünk be a Pálma és Lepkeházba a park szélén, hogy az itt található fenséges virág kavalkád bűvöletbe ejthessen minket.

Viszont ha már a Festeticsek hagyatékánál tartunk, vegyük utunkat Vonyarcvashegy irányába, és látogassuk meg a Helikon Tavernát, melynek pincerendszerében egy vadonatúj interaktív múzeum várja a látogatókat. 3 dimenziós vetítések, érintő képernyős bemutatók, és valóságos múzeumi tárgyak mutatják be a környékbeli borászat, a Taverna és a település múltját. Az épület teraszáról csodálatos panoráma tárul elénk, és nem mellékesen, a Festeticsek hajdani présháza ad otthont a Bock Bistró Balatonnak is, melynek remek ételeihez 70 féle bort kínálnak a vendégeknek. Ha elfáradtunk, a komplexumhoz csatlakozik a wellness Zenit hotel is, minden igényt kielégítő kínálattal.De folytassuk utunkat a következő uticélunk felé, mely nem más, mint Badacsony! A kirándulni vágyók megmászhatják a Badacsony fölé magasodó, oly jellegzetes, és messziről látható hegyet, felkeresve a híres „orgonasíp” bazaltokat, akik kényelmesebbek, azoknak a kikötőt és a szép parkot ajánljuk, kóstolgatva a híres borokat.

Ha kipihentük magunkat, Szigliget várának a bevétele a következő cél, ahol viszont nincs kibúvó, a fenséges panorámáért, a remekül helyreállított vár látványáért, és a rendszeres programokért bizony gyalogosan kell útra kelnünk. Ez a Balaton partjának egyetlen látogatható vára, és vendégeit tekintve az ország egyik leglátogatottabb vára is egyben. Van is oka, hiszen az állandó fejlesztéseknek köszönhetően visszaépült egy bizonyos magasságig a vár, kiállításokat, interaktív pontokat, és számos kilátó teraszt építettek ki, a rendszeres programokra pedig a vár színpadánál várják az érdeklődőket.Viszont hogy teljes legyen a körképünk, minden képen fel kell keresnünk a híres Esterházy Pincét, ahol egy kicsit „retro” hangulatban, cigányzene és nemzetközi vendégeknek szóló műsor és remek házi készítésű vacsora mellett búcsúzhatunk el a Nyugat-balatoni régió mindig visszaváró hangulatos településeitől.

További információk a www.west-balaton.hu oldalon találhatók!

Írta/Fotó: Zamody GáborNagyobb térképre váltás

 -------------------------------------------------------------------------

Az Aktivpihenes & Aktiveurlaubszeit webmagazinok támogatják a turisztikai vállalkozásokat sajtóközlemények, hotel-és régióinformációk széleskörű terjesztésével német és magyar nyelven. Minden fontos média, online sajtóportálok és szociális média hírek hozzáférése által a sajtóközlemények és cikkek a legrövidebb időn belül eljutnak a célcsoportokhoz.

A szakértelem és a tapasztalat a partnerek javát szolgálja. A sajtóközleményeket és a tudósításokat helyi mentalitás szerint magyar és német újságírók állítják össze, akiknek a specialitása a turizmus.

Vissza » Újdonságok

 Aktív rovatokSzakmai partnereknekHasznos linkek
All right reserved: www.aktivpihenes.hu | Honlapkészítés - XLS.HU -
Ranking-Hits
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk