A belvárosban új magyaros gasztronómiai központ formálódik

A belvárosban új magyaros gasztronómiai központ formálódik

A belvárosban új magyaros gasztronómiai központ formálódik

 

Szerző: Barna Judit

Fotók: aktivpihenes.hu / Okolicsányi Zoltán 

 

Falusi romantika jegyében megnyitott a Puli és Juhász pesti csárda a Dob utcában.

 

  

 

Budapesten, a VII. kerület hírhedtté vált bulinegyede naponta került fel a hírekbe évekkel ezelőtt, negatív előjellel. Történt itt minden akkoriban, a brit fiatalemberek legénybúcsút tartó, whiskygőzös randalírozásától kezdve, az éjjeli pillangók repkedésein keresztül, a rendőrautók cirkálásáig. Zajosak, piszkosak voltak az utcák, nem volt biztonságos itt szórakozni, sőt lakni sem. A helybéliek sorozatosan bombázták az önkormányzatot, hogy tegyen valamit a rendért, szüntesse meg a szórakozóhelyek éjszakába nyúló, dübörgő lármáit, és gátolja meg a bűncselekményeket is.  

 

 

Mára a helyzet gyökeresen megváltozott! Az itt működő vendéglátóhelyek fontos gazdasági erőt képviselnek, sokezer embernek adnak munkát, a negyed Budapestre irányuló turizmus egyik meghatározó, ikonikus elemévé vált. Erzsébetvárosban a Síp utca, Dob utca, Klauzál utca, Nyár utca, Akácfa utca, Kazinczy utca, Kisdiófa utca, Király utca, Wesselényi utca környéke olyan éttermek régiója, melyek sok hasznot hoznak a kerületnek és a fővárosnak, emelkedett más boltok forgalma, a jó bérbeadási lehetőségek miatt nőtt a lakások értéke, de az sem elhanyagolható, hogy ezen a környéken a közbiztonság is jó.

  

 

A Puli és Juhász csárda július 17-i megnyitóján Semsei Rudolftól megtudtuk, hogy -a Paprika House magyar élménykomplexum tagjaként - a közkedvelt VakVarjú étteremcsaládot is magában foglaló Semsei Gastronomy és a Stifler csoport közös gyermeke született a Dob és a Síp utca sarkán. A vállalkozás egyik alapítója, Semsei Rudolf évtizedek óta képviseli a minőségi, mégis közvetlen vendéglátást és dolgozik azon, hogy a hagyományos magyar konyhának ne csak múltja, hanem jelene is legyen.

  

     

   

  

A belvárosban új magyaros gasztronómiai központ formálódik, ahol a Budapest Bites újhullámos lángosozó és a nyár végén nyitó Paprika Revue House is helyet kapott. A Puli és Juhász autentikus magyar berendezéssel: szódásszifon az Alföldről, paprikafüzér Fajszról, agyagkorsó Mezőtúrról, puli a Hortobágyról, népművészeti mintás csempék, hímzett textilek a falakon és a felszolgálók formaruhái is jól ismert világot képviselnek.

    

 

A Puli és Juhász minden nap déltől este 11-ig rotyogó bográccsal, friss kenyérrel és csárda hangulatú vendégszeretettel várja azokat, akik nemcsak enni, de otthon érezni is szeretnék magukat. A míves étlapon klasszikus magyar ételek szerepelnek: a házi kenegetők, hízott kacsamáj, kemencében sült velőscsont, harcsapaprikás, marhapörkölt galuskával, túrós csusza, aranygaluska – melyeket terített abrosszal, és a nagymama konyhájának meleg, otthonos emlékével tálalnak.

 

 

Az egyedi hangulatú Puli és Juhászban minden íz és tárgy mesél – egy korszakról, egy vidékről, egy közös múltról. A névválasztás nem véletlen: a puli – örökmozgó, ősi magyar fajta, egy igazi fekete örvény,

   

 

aki mindenbe beleszól és mindent megfigyel – az étterem bohókás, vendégszerető szellemiségét testesíti meg. A juhász pedig hozza, amit csak a magyar puszták tudnak: derűt, bölcsességet, csendes rendet és házi pálinkát - ha kell.

 

2025-07-18« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk