Egyedülálló, házias ételek befőttesüvegben a hatvani POLCZ FOOD-tól

Egyedülálló, házias ételek befőttesüvegben a hatvani POLCZ FOOD-tól

Egyedülálló, házias ételek befőttesüvegben a hatvani POLCZ FOOD-tól

 

Szerző: Barna Judit

Fotó: aktivpihenes.hu / Okolicsányi Zoltán

 

Amikor létrehoztuk az aktivpihenes.hu online lapunkat, 2001-ben, még nem gondoltuk, hogy 2025-ben ilyen népszerűek lesznek a cikkeink, és Facebook posztjainkat is egyre növekvő számban kedvelik majd a követőink. Az aktivpihenes.hu menüpontjait idővel korszerűsítettük, és úgy alakítottuk ki, hogy minden témára legyen rovatunk, amire az érdeklődők egyszerűbben, egyetlen kattintással rábukkanhatnak. A tematikus osztásban könnyen megtalálható a magyar és külhoni gasztronómia, a szálláshelyek bemutatása, a program- és a kulturális ajánló, de szót ejtünk a turizmus és divat kapcsolatáról is.

Kitüntetett figyelmet fordítunk arra, hogy a Magyar portéka menünkben olyan minőségi termékeket mutassunk be, amelyekre az olvasóink is büszkék lehetnek. Mellé állunk a jó hazai kezdeményezéseknek, fejlesztéseknek, bemutatunk értékes termékeket és alkotók munkásságait. Adtunk már hírt kiváló termelői mézről, áfonyás fagyiról, hegyvidéki borról, alföldi sárgabarackról, kolbász- és sajt készítőről, selyemfestőről, jelmeztervezőről, és másokról.

No, és ebben a sorban következzen a POLCZ FOOD vállalkozás Hatvanban!

 

 

Beütjük a gps-be a város külterületén lévő ipari parkot célállomásként, ahol Eszter, a cég irodavezetője fogad a patyolattiszta épületben. Milyen is lehetne a kft bejegyzett hivatalos tevékenysége -készétel előállító üzem- után a hely? A kis tárgyalószobában a polcokon a POLCZ kiállított mintatermékei sorakoznak, de félre a szóviccel, itt találkozunk az alapítókkal, Kertész Évával, Tóth Gáborral és az értékesítési vezetővel, Jakab Zoltánnal.

   

    

 

Segítünk levenni a válladról a főzés terhét​

Ez a szimpatikus mondat a cég honlapján olvasható és azonnal rájövünk, hogy mit is találtak ki a kft vezetői, immár 10 éve.

Éva elkezdi mesélni a POLCZ FOOD történetének kezdetét, amivel leveszik a lábukról a megrendelőiket: „Tudjuk, hogy vannak hetek, mikor extrém módon elfoglalt vagy. Teljesen érthető, hogy ilyenkor a nap végén nincs energiád főzni. Viszont nem szeretnél adalékanyagokkal teli készételeket enni vagy a közeli pékség kínálatából válogatni. Segítünk! Olyan adalékanyag-mentes készételekkel töltjük fel az irodai fiókodat és a kamrád polcait, melyek hűtés nélkül elállnak. Amikor megéhezel, csak meg kell melegítened, 2 perc és kész is.

   

 

 

Jellemzően egytálételek, csak meg kell őket melegíteni. Attól különlegesek, hogy mentesek az élelmiszeriparban elterjedt adalékanyagoktól, ízfokozóktól, tartósítószerektől és hozzáadott cukroktól. Ráadásul nem tartalmaznak tejterméket, glutént és tojást sem! Viszont ne egy gourmet fogásra számíts, mert ezek az ételek sokkal inkább háziasak, egyszerűek, mintha otthon készültek volna minőségi, 100% természetes alapanyagokból, és az okosan megspórolt idődet mással töltheted ki”

  

 

Bevillant a nagymama lecsója a spájzban

Megtudtuk, hogy a nagymama télire, üvegbe eltett lecsója adta az ötletet Évának, ugyanis, ha a lecsó hőkezeléssel eltartható, akkor más készételek is készíthetők ezzel az eljárással.

Hosszas kísérletezés után először bér-gyártásban készültek a portékák, ekkor még csak 5 ízzel indultak a piacon, majd 2021-ben saját üzemet nyitottak, akkor még nem teljes kapacitással, jelenleg 25 fővel dolgoznak.

Szigorú higiéniai követelmények szerint a lábunkra papucsot, a fejünkre védősapkát húztunk, így léphettünk be az üzemi területre. Nagy gépeken halad végig a gyártási folyamat, először félkészre főzik az ételeket, majd a lezárt üvegeket hőkezelik. Bontatlan állapotban hűtést nem igényel - ennyi „csak” a titok.

 

 

Idén több mint 1 millió darab, 18 féle termék áll a palettán, ezek közül a -webshop elemzése szerint- a legkedveltebb fogások az ananászos rizses egytálétel, kókusztejszínes szószban, a klasszikus lencsefőzelék darált füstölt tarjával, a bolognai ragu darált marhahússal, a marhahús kockák zöldséges, vadas mártásban, a vegánok közül a kenhető, házi sült szaft jellegű pecsenyekrém, és nagyon keresett a fahéjas és csokoládés rizsdesszert is.

   

 

A POLCZ FOOD vezetői új receptekkel tervezik bővíteni a jelenlegi kínálatot, lesz édes-mustáros csirke, székely káposzta, többféle vegán és desszert is az újdonságok között.

További információ: www.polczfood.hu

A Hatvanban tett egy napos látogatásunkról a beszámolókat még a Turisztika és a Gasztronómia menükben is kereshetik kedves Olvasóink. Ha a cikkek felkeltették a város iránt az érdeklődésüket, akkor irány Hatvan!

 

2025-12-08« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk