Karintia: A Wörthi-tó egy régió a mozgás szerelmeseinek

Karintia: A Wörthi-tó egy régió a mozgás szerelmeseinek

 

Így válik lendületessé az év legszebb időszaka: a Wörthi-tó, Ausztria egyik leghíresebb üdülőrégiója körül, új lendületet kapnak az ideérkezők. Legyen szó akár egy tóparti sétáról, egy túráról a legszebb helyekre a tó körül, nordic walkingról vagy épp a golfozásról. Vagy akár a tó körül tett kerékpártúráról vagy mountainbike-túráról, nyáron a vízisportokról, a hideg évszakban pedig a téli sportokról. A tónál mindig szezon van, és mindenki számára kínál valamit.

A mozgás néha hegyeket mozgat meg. A Wörthi-tónál a tó és a hegyek garantálják a jókedvet és vidámságot, és hozzák meg a kedvet és erőt a testmozgáshoz. Kétkeréken a Wörthi-tó körül: a közel 40 kilométeres túra nem csupán önmagában jelent élményt, de bármikor meg is szakítható az út menti látnivalók vagy akár egy hűsítő fürdő kedvéért. És aki a távnak csupán egy részére vállalkozik, az megteheti a visszautat vízen – pontosabban: a hazaútra igénybe veheti a Wörthi-tó gőzhajóinak egyikét. Saját kerékpárját nyugodtan otthon hagyhatja, számos kerékpárkölcsönző állomás kínálja a drótszamarak minden kategóriáját. A bike-osok Eldorádójaként a Wörthi-tó régió egyébként a világ legjobb triatlonistái körében is jó hírnévnek örvend. Minden évben a Wörthi-tónál állnak rajthoz nemzetközi versenyeken. Május elején ezenkívül ismét Paco Wrolich profi kerékpárversenyző tartja itt az immár 3. edzőtábort. Itt lehet szert tenni a legjobb profi tanácsokra ahhoz, hogy az induló szezont jó formában kezdjük.

  Szintén a mozgásról gondoskodik a hármas jelszó, túrázás, walking, Wörthi-tó:  a gyaloglás bármely formája a tó körül és a környező vonulatokon és hegyeken a legkedveltebb szabadidős tevékenységek egyike. Számos kijelölt túraútvonal vezet az egész tó körül, és biztosít zöld utat. A nordic walking területén a régió a gyorsítósávban halad. Hetenkénti találkozók, valamint a szállodák sportrészlegeinek legkülönbözőbb ajánlatai teszik népszerűvé a botos gyaloglást.  

A vizet a régióban sokféleképpen élvezhetjük. Fürdéssel, úszással, búvárkodással, vízisível, ejtőernyős repüléssel, egy banáncsónakos körrel és sok minden egyébbel – a tó nyáron csak ritkán nyugodt. Főként a gyermekes családok használhatják ki ennek során a közel 130 cégnél ingyenesen járó Wörthi-tó kártyát, amely nem csupán kilenc strandfürdőbe biztosít ingyenes belépést, hanem közel 100 kirándulási célpontot és az élménytúrákat is magában foglalja a tó körül és teljes Karintiában.

Szerva és leütés a jelszó a környező tenisz- és golfpályákon. Ezek mindegyike garanciát jelent arra, hogy a Wörthi-tó körüli régióban sportosan tölthetjük a vakációnkat. 13 golfpálya áll itt a zöld sportok szerelmeseinek rendelkezésére – ezen belül négy csúcsszínvonalú létesítmény a tó körül. A határtalan golfélmény magában foglal két pályát a szomszédos Olaszországban, valamint egy 18 lyukból álló golfterületet Szlovéniában.

  És aki inkább másokat szeretne megfigyelni csúcs-sportteljesítmények közben, az szintén jó helyen jár itt: a minden évben megrendezett Strandröplabda Világbajnokság legendás, nem utolsósorban utánozhatatlan hangulata miatt.  A strandbulikra mindig július végén / augusztus elején kerül sor. „Karintia nem áll meg“ – ez a mottója számos futóverseny-rendezvénynek, amelyek a Kocogjon Mindenki találkozótól a moosburgi Ultra Triatlonig terjednek. Európa legjobb tenisz veteránjai pedig minden évben Pörtschach am Wörthersee-ben választják meg bajnokukat.
 
További felvilágosítás: Wörthersee Tourismus GmbH, telefonszáma: 0043 (0) 4274 38288 vagy www.woerthersee.com.

Fotó: Kärnten Werbung, Wörthersee Tourismus GmbH,

2010-04-29« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk