Fotógaléria - ahol jártunk

Fotógaléria - ahol jártunk

Csongrád, ahol találkozik a lassú Körös a gyors Tiszával

 Magyarország egyik déli határmegyéjét, - az idén júniustól hivatalos néven- Csongrád-Csanád megyét kettészeli a Tisza. Jellegzetes alföldi kisvárosában, a Tisza-parti Csongrádon jártunk.Három nap sok is, kevés is egy átfogó sajtó-látogatásra, azonban a...

2020-07-31Bővebben »
Tisza-tónál voltunk vendégségben

Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megye veszi körül az ország második legnagyobb mesterséges tavát, a Tisza-tavat. 1973-ban, a Kiskörei víztározó tóvá alakításakor jött létre a 82 ezer hektár vízfelület, idegenforgalmi hasznosítása a létesítéskor csak sokad rangú szempontként jelentkezett.

2020-07-10Bővebben »
Tabánban sétáltunk

   Ha Buda patinás városrészében, a Tabánban sétál az érdekességre vágyó utazó, tehet egy kifejezetten gasztronómiai túrát is a történelmi házak között. Párszáz méteren belül olyan lokálpatrióta vendéglátósokkal találkozhatunk, akik itt születtek a környéken, ha el is mentek, visszajöttek, és belevágtak vendéglátó vállalkozásokba.

2019-04-05Bővebben »
Orfű - Négy tó, négy falu

Orfű ligetes, fás települését 1473 óta említik az iratok. A négy tó köré épült, egykor sváb falut a hetvenes években a szomszédos Mecsekrákossal, Mecsekszakállal, Tekeressel és Bánossal összevonták. Az orfűi mesterséges tólánc kialakításának terve már az 1960-as évek elején megszületett azzal a céllal,

2020-03-19Bővebben »
Miskolc másképpen - borozgatás a város tetején

A város vezetése azt szeretné, hogy a bor, a kultúra, az operafesztivál, a gasztronómia, a fürdő az eddiginél is komolyabb vonzerő legyen. A városhoz tartozik Miskolctapolca, és a páratlan, éppen most megújuló barlangfürdő, valamint a szépséges Lillafüred, amely több régi fekete-fehér magyar filmben is szerepelt,

2020-03-17Bővebben »
Vendéglátás a Sopron Régióban

Sopronról mindenkinek a kékfrankos, a soproni sör, a fogorvosok, Fertő-tó és a Volt fesztivál jut eszébe, de nagyon szeretjük a sikátoros belvárosi utcákat, anyukám balfi szőlőinek lankáiról származó borunkat, a környéken készült békebeli sós kiflit, és az ellenállhatatlan süteményeket. A Fertő-táj Egyesület és a Sopron Régió Turisztikai Központ szervezői a desztináció bemutatkozási lehetőségei közül kiválasztották számunkra a gasztronómiát, …

2020-03-11Bővebben »
Fertőd-táj

A Fertő-tó Közép-Európa harmadik legnagyobb állóvize, 2001-ben vette fel az UNESCO a Világörökségek közé. A listára jutást Ausztriával együtt szorgalmaztuk. Az Esterházy család a 16. században kezdett felemelkedni, nemesi tagjai az ország különböző vármegyéiben vettek birtokokat, így épült Esterházy kastély Tatán, Pápán, Csákváron is, de a legnevezetesebb a Fertődi.

2020-03-09Bővebben »
Mosonmagyaróvár, a virágos város

Mosonmagyaróvár múltját és jelenét egyaránt meghatározza a város földrajzi elhelyezkedése. Az egyetlen járható útvonal a Duna és a Hanság mocsarai között itt húzódott. A Duna menti Limes mentén alakult ki Ad Flexum, a római katonai és polgári település, amely évszázadokon át jelentős védelmi és kereskedelmi funkciókat látott el.

 

2020-02-18Bővebben »
Szigetköz a Duna ajándéka

Hazánk legnagyobb szigetét, a Nagy- és a Mosoni-Duna körülölelte Szigetközt nem véletlenül nevezik a Duna ajándékának, hiszen annak hordaléka építette fel. A táj gazdag növény- és állatvilága, egyedülálló élőhelyek várják a természetkedvelő turistákat.

2020-02-05Bővebben »
A Ráday, a vendéglátók utcája

A Kálvin teret a Boráros térrel összekötő utca Budapest egyik turisztikai és gasztronómiai központja. Nevét Ráday Gedeonról kapta, aki a magyarországi felvilágosodás egyik vezéregyénisége, politikus, költő, műfordító volt

2020-01-21Bővebben »
Tisza

A Tisza a Duna leghosszabb mellékfolyója, Közép-Európa legfontosabb folyóinak egyike, Magyarország második legnagyobb folyója.

2020-01-10Bővebben »
Évszázados kincsek nyomán Baranyában

  Pécs Magyarország egyik legrégibb, műemlékekben gazdag települése, a dél-dunántúli régió közigazgatási és szellemi központja, a Mecsek lankás, dombos erdői között fekszik a 6-os úttal a közepén.

2020-01-06Bővebben »
Szigetvár - Civitas Invicta, a leghősiesebb város

Pécsről nyugat felé indulunk a 6-os úton Szigetvárra. A város a Zselic dombos nyúlványai és a déli síkvidék találkozásánál fekszik, kettészeli az Almás-patak. Szigetvár területe évezredek óta lakott, a magyar történelembe mégis a XVI. századi török elleni, Zrínyi Miklós vezetette hősies harcokkal került be.  

2020-01-07Bővebben »
Siklósi vár a Tenkes alján és levendulaillatú Máriagyűd

Hazánk egyik legrégebbi és legépebben maradt erődítménye koronaként díszíti a Villányi borvidék nyugati felén elterülő történelmi kisváros várdombját. Interaktív sétánkon Szentgyörgyvári Péter várkapitány szórakoztatóan mutatta be a várlakók életét, és nagy durranással a pisztoly használatát.

2020-01-09Bővebben »
Panyola község Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, a Fehérgyarmati járásban

Panyolán, Szatmár szívében igazából minden évszak varázslatos. Ebben a kis faluban az emberek az épületek és a táj teszi ezt a csodát.  A tavasz az éledő természet, ahogy virágba borulnak a gyümölcsfák,…

 

2019-02-24Bővebben »
A Tisza-Szamos Túr ölelésében - Csaroda Reformástus templom

  Néha egy korszakban élők szegénysége lehetővé teszi, hogy 150-200 évvel később ámulva csodáljuk meg azt a páratlan kincset, amelyet nem volt mód átalakítani, lebontani és helyére újat építeni. Ilyen gyönyörű a Középkori templomok útja.

2019-02-26Bővebben »
Szombathely - Szent Márton városa

Magyarország egyik legrégibb városa a dimbes-dombos Alpokalján fekszik, a nyugat királynőjének is neveznek. Civitas Sancti Martini latin szavak a város címerében Szent Márton városát jelentik.

2020-01-02Bővebben »
Békés megye

  Magyarország  délkeleti részén fekszik. Északról Hajdú-Bihar megye határolja, nyugatról Jász-Nagykun-Szolnok és Csongrád megyék, délről és keletről a román határ. Békés megyének kiváló adottságai vannak a termál- és gyógyturizmus, a természeti értékekre épülő aktív turizmuson belül a...

2019-02-26Bővebben »
Noszvaj, a mi falunk

    A sajátjuknak vallják az évtizedek óta itt lakók és a néhány éve betelepülők egyaránt ezt a bájos, Heves megyei, meseszép falucskát. Ős budapestiként kiszakadni a főváros zajából és a nyugalmas Noszvajon tölteni két napot, maga a boldogság.

2019-02-24Bővebben »
Vásárosnamény Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

  Vásárosnamény Magyarország Észak- keleti részén, Szabolcs- Szatmár- Bereg megyében, a Tisza, Szamos és a Kraszna folyók találkozásánál fekszik. A város a beregi térség oktatási, kulturális, egészségügyi, gazdasági, kereskedelmi, idegenforgalmi és közlekedési centruma.

2019-02-24Bővebben »
Keresd a nőt! Egertől Matyóföldig

   Az érdekes tematikájú, térségi turisztikai termékpaletta elsősorban belföldi turisták számára készült, akik újfajta megközelítést nyújtó élmények iránt érdeklődnek. A szervezők a vidék híres történelmi nő-szereplőire, és a jelenkor értékes tevékenységet folytató hölgyeire fűzték fel a...

2019-02-24Bővebben »
Szerencs és környéke avagy egy régió csokoládéval

  A Zempléni-hegység déli, délkeleti része a Hegyalja, vagy másképpen a Tokaj-hegyaljai borvidék. Ide tartozik a régió kapujának is nevezett Szerencs. Ennek egyik, egyre ismertebb helyszíne a Szerencsi Bonbon Kft., amely az itteni egykori csokoládégyár nyomdokain halad.

2019-02-24Bővebben »
Novohrad-Nógrád Geopark

  Az UNESCO Európában 70 geoparkot ismert el, és tart nyilván. Köztük szerepel 2016 óta a Novohrad-Nógrád Geopark, mint ennek a hálózatnak a tagja. Félmegyényi területet ölel fel a gondoskodásuk, feladatuk a területfejlesztés segítése és a turisztikai lehetőségek bővítése.

2019-02-25Bővebben »
Vietnámi buddhista szentély avattás - Simontornyán

  Az épület kettős hajlított pagoda tetős, majolikadíszítéssel, és minden alkotó elemét, a benti oltárt, a tömör vörösrézből öntött Buddha szobrot, a zöld kőből készült kisebb Buddha szobrokat, sárkányokat, teknősbékákat, jelképeket, a gyönyörű faragott, tömör rózsafa ajtókat mind kézzel készítették neves vietnámi mesterek.

2019-02-28Bővebben »
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk