gasztronómia

Gasztronómia

Gazdálkodj okosan, avagy milyen a home office menü?

Hogyan alkalmazkodik a gasztronómia megváltozott életvitelünkhöz, és a...

Fotó: Bonduelle / Up Advertising

 

2020-03-21Bővebben »
Vendéglátás kontra korona - Megoldások, kiutak

Miközben néhány elegáns, drága budapesti étterem a bezárás mellett döntött – hiszen...

2020-03-14Bővebben »
Reflektorfényben a barbecue

Új korszakot nyitott a Budapest Barbecue Company 2020-ban azzal, hogy...

2020-02-03Bővebben »
Fedezd fel Szombathely ízeit!

   A megyeszékhely, mint turisztikai desztináció kissé...

2019-11-15Bővebben »
Gesztenyés angyalbölcső és vágott bonbon a Békebeliben

  Ceglédről Lajos Mary meghívása negyedik éve is megérkezett a már...

2019-11-10Bővebben »
PulledPork a Budabestben.

   A Nagykörút Margit hídtól induló pesti szakasza ma már két kerülethez kapcsolódik, a...

 

 

 

   Fotó: Fortepán

2019-10-28Bővebben »
A Ráday, a vendéglátók utcája

   A Kálvin térre néző íves homlokzattal és az Üllői útra is átnyúló oldallal egy...

2019-10-04Bővebben »
A nyárutó ízei a Szigetközben

   A Duna ágrendszerében a víz és a környezete olyan harmóniában él, ami az itt lakókra is...

2019-09-20Bővebben »
Stílusos vidékiek a Jankovich Kúriában

   Magán és társasági életünk egyik fő mozgatórugója az étkezés. A legjobb kikapcsolódások közé tartozik a...

2019-09-12Bővebben »
Vendéglátás felső szinten a Sopron Régióban 1. rész

   Ha az iskolák turizmus szakirányainak a tankönyvei között keresgélünk, és a...

2019-08-13Bővebben »
Vendéglátás felső szinten a Sopron Régióban 2. rész

   Fertődről Sopron felé haladva elérjük Hegykőt, a bájos falucskát...

2019-08-13Bővebben »
A Magyar Ízek Utcáján a két ország torta és a legjobb kenyér

   Az augusztus 20-i Szent István-napi ünnep kísérőrendezvényeként immáron...

2019-08-07Bővebben »
Vámház körút 9. alatt új Kemenes Cukrászda

   Megnyitott a Kemenes Cukrászda és Bisztró a Vámház körúton Klapka György által...

2019-08-02Bővebben »
Egy magyar pálinkafőzde sikertörténete

   Kettős mérföldkőt ünnepelt egy hangulatos, kóstolóval egybekötött...

2019-07-28Bővebben »
Csokis-málnás szívek Zelenák módra

Mindenmentes finomságokat kínál a Zelenák Sütiház, ahol az ételallergiások...

2019-02-08Bővebben »
Farsang, fánkok, fesztiválok a hagyomány jegyében

Az ország legjobb fánkfesztiváljain és hagyományőrző rendezvényein...

2019-01-31Bővebben »
Magyar cukrászdák és kávéházak

   A cukrászda öröm és gasztro élmény, és bizony hungarikum...

2018-12-31Bővebben »
Arrosticini, avagy rablóhús másként

   Az olasz Abruzzo tartomány a „csizma” közepe táján...

2018-12-27Bővebben »
Marcipán rózsától a Ruby csokoládéig

   Többször idézték már Szamos Mátyás legendás mondását, miszerint...

2018-12-13Bővebben »
A Mediterrán diéta egy életstílus

   A Mediterrán diéta nem diéta a szó szoros értelmében. Inkább a...

2018-11-16Bővebben »
Bonbon, a cukrász és a primadonna tiszteletére

   Egy turisztikai és gasztronómiai honlaptól nem elvárható, sőt...

2018-11-13Bővebben »
A Halkakas őszi-téli újdonságai

   Törzsvendégek és újságírók ismerkedhettek meg a Halkakas őszi-téli...

2018-10-23Bővebben »
Kürtős guba, kürtős patkó, ezzel vár az Édes Mackó

   És még sokféle különleges édességgel nyitott meg a Városligetben, a

 

 

 

  Fotó: Bagosi Zoltán

2018-07-30Bővebben »
Ahol Gault & Millau díj van a pulton

   Gyulán, a Patrióta étterem a város egyik legkedveltebb vendéglátó helye, de...

2018-07-02Bővebben »
Munkácsy torta

A Munkácsy torta cím elnyerését célzó pályázatot  2014-ben indította el

2018-06-08Bővebben »
Tücsöklisztes csokoládé,karamellizált lisztkukac,és mi jön még?

  Furcsa ötletek és megvalósított fajtájuk kerülnek a környezetbarát termelés újdonságai közé...

2018-06-10Bővebben »
Mátyás király tortája

  Mátyás király és a reneszánsz 2018-ban központi szerepet kap az...

2018-06-07Bővebben »
Eperfesztiválok határon innen és túl

Az epernek kiterjedt rajongótábora van. Ki gondolta volna, hogy több mint 50 eperfesztivált tartanak szerte a világon?

2018-06-16Bővebben »
Kastélyszállodák fóruma 2018

„A szem a legfontosabb evőeszköz”

2018-05-14Bővebben »
Kortárs cukrászat - avagy terefere kóstolóval

A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum évek óta...

2018-04-30Bővebben »
REDy - Villány legújabb bormárkája

    

REDy - Villány legújabb bormárkája

2018-04-13Bővebben »
Békebeli cukrászda: Elképesztő finomságok Cegléden

A ceglédi Vörösmarty téren huszárruhás oroszlán állítja meg a...

2018-03-21Bővebben »
Hekkelberg gasztro randevú a Ramazuriban - kucsmagombával

Az Úri utcai, tavaly nyáron a Café Míro helyén megnyitott, fine-bistro étterem, a...

2018-03-19Bővebben »
Elindult a Pincejárat Budapest Bornegyedébe

A Budafok-Tétény Bornegyed közel 100 km hosszú pincerendszere az...

2018-03-12Bővebben »
Terefere kortárs cukrászati kóstolóval

„A Berni megőrült, mindig újabb dolgokat talál ki…”

2018-02-04Bővebben »
6+1 különleges farsangi program itthon


A hagyományos farsangi ünnepségek mellett olyan ötletes, sokoldalú rendezvényekkel is lehet találkozni...

2018-01-24Bővebben »
Sörszalon a Múzeumban

„ a hetedik lépcső alatt a legjobb a sörnek”

2018-01-19Bővebben »
Kárpát-medencei bormustra: avagy Bormedence

Első alkalommal találkozhattunk azokkal a...

2017-12-13Bővebben »
Bonduelle: termékbevezetés Fördős Zé-vel és országos kampánnyal!

A Magyarországon 25 éve jelen lévő Bonduelle két újdonsággal...

2017-11-14Bővebben »
Édes kiegyezés - a tányéron

Mészáros Gábor szombathelyi cukrászmester, aki...

2017-10-23Bővebben »
Mellét, vagy combját? Márton-napi gasztro körkép

Márton-naphoz, november 11-hez számos népszokás, hagyomány kapcsolódott. Napjainkra ebből főként a libasült evés maradt meg, bár...

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

2017-11-07Bővebben »
Olaszrizling Október - osztrigával

A Winelovers rendezésében olaszrizling nagykóstolóra került sor a...

2017-10-14Bővebben »
A Vasi vadkörtéből készült pálinka sikere

Birkás István, a Birkás Pálinkaház tulajdonosának nagy napja volt a...

2017-10-13Bővebben »
Magyar sommelier letette a nemzetközi vizsgát

Fontos szakmai eseményre hívták meg lapunkat: első alkalommal sikerült magyar szakembernek megszerezni a...

2017-09-19Bővebben »
Magyar hölgy a világ legjobb fiatal séfjei között

Frankfurtban, szeptember 8-án...

2017-08-29Bővebben »
Pöttyös Panni - ez a legfinomabb hozzáadott cukor nélkül készült torta idén!

Varga Margit cukrász hozzáadott cukor nélkül készült tortája nyerte a...

2017-08-10Bővebben »
LEXO Bisztró

Hal-, és vegetáriánus ételek kedvelőinek...

2017-06-16Bővebben »
Nyíregyháza gasztronómiai specialitása

Nyírségi Gombócleves...

2017-06-13Bővebben »
Édes szalon és kakaóillat

Csokoládébirodalom és múzeum a Parlament tőszomszédságában

2017-06-05Bővebben »
Thai, marokkói, izraeli - nemzetközi vacsoraestek a Duna-parton

A szakemberek szerint akkor népszerű igazán egy szálloda, ha a...

2017-06-05Bővebben »
Francia sztárcukrászok Budapesten, avagy mi is az a madeleine?

Idén hetedik alkalommal rendezték meg a Cukrászok Országos Ipartestületének égisze alatt, Vojtek Éva – mestercukrász...

2017-05-15Bővebben »
Hotel Bonvital Wellness & Gastro Hévíz

A négycsillagos superior szálloda 100 méterre a Tófürdőtől, a belváros szívében...

2017-05-02Bővebben »
Mindennapi kenyerünk

Sokszor, sokan írtak erről. Mitől jó egy kenyér, mire mondjuk, hogy...

2017-04-30Bővebben »
Fagylaltban olasz a király

A nyárhoz, a nyaraláshoz, strandoláshoz, a kánikulai hűsöléshez, a vízparti andalgáshoz hozzá tartozik...

2017-04-19Bővebben »
Magyar Ízek: Húsvéti vásár a Várkert bazárban

Április 8-9-én közel száz őstermelő hozta el kézműves termékeit a budapesti Várkert Bazárba, ahol...

2017-04-08Bővebben »
Élénk érdeklődés kísérte Badacsonyt - New Yorkban

Természetesen a budapesti Boscolo szállodában, a világ legszeb...

2017-04-08Bővebben »
Édes remekek, cukorral és anélkül

A Zila kávéház, amiért érdemes mindig Pestszentlőrincre utazni – ezúttal is...

2017-03-31Bővebben »
A Winelovers szervezésében, Tokaji március

A Corinthia Budapest hotel adott otthont a Winelovers...

2017-03-28Bővebben »
Kortárs cukrászok: sütemény tereferével Petrezselyem Antalné és Szépréti László

A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete hagyományos kortárs...

2017-03-27Bővebben »
Szépen szerepeltek a magyarok az ausztriai Destillatán

Közép-Európa legpatinásabb párlatversenye az...

2017-03-24Bővebben »
Itt a séfsegély!

Ahhoz, hogy egy szakács sikeres legyen, nemcsak kreativitás, szorgalom és...

2017-03-18Bővebben »
Tízéves az Onyx

Mini lángos kecsegeporral, lilaburgonya chips kaviárra...

2017-03-10Bővebben »
Egy gombóc Szent Erzsébetet?

Fagylaltkiállítás csábította a szakmai érdeklődőket és a fagyi kedvelőket március 2-4 között a volt...

2017-03-06Bővebben »
Ahol mindenki vág, kavar, reszel, grillez, főz

Magyarországon az utóbbi években végbemenő gasztro-forradalomnak nem csak az...

2017-03-05Bővebben »
Inyenc parádé, a kávé jegyében

Koktélgyöngyök, zellerhamu, kandírozott mandarin...

2017-03-01Bővebben »
Kortárs cukrászok a múzeumban: Görömbei Sándorné és Szabó Sándor

A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum hagyományos kortárs cukrászok sorozatának...

2017-02-27Bővebben »
Limoncello kosárka és mogyorós papucs, avagy édes meglepetések Amalfiból

Igazi illatos-remegős házi torták, habkönnyű ricottás meg...

2017-02-25Bővebben »
Andrea Pansa, Olasz cukrász tanfolyam - receptek

Legyen Ön is része az olasz illatokkal és zamatokkal fűszerezett napokon

2017-02-25Bővebben »
Jamie felnőtt, és szereti a papadamot

Jamie Oliverből, az örök, selypegő kamaszból kedvesen gyermekded arcú, jól fésült édesapa lett. Amit mindenki imád benne, hogy...

2017-02-15Bővebben »
Tavasz, Valentin, szerelem - Budapesten

Ha meg akarjuk tudni, melyek a legdivatosabb nyersanyagok és kellékek manapság, érdemes böngészni a ...

2017-02-03Bővebben »
Dr. Benda Judit: Egyszerűen finom

A teljes értékű konyha (kétezeregy kiadó 2016)

2017-01-19Bővebben »
Quintessence - 2016, Könyv a pálinka világáról

Ajánljuk: pálinkabarátoknak, érdeklődőknek, a hazai fejlődés figyelőinek

2016-12-25Bővebben »
Mentes beiglivel is készül karácsonyra az I love Kex

A Buda Entertainment & Gastro nevű többszintes szórakozó- és bevásárlóközpontot a Bécsi úton két éve...

2016-12-09Bővebben »
Kortárs cukrászokkal ismerkedünk

A Magyar kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum és a...

2016-12-05Bővebben »
A karácsony íze - Koccints Aszúval

Gondolkoztak már azon, hogy milyen illata, íze van a...

2016-12-01Bővebben »
Az olasz konyha egészséges, és mindig tartogat meglepetéseket

Kóstolt már sütőtököt, karfiollal és édesgyökérrel, ecetes pácban?

2016-11-27Bővebben »
Az első Olasz Gasztronómiai Világhét Magyarországon

Több mint 100 ország, köztük Magyarország részvételével, november 21. és 27. között kerü...

2016-11-21Bővebben »
Márton-napi libaságok hete jő

Ki gondolta volna, akárcsak pár éve is, hogy ennyiféle finomság készíthető a...

2016-11-10Bővebben »
Márton napi borfesztivál a Gellértben

A szálloda és a gasztronómia védőszentjei...

2016-11-01Bővebben »
Birsfantáziák a gesztenyefák tövében

Számos kiváló étterem működik ma Budapesten, a hagyományos magyarostól a fine dining szintűig, de olyannal még nem találkoztam, amelyik...

2016-10-30Bővebben »
"Az Év Pincészete Magyarországon" 2016-ban:

A bodrogkisfaludi Patrícius borház nyerte el a megtisztelő címet...

2018-05-15Bővebben »
Hajszál a tányérban

A 20. századtól kezdve már az ételek nyilvános elkészítése és...

2016-09-26Bővebben »
Szürcsölj! És mégsem vagy malac!

Boregyetem kicsit másképpen

2016-09-14Bővebben »
Altun Dyar - ujgur vendéglő

Különlegesség a haza éttermi piacon az egyetlen budapesti ujgur vendéglő...

2016-09-07Bővebben »
Áfonya hercegnő tortája

Bemutatjuk a Magyarország Cukormentes Tortája 2016-os verseny győztesét!

2016-08-04Bővebben »
A homoki borok diadala

Régen az alföldi boroknak nem volt nagy becsülete. Ma már más...

2016-07-14Bővebben »
Indul a Borbártúra, először, június 8-án

A borbárok új színfoltjai a hazai vendéglátásnak, egyben jelzik, mennyit...

2016-06-03Bővebben »
A Pócz Pincészet bemutatta prémium borát, a 2013 Cuvée-t

A cuvée-k jelenítik meg igazán a pincészet egyediségét

2016-06-02Bővebben »
Jó bornak is kell a cégér _ Bujdosó Pincészet

Bujdosó Ferenc vezető borász elmondta, hogy szüleik...

2016-06-12Bővebben »
A jó ízek vidéken születnek

Soha nem volt ekkora divat járni a vidéket, és nemcsak azért hogy...

2016-05-23Bővebben »
Új köntösben a tengerészek itala

Ha a világ legnemesebb tömény italainak felfedezését tűznénk ki célul, akkor...

2016-05-21Bővebben »
Reggelizz, mint egy (egészséges) király…

Vagy legalábbis úgy, mint egy...

2016-02-01Bővebben »
Békebeli karácsony

A ceglédi Békebeli Cukrászatnak már a bejárata előtt is a múlt század elejét idéző bábok...

2015-12-22Bővebben »
Somló, Tornai pincészet

Vulkán a borban - és a pohárban...

2015-12-14Bővebben »
A salsás rétesbatyutól a szalonnás frittatáig

Édes és csípős - ez a világtrend

2015-11-28Bővebben »
Jamie felnőtt, és szereti a ropogós tésztacsipkét

Ez a Jamie Oliver nem az, aki volt...

2015-11-22Bővebben »
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk