gasztronómia

Gasztronómia

Edd magad egészségessé!

Óbudán, a Graphisoft Parkban jártunk a minap, a Felelős Gasztrohős Alapítvány egy másik tagjánál, a Planteen-ben...

2024-03-09Bővebben »
Irány a felelős táplálkozás!

Érkezett egy hír a neten, hogy az egészséges táplálkozás jegyében a Felelős Gasztrohős Alapítvány olyan...

2024-03-05Bővebben »
Modern külsővel megnyílt a felújított VakVarjú Buda

A törzsvendégek jól ismerik a helyet, akik nemcsak a kiváló konyha, hanem...

2024-02-04Bővebben »
Bámulatos panoráma a Városliget Cafe & Restaurant-ból

A Városliget Café & Restaurant a Városligeti Műjégpálya gyönyörűen felújított központi...

2023-12-05Bővebben »
Grófi család receptjei egy könyv lapjain

Különleges alkalom várt a gasztronómia iránt érdeklődő közönségre november elején. Károlyi Angelica, a...

2023-11-19Bővebben »
Lenyűgöző panoráma a Spoon the Boat-ról

Átadták augusztusban a főváros ékességét, a Lánchidat, ezt...

2023-10-24Bővebben »
Kulináris paradicsom a Bükkalja vidéke

A borsodgeszti sorozatunk folytatásaként visszatérünk a Villa Viridisbe. Azt már tudjuk, hogy...

2023-10-13Bővebben »
A sulyom a Tisza-tó tüskékbe zárt szíve

Július elején ismét alkalmunk volt a Tisza-tó gazdag vidékének újdonságairól hírt adni a...

2023-07-20Bővebben »
Kézműves finomságok a Tisza-tó körül

Ha valaki először jár Poroszlón és nem vezeti navigáció a Rétesházhoz, akkor...

2023-07-11Bővebben »
Az Evezős Sörkert újdonságokkal nyitja a szezont a Római Parton

Retro hangulat hekkel és túrógombóccal

2023-06-12Bővebben »
A Gödöllőn az egyetemisták ide járnak ebédelni és este hamburgerezni

 A hely neve Campus Bisztró, fúziós konyhája tavaly szeptemberben indult.

2023-05-16Bővebben »
Kóstoljunk a Komáromi Napokon Jókai palacsintát

A recept szerint mindenki elkészítheti otthon is a második, vagy...

2023-04-15Bővebben »
A megújult Spoon hajóról gyönyörű a panoráma

Lánchíd, Budai Vár, Várkert Bazár és a csodálatos Duna képe tárul elénk, ha a Spoon étterem ablakából, vagy...

2023-04-14Bővebben »
Sikeres volt a Csak a Mentes Húsvéti Fesztivál a RAM Színházban

A Csak a Mentes 2017-ben indult útjára, és azóta is egyedülállóan, mindig friss és...

2023-04-09Bővebben »
Mi az a sütemény, ami nem hiányozhat a karácsonyi asztalokról?

Persze, hogy a diós és mákos beigli! No, és harmadik éve, mióta a...

2022-11-24Bővebben »
Ozorán jó borral, falusi reggelivel és aranyló mézzel csalogatják a turistákat

Ozorán a csodálatosan felújított Pipo vár a legfőbb attrakció, ahová özönlenek a turisták, de...

2022-10-03Bővebben »
Mi lesz veled, vendéglátóipar?

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) 1901-ben alakult, amelynek történelmi elődje a...

2022-09-20Bővebben »
Játszótér és kutyaétlap az új Gundel Kertben

A Városliget az 1800-as években egyre népszerűbb pihenő- és sétatér volt a...

2022-05-19Bővebben »
Éld a nagykávéházi életet!

A Centrál Kávéház egyike volt a századforduló legfontosabb irodalmi kávéházainak. Az intézmény számtalan...

2022-04-11Bővebben »
Megkóstoltuk Vácot

Ha Vác a Dunakanyar kapuja, akkor a Remete Pince Étterem és a...

2022-03-16Bővebben »
Mambau örökbefogadói vegán pizzériát nyitottak

Történt, hogy Mambau majom a brazzaville-i állatkertben egy bélfertőzést kapott, majd...

2022-02-14Bővebben »
Múlt századi hangulat a vendéglőben

A Zila testvérpár, János és László mindketten a vendéglátás szerelmesei. Érdekes...

2022-01-07Bővebben »
Legendás magyar ízek ismét a Gundelben

Gulyás, Újházi, Palóc, Bakonyi, Paprikás, Feszty, Somlói, Rákóczi, Gundel, Tokaji, Kárpáti - ha a felsorolás szöget üt a kedves olvasó fejében, mi lehet...

2021-12-16Bővebben »
Az Év Bejglije versenyen díjazták a legjobbakat

A Magyar Cukrász Ipartestület idén is meghirdette a...

2021-11-25Bővebben »
Nem mindegy, melyik fogás mellé milyen sört iszunk - Kisüzem egy hatalmas gyártelepen

Milyen egy kisüzemi sörfőzde, a 21. században? És milyen a...

2021-10-16Bővebben »
Borok, sörpárlat és üdítőital Kőszegen

Kőszeget nemcsak a műemlékek városának nevezhetjük, hanem a neves borászgenerációkat, a...

2021-07-20Bővebben »
A tolcsvai pékmester csülkös kenyere

Amikor Tolcsván jártunk, volt szerencsénk megismerkedni Gyarmati Lajos pékmesterrel, aki...

2021-06-30Bővebben »
Lebuj a betyárok hajdani búvóhelyén

Tokaj-Hegyalja Magyarország kiemelkedő szépségű, világhírű szőlőtermő vidéke, ám...

2021-06-28Bővebben »
Székesfehérvár ízei

Számtalan történelmi, kulturális, és építészeti csodáról számoltunk be a minap, amit...

2021-06-21Bővebben »
Karamellás zuhatag és más ínyencségek Zuglóban

Jó lesz, ha a zuglóiak készülnek a ruhatáruk nagyobbra cserélésére, mert...

2021-05-28Bővebben »
A Tisza-tó ízei a Sulyomban

Ha a Tisza-tó vízparti fövenyén belelépnénk egy sulyommagba, bizony az......

2021-05-25Bővebben »
Már nemcsak az ünnepek itala - Pezsgőparádé, a világ minden tájáról

A szilveszterek kötelező itala, bár újabban nemcsak az új évet...

2020-12-27Bővebben »
Boldog, édes karácsonyt, világszerte - Süteményparádé Amerikától Lengyelországig

Ahány ország, annyiféle karácsonyi sütemény. Már ahol persze létezik ez az...

Fotó: Pixabay

2020-12-09Bővebben »
A Fülöp-szigetek ízei Béren, a Malom Udvarban

A Kozárdról Bérre vezető úton nem a leggazdagabb falvakon megyünk keresztül. Nagy kerülővel Ecsegen és Szirákon át jutunk el a béri Malom Udvarba, ahol...

2020-10-16Bővebben »
Stílusváltással hívogat Kozárdra a Vadvirág étterem

Lőrincz György ajánlata a megújult Vadvirágban merőben mást kínál: prémium kategóriás fogás az angus tatár...

2020-10-15Bővebben »
A Rétesháznál mindig hosszú a sor

A Tisza-tó partjánál, Poroszlón, a főútvonal mentén több autó is parkolna, ha...

2020-08-24Bővebben »
Megkóstoltuk Csongrádot

Minden hazai régiónak, tájegységnek léteznek a sajátságos helyi ételei, amelyek...

2020-07-24Bővebben »
Epres és málnás a legjobbak közt

Kiválasztották a Magyarország Cukormentes Tortája verseny döntős tortáit

Fotó: Somogyi Béla

2020-06-11Bővebben »
Kinyitottak a pincék - Rosalia, csak azért is

Pünkösdkor országszerte számtalan pincészet tárja szélesre kapuit az...

2020-05-31Bővebben »
Magyar-amerikai szakácskönyv 1955-ből

Csárdás, csizmában, bő szoknyával, puffos ujjú blúzzal

2020-05-17Bővebben »
Akinek a Nagyikája mindig hajnalban kelt

Ha Náray Tamás legújabb könyvét, az

2020-05-14Bővebben »
A derékba tört ágazat felkészül az újraindulásra

A turizmus az egész világon az egyik legjövedelmezőbb iparág a szolgáltatók számára, legyen az...

Fotó: aktivpihenes,hu / Okolicsányi Zoltán

2020-05-13Bővebben »
Mire jó a karantén?

Digitális szakácskönyv, járvány idejére

Fotó: Karantén Kantin Szakácskönyv 

2020-05-01Bővebben »
Az Input túl fogja élni

A Ráday utca „békeidőben” turistazsivajtól és söröskorsók koccintásától hangos, a Kálvin tértől a...

2020-04-28Bővebben »
A futárcégeknek kedvez elsősorban a járvány

Vendéglátós körkép, karantén idején

2020-04-27Bővebben »
Gazdálkodj okosan, avagy milyen a home office menü?

Hogyan alkalmazkodik a gasztronómia megváltozott életvitelünkhöz, és a...

Fotó: Bonduelle / Up Advertising

 

2020-03-21Bővebben »
Vendéglátás kontra korona - Megoldások, kiutak

Miközben néhány elegáns, drága budapesti étterem a bezárás mellett döntött – hiszen...

2020-03-14Bővebben »
Reflektorfényben a barbecue

Új korszakot nyitott a Budapest Barbecue Company 2020-ban azzal, hogy...

2020-02-03Bővebben »
Fedezd fel Szombathely ízeit!

   A megyeszékhely, mint turisztikai desztináció kissé...

2019-11-15Bővebben »
Gesztenyés angyalbölcső és vágott bonbon a Békebeliben

  Ceglédről Lajos Mary meghívása negyedik éve is megérkezett a már...

2019-11-10Bővebben »
PulledPork a Budabestben.

   A Nagykörút Margit hídtól induló pesti szakasza ma már két kerülethez kapcsolódik, a...

 

 

 

   Fotó: Fortepán

2019-10-28Bővebben »
A Ráday, a vendéglátók utcája

   A Kálvin térre néző íves homlokzattal és az Üllői útra is átnyúló oldallal egy...

2019-10-04Bővebben »
A nyárutó ízei a Szigetközben

   A Duna ágrendszerében a víz és a környezete olyan harmóniában él, ami az itt lakókra is...

2019-09-20Bővebben »
Stílusos vidékiek a Jankovich Kúriában

   Magán és társasági életünk egyik fő mozgatórugója az étkezés. A legjobb kikapcsolódások közé tartozik a...

2019-09-12Bővebben »
Vendéglátás felső szinten a Sopron Régióban 1. rész

   Ha az iskolák turizmus szakirányainak a tankönyvei között keresgélünk, és a...

2019-08-13Bővebben »
Vendéglátás felső szinten a Sopron Régióban 2. rész

   Fertődről Sopron felé haladva elérjük Hegykőt, a bájos falucskát...

2019-08-13Bővebben »
A Magyar Ízek Utcáján a két ország torta és a legjobb kenyér

   Az augusztus 20-i Szent István-napi ünnep kísérőrendezvényeként immáron...

2019-08-07Bővebben »
Vámház körút 9. alatt új Kemenes Cukrászda

   Megnyitott a Kemenes Cukrászda és Bisztró a Vámház körúton Klapka György által...

2019-08-02Bővebben »
Egy magyar pálinkafőzde sikertörténete

   Kettős mérföldkőt ünnepelt egy hangulatos, kóstolóval egybekötött...

2019-07-28Bővebben »
Csokis-málnás szívek Zelenák módra

Mindenmentes finomságokat kínál a Zelenák Sütiház, ahol az ételallergiások...

2019-02-08Bővebben »
Farsang, fánkok, fesztiválok a hagyomány jegyében

Az ország legjobb fánkfesztiváljain és hagyományőrző rendezvényein...

2019-01-31Bővebben »
Magyar cukrászdák és kávéházak

   A cukrászda öröm és gasztro élmény, és bizony hungarikum...

2018-12-31Bővebben »
Arrosticini, avagy rablóhús másként

   Az olasz Abruzzo tartomány a „csizma” közepe táján...

2018-12-27Bővebben »
Marcipán rózsától a Ruby csokoládéig

   Többször idézték már Szamos Mátyás legendás mondását, miszerint...

2018-12-13Bővebben »
A Mediterrán diéta egy életstílus

   A Mediterrán diéta nem diéta a szó szoros értelmében. Inkább a...

2018-11-16Bővebben »
Bonbon, a cukrász és a primadonna tiszteletére

   Egy turisztikai és gasztronómiai honlaptól nem elvárható, sőt...

2018-11-13Bővebben »
A Halkakas őszi-téli újdonságai

   Törzsvendégek és újságírók ismerkedhettek meg a Halkakas őszi-téli...

2018-10-23Bővebben »
Kürtős guba, kürtős patkó, ezzel vár az Édes Mackó

   És még sokféle különleges édességgel nyitott meg a Városligetben, a

 

 

 

  Fotó: Bagosi Zoltán

2018-07-30Bővebben »
Ahol Gault & Millau díj van a pulton

   Gyulán, a Patrióta étterem a város egyik legkedveltebb vendéglátó helye, de...

2018-07-02Bővebben »
Munkácsy torta

A Munkácsy torta cím elnyerését célzó pályázatot  2014-ben indította el

2018-06-08Bővebben »
Tücsöklisztes csokoládé,karamellizált lisztkukac,és mi jön még?

  Furcsa ötletek és megvalósított fajtájuk kerülnek a környezetbarát termelés újdonságai közé...

2018-06-10Bővebben »
Mátyás király tortája

  Mátyás király és a reneszánsz 2018-ban központi szerepet kap az...

2018-06-07Bővebben »
Eperfesztiválok határon innen és túl

Az epernek kiterjedt rajongótábora van. Ki gondolta volna, hogy több mint 50 eperfesztivált tartanak szerte a világon?

2018-06-16Bővebben »
Kastélyszállodák fóruma 2018

„A szem a legfontosabb evőeszköz”

2018-05-14Bővebben »
Kortárs cukrászat - avagy terefere kóstolóval

A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum évek óta...

2018-04-30Bővebben »
REDy - Villány legújabb bormárkája

    

REDy - Villány legújabb bormárkája

2018-04-13Bővebben »
Békebeli cukrászda: Elképesztő finomságok Cegléden

A ceglédi Vörösmarty téren huszárruhás oroszlán állítja meg a...

2018-03-21Bővebben »
Hekkelberg gasztro randevú a Ramazuriban - kucsmagombával

Az Úri utcai, tavaly nyáron a Café Míro helyén megnyitott, fine-bistro étterem, a...

2018-03-19Bővebben »
Elindult a Pincejárat Budapest Bornegyedébe

A Budafok-Tétény Bornegyed közel 100 km hosszú pincerendszere az...

2018-03-12Bővebben »
Terefere kortárs cukrászati kóstolóval

„A Berni megőrült, mindig újabb dolgokat talál ki…”

2018-02-04Bővebben »
6+1 különleges farsangi program itthon


A hagyományos farsangi ünnepségek mellett olyan ötletes, sokoldalú rendezvényekkel is lehet találkozni...

2018-01-24Bővebben »
Sörszalon a Múzeumban

„ a hetedik lépcső alatt a legjobb a sörnek”

2018-01-19Bővebben »
Kárpát-medencei bormustra: avagy Bormedence

Első alkalommal találkozhattunk azokkal a...

2017-12-13Bővebben »
Bonduelle: termékbevezetés Fördős Zé-vel és országos kampánnyal!

A Magyarországon 25 éve jelen lévő Bonduelle két újdonsággal...

2017-11-14Bővebben »
Édes kiegyezés - a tányéron

Mészáros Gábor szombathelyi cukrászmester, aki...

2017-10-23Bővebben »
Mellét, vagy combját? Márton-napi gasztro körkép

Márton-naphoz, november 11-hez számos népszokás, hagyomány kapcsolódott. Napjainkra ebből főként a libasült evés maradt meg, bár...

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

2017-11-07Bővebben »
Olaszrizling Október - osztrigával

A Winelovers rendezésében olaszrizling nagykóstolóra került sor a...

2017-10-14Bővebben »
A Vasi vadkörtéből készült pálinka sikere

Birkás István, a Birkás Pálinkaház tulajdonosának nagy napja volt a...

2017-10-13Bővebben »
Magyar sommelier letette a nemzetközi vizsgát

Fontos szakmai eseményre hívták meg lapunkat: első alkalommal sikerült magyar szakembernek megszerezni a...

2017-09-19Bővebben »
Magyar hölgy a világ legjobb fiatal séfjei között

Frankfurtban, szeptember 8-án...

2017-08-29Bővebben »
Pöttyös Panni - ez a legfinomabb hozzáadott cukor nélkül készült torta idén!

Varga Margit cukrász hozzáadott cukor nélkül készült tortája nyerte a...

2017-08-10Bővebben »
LEXO Bisztró

Hal-, és vegetáriánus ételek kedvelőinek...

2017-06-16Bővebben »
Nyíregyháza gasztronómiai specialitása

Nyírségi Gombócleves...

2017-06-13Bővebben »
Édes szalon és kakaóillat

Csokoládébirodalom és múzeum a Parlament tőszomszédságában

2017-06-05Bővebben »
Thai, marokkói, izraeli - nemzetközi vacsoraestek a Duna-parton

A szakemberek szerint akkor népszerű igazán egy szálloda, ha a...

2017-06-05Bővebben »
Francia sztárcukrászok Budapesten, avagy mi is az a madeleine?

Idén hetedik alkalommal rendezték meg a Cukrászok Országos Ipartestületének égisze alatt, Vojtek Éva – mestercukrász...

2017-05-15Bővebben »
Hotel Bonvital Wellness & Gastro Hévíz

A négycsillagos superior szálloda 100 méterre a Tófürdőtől, a belváros szívében...

2017-05-02Bővebben »
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk