Karintia: Flattach, élmény-nyaralás a Möll folyó partján

Karintia: Flattach, élmény-nyaralás a Möll folyó partján

Karintia: Flattach, élmény-nyaralás a Möll folyó partján

     

A romantikus Möll völgy közepén, a gleccser lábánál található Flattach községe. A múltban bányászattal foglalkoztak, erre a ma is fennmaradt néhány tárna emlékeztet. Ma a turizmus a község legfontosabb megélhetési forrása. A 4 csillagos szállodáktól kezdve az egyszerű panziókig állnak rendelkezésre a szálláslehetőségek, amelyek a kényelmet illetően minden kívánságunkat teljesítik.

Flattach hasznot húz az állandó időjárásból, amely Ausztria legdélibb fekvésű tartományában, Karintiában általában található. Ez a tény Flattach-ot nem csak kellemes téli - hanem vonzó nyári nyaralóhellyé varázsolja.

A község szabadidős ajánlata széles. A sportlehetőségek széles tárháza köti le  a felnőttek és gyerekek figyelmét. Délelőtti síelés a gleccseren, délután fürdőzés vagy lovaglás, vagy akár kedvünk szerint részt vehetünk a  szakadék-túrán is.

 

    

 

Flattach különleges vonzerejéhez hozzátartozik a Ragga-szakadék is. Vízeséssel és annak robajával körülvéve sétálhatunk keresztül a csodás pallón a szurdok fölött, amelyet a Ragga patak évezredes munkájával alkotott. A Ragga-szakadékot a látogatók számára első ízben 1882-ben tették járhatóvá és 1978-ban nyilvánították természeti emlékké. 800 méteres hosszával és 200 méteres szintkülönbségével az Alpok egyik legszebb szorosa. A természet egyedülálló látványosságának megtekintése kb. 1,5 órát vesz igénybe, és az árnyas erdőn keresztül körút vezet vissza Flattach-ba.

 

Annak érdekében, hogy ne csak a hegyi túrázás szerelmesei és a profi túrázók találják meg számításukat Flattach-ban, könnyebb túrautak is vannak, úgyszólván a teljesen gyakorlatlanok számára is. Ilyen túraút a Rollbahnweg is. Autóval egészen a Rollbahnweg parkolójáig lehet menni, onnan egyenesen eljuthatnak a Fraganter hüttéig, ahol megkóstolhatják a saját készítésű vajat és kenyeret az ínycsiklandó sonkatál mellé.

 

Ez az álomszép hegyi túra attól függően húzódik el, hogy milyen gyakorisággal ülnek le megpihenni a felállított padokra, hogy élvezzék a varázslatos kilátást, így kb. 1-1,5 órán át is eltarthat. Aki esetleg amiatt aggódik, hogy a túra során eltévedhet, annak számos vezetett túra is rendelkezésére áll.

 

    

 

Jó idő esetén felejthetetlen élményt szerezhetünk a Großglockner-Hochalpenstraße-i utunkkal. Autóval csupán kb. 45 perc az út Flattach-ból Heiligenblut-ig. Ott kezdődik az Alpok leghíresebb útja, melynek 48 km-én 36 éles kanyar van és 2504 méteres magasságig vezet fel. A természet és a biztonságos út összhangja felejthetelen élményt nyújt a több mint 60 háromezres csúcs látványával. Mormotákat és kőszáli kecskéket gyakran egészen közelről is megfigyelhetünk.

 

     

 

Flattach, a Hohe-Tauern Nemzeti Park peremközsége a Nemzeti Parkkal együttműködve vonzó természetközeli élményprogramokat kínál. Ezek közül az egyik a Groppenstein-szakadékon átvezető túra. Nagyszerű természeti csoda értékes pillanatokkal. A túrát Ron, a Nemzeti Park vadőre vezeti, aki minden egyes kő keletkezését részletesen elmagyarázza és a túra során a látogatók elméjét élesíti. Olyan mint az érzékek ünnepe, amelyet többé nem felejtünk el. Mint például a 40 méteres Zechner vízesést sem, amely hatalmas erővel zúdul a szurdokba. A túra közepesen nehéznek számít és 10 éves kortól már gyermekek számára is alkalmas. Jó cipő és az időjárás viszontagságainak megfelelő öltözet képezze a felszerelés részét. A túra végén betérünk a “Zur guten Quelle“ romantikus fogadóba, ahol nyugodtan fogyaszthatjuk a napi menüt.

 

      

 

Flattach nagyon sok lehetőséget kínál a fiataloknak és a fiatalosoknak, hogy aktívan tölthessék a nyarat. Vízi kaland, izgalmas rafting, kalandpark, paintball-aréna, vagy kényelmes tutajozás - itt minden lehetséges.

 

    

 

Többet Flattach-ról, a Hohe Tauern Nemzeti Park peremközségéről itt olvashatnak többet:

TG TOURISMUSGEMEINSCHAFT - MÖLLTALER GLETSCHER OG

A - 9831 Flattach 99, Tel.: +43 (0) 4785 / 615, Fax: +43 (0) 4785 / 617

E-Mail: info@flattach.at 

www.flattach.at

Foto: www.aktiveurlaubszeit.de / Okolicsanyi Zoltan

Partnerszállásaink a Möll völgyben:

Hotel Pacher***

Gatternighof

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Az Aktivpihenes & Aktiveurlaubszeit webmagazinok támogatják a turisztikai vállalkozásokat sajtóközlemények, hotel-és régióinformációk széleskörű terjesztésével német és magyar nyelven. Minden fontos média, online sajtóportálok és szociális média hírek hozzáférése által a sajtóközlemények és cikkek a legrövidebb időn belül eljutnak a célcsoportokhoz.

A szakértelem és a tapasztalat a partnerek javát szolgálja. A sajtóközleményeket és a tudósításokat helyi mentalitás szerint magyar és német újságírók állítják össze, akiknek a specialitása a turizmus.

2013-03-09« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk