Salzburg Vidék: A tartomány természetes szépsége

Salzburg Vidék: A tartomány természetes szépsége

Salzburg Vidék: A tartomány természetes szépsége

 

Vakációs lehetőségek végtelenje

Salzburg tartomány csodálatos kirándulóhelyek, remek wellness-szállodák, patinás kunyhók,  hangulatos falusi szállások, páratlan természeti jelenségek, lenyűgöző tájak színes forgataga. Amiről másutt csak álmodhatnánk, itt kipróbálhatjuk: hegymászást, túrázás, zarándokutat, kerékpározást, mountainbike-túrát, fürdést, lazítást, kanyon- és raftingtúrát, lovaglást, netán repülést is!

Új utakon: gyalogtúrák,  zarándoklatok
A tartomány tájait kijelölt és táblákkal jelzett túrautak szövevénye hálózza be. Az "alpesi legelőről legelőre az encián nyomában" mottójú salzburgi alpesi legelők túraútja 350 km hosszan kanyarog a szép pongaui tájakon, 120 vendégváró legelőt ejtve útba. A túraút 31 szakaszát részletesen (kiindulópont, talajviszonyok, menetidő, útszakasz hossza, nehézségi fok, útvonal-leírás, betérési lehetőségek, útvonalprofil, ajánlott látnivalók) ismertető kalauz ingyen rendelhető meg a
www.salzburger-almenweg.at  honlapon. Ugyanitt háromdimenziós ábra és légi felvétel is található minden egyes túraszakaszról. A túraadatok szabadtéri GPS-berendezésre is letölthetők az internetről. Egyre többen indulnak zarándokútra Salzburg tartomány impozáns tájain, testi-lelki megújulást keresve. Itt vezet a Szt. Jakab út egy szakasza, az Arno-út, a Via Nova és a Szt. Rupert zarándokút is.

Többet látunk, több élményhez jutunk Salzburg tartomány kártyával
A Salzburg tartomány kártya tartományszerte több mint 190 látnivalóhoz, kirándulóhelyre és természeti jelenséghez biztosítja az ingyenes belépés jogát, emellett 24 órára Salzburg városában is érvényes. A lehetőségek köre a hellbrunni kastélytól élmény- és termálfürdőkig, hegyi vasutaktól a krimmli vízi csodabirodalomig terjed! További tájékoztatás:
www.salzburgerlandcard.com

Falusi üdülés: igazi nyaralás hamisítatlan környezetben
Pár nap falusi környezetben, szemtől szemben a városiak számára már-már kuriózumszámba menő háziállatokkal  nagy élmény és változatosság a gyerekeknek, egyben remek kikapcsolódás a felnőtteknek. A kicsik vígan szaladgálnak a mezőn, játszanak a többiekkel, közben a felnőttek  kényelmesen pihennek a napozóteraszon vagy akár kisebb gyalogtúrát tesznek. A minőségellenőrzésnek alávetett 310 vendéglátó falusi gazdaság egy része bébik és kisgyerekek fogadására szakosodott, de igényünk szerint találunk egészségközpontú, biogazdálkodó és lovaglási lehetőséget kínáló falusi szállásadókat is.

Golf Alpin: pitch és putt látványos, természetes környezetben
Salzburg tartomány kedvez a golfsportnak. Minden igényt kielégítő pályái, a 9 lyukastól a 18 lyukasig a legszebb vidékeken találhatók, közvetlenül Salzburg város szélén is. A Golf Alpin Card birtokosai különösen kedvező díjszabás mellett élhetnek a salzburgi Golf Alpin partnerklubok nyújtotta lehetőségekkel.

Vízisportok minden mennyiségben
Salzburg tartomány a vizek paradicsoma is: meleg nyári napokon 180 természetes tó, 22 mesterséges fürdőtó és több mint 60 strandfürdő nyújt felüdülést, méghozzá az elképzelhető legjobb minőségű vízben! A vízisportok palettája is rendkívül széles: vitorlázáshoz, kenuzáshoz, szörfözéshez, búvárkodáshoz bőven kínál alkalmat a Salzburgi tóvidék, a festői salzkammerguti tavak bármelyike és a Zelli-tó. Kalandos rafting- és kanyontúrákat szerveznek a Salzach, a Saalach és a Lammer folyókon, melyekben horgászni is lehet, csakúgy, mint a hegyi patakokban.

Alpesi wellness a hegyek gyógyító erejével
A salzburgi hegyek birodalmában tizenegy oklevéllel kitüntetett jóközérzet-oázis fogadja a felüdülni vágyókat eredeti és kifejezetten az Alpok vidékére jellemző kezelésekkel, természetes gyógymódokkal. Kneipp-kúra patakvízben, kőolajos és gyógynövényolajos masszázs, szénafürdő virágzó alpesi réteken kaszált szénában - mind megannyi egészségforrás! A szállodából kilépve mindjárt a világ legnagyobb és legtermészetesebb fitnesszközpontjában, a hegyek közt kereshetünk felüdülést, miközben napjainkat helyi alapanyagokból készült ízes, egészséges ételek teszik még élvezetesebbé. További tájékoztatás:
www.alpinewellness.at

2009 Falusi Ősze a "salzburgi terülj asztalkám" jegyében 2009. augusztus 29-től október 26-ig immár 14. alkalommal rendezi meg Salzburg tartomány a nyár végi és őszi betakarítás ünnepségsorozatát, a Falusi Őszt. Ezúttal 78 helységben, több mint 2000 rendezvénnyel! A színes nyájleterelési menetek, mulatságok, falusi piacok, ízes tájételek, népi muzsika lelkes fogadtatásra talál hazaiak és látogatók körében egyaránt. Az idei "salzburgi terülj asztalkám" mottó  a szokásosnál is izgalmasabb Falusi Őszt ígér az ínyenceknek. További tájékoztatás: www.bauernherbst.com

Foto: SalzburgerLand Tourismus

www.salzburgerland.com

2010-01-30« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk