Karintia legkiemelkedőbb síélménye

Karintia legkiemelkedőbb síélménye

Karintia legkiemelkedőbb síélménye

    

 A Grossglockner (Heiligenblut), Mölltali-gleccser (Flattach) és Ankogel (Mallnitz) síterepeken Karintia legkiemelkedőbb téli élményei várnak a síelőkre, carvingosokra és snowboardosokra. Az Alpok napsütötte déli oldalán és Ausztria legmagasabb hegyei között varázslatos síterepek várják a vendégeket.

Az önfeledt kikapcsolódásról akár 3122 méteres magasságban található sípályák és érintetlen mélyhóval borított egyedülálló freeride terepek gondoskodnak. A magaslati fekvésnek köszönhetően a síterepek kimondottan hóbiztosak és egészen késő tavaszig tökéletes feltételeket kínálnak a síeléshez. A Hohe Tauern régióban töltött téli üdülés elengedhetetlen részét képezik a feledhetetlen kulináris élmények is, amelyekről a hagyományokból táplálkozó, de ugyanakkor innovatív karintiai konyha gondoskodik. A kínálatot pedig olyan különleges kikapcsolódási lehetőségek teszik teljessé, mint a vezetett sítúra, a hótalpas kirándulás vagy a sífutás.

    

Grossglockner – Heiligenblut

A nagy kiterjedésű síterepen összesen 12 modern hegyi felvonó szállítja a vendégeket a sípályákhoz, amelyekből összesen 55 kilométernyi áll a síelők és snowboardosok rendelkezésére. Az egészen 2900 méteres magasságig terjedő síterep Karintia leghóbiztosabb és egyben legnagyobb síközpontjai közé tartozik, amelynek fénypontját minden kétséget kizáróan a Großglocknerre és a környező további 40 darab háromezres hegycsúcsra nyíló lélegzetelállító kilátás jelenti. Mivel a síterep jelentős része a fahatár felett található, paradicsomi állapotok várják a freeridereket és a snowboardosokat.

A mélyhóban történő siklás garantáltan feledhetetlen élményt jelent – akár egyedül, akár egy államilag elismert síoktató és hegyi vezető kíséretében merészkedünk az érintetlen hegyoldalra. A freeriderek meghatározott ellenőrzőállomásokon tájékozódhatnak az aktuális hójelentésről és a lavinaveszélyről. A síterep további különlegességei közé tartoznak a hangulatos alpesi kunyhók, amelyek napsütötte teraszán hamisítatlan karintiai ínyencfalatokat szolgálnak fel a síelőknek.

     

Mölltali-gleccser – Flattach

A Mölltali-gleccser 71 kilométernyi sípályájával Karintia egyetlen gleccsersíterepe, amely egészen 3122 méteres magasságig terjed. A téli szezon itt már szeptember végén kezdetét veszi, így nem meglepő, hogy a Német Síszövetség (DSV) ezt a síterületet választotta a német síválogatott hivatalos edzőközpontjának. Itt olyan sísztárok között síelhetünk, mint Maria Höfl-Riesch vagy Felix Neureuther. A megfelelő változatosságról egy széles carving tesztpálya, Karintia legmagasabban fekvő FIS sípályája és egy különböző ugratókkal, korlátokkal és hullámpályával felszerelt hópark gondoskodik. info@flattach.at , www.flattach.at

    

Ankogel – Mallnitz

Az Ankogel (1287–2636 méter), Mallnitz hagyományokban gazdag hegye Karintia egyetlen síközpontjaként rendelkezik kizárólag déli fekvésű sípályákkal. A síterep összesen 35 kilométernyi rendkívül széles és változatos sípályával, valamint Karintia leghosszabb hóágyúzható völgypályájával várja a vendégeket. A nagy kiterjedésű mélyhóval borított szakaszoknak köszönhetően az Ankogel igazi titkos tippnek számít a carvingosok és snowboardosok körében.

    

Aktív kikapcsolódás a természetben

A Hohe Tauern Nemzeti Park régió az egyes síterepek mellett egyedülálló aktív kikapcsolódási lehetőségeket kínál a természetben. A különleges „fehér varázslat” keretén belül a vendégek csodálatos sítúrákon vehetnek részt, vagy a nemzeti park őreivel közösen vállalkozhatnak vadregényes hótalpas kirándulásra, emellett tesztelhetik kitartásukat a pompás sífutópályák egyikén is, de próbára tehetik bátorságukat akár jégfalmászás közben is. A Großglockner birodalmában található TauernAlpin Service-Center feledhetetlen és biztonságos élményeket garantál

A Hohe Tauern Nemzeti Park Európa egyik legnagyobb nemzeti parkja. A park legrégebbi része Karintiához tartozik és 2011-ben ünnepli 30 éves fennállását. Az Ausztria legmagasabb hegyének (3798 m) is otthont adó Hohe Tauern-Karintia Nemzeti Park régió a hatalmas hegy lábánál található Heiligenbluttól a Maltatalban található hegymászóparadicsomig terjed. Ebben a régióban található Karintia három legmagasabb síterepe: a Grossglockner/Heiligenblut, a Mölltali-gleccser (Flattach) és az Ankogel (Mallnitz) síközpontok. A „Top-Skipass Kärnten – Osttirol Gold” síbérlet érvényes mind a három síterületre, valamint további 30 síterepre is Karintiában és a szomszédos Kelet-Tirolban.

A TauernAlpin Service-Center innovatív és kimagasló színvonalú turisztikai ajánlatokat fejlesztésével és szervezésével foglalkozik. A programok kialakításánál meghatározó szempont a természetvédelem és az ökológiai egyensúly megőrzése, valamint alapvető elvárás, hogy maradandó élményekkel ajándékozzák meg a vendégeket. Igény esetén a tapasztalt hegyi vezetők és síoktatók, valamint a nemzeti park őrei átvállalják az üdülés komplett megszervezését egészen a legkülönbözőbb vezetett programok kialakításáig.

    

 

További információk:

 Kärntner Nationalparkfonds Hohe Tauern - Tourismus - 4 - Tel.: +43 (0) 4825/ 20049 | Fax: +43 (0) 4825 20049 4, E-Mail: tourismus@nationalpark-hohetauern.at , www.nationalpark-hohetauern.at

 Tourismusgemeinschaft Mölltaler Gletscher Tel.: +43 4785 615-0 info@flattach.at , www.flattach.at

 Obervellach im Mölltal +43 4782 2510 info@obervellach.at , www.obervellach.at

 

Partnerszállásaink a Mölltalban:

 Hotel Pacher - 3 éjszakázás csak 153 euró személyenként

 Gatternighof üdülőház – egy egész ház bérelhető

 

 Fotó: Kärnten Werbung, Nationalpark Hohe Tauern, www.aktivpihenes.hu / Okolicsányi Zoltán

 

2012-03-17« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk