Karintia: "Stella Ronda Kihívás 2012"

Karintia: "Stella Ronda Kihívás 2012"

Karintia: "Stella Ronda Kihívás 2012"

     

 

 A Gerlitzeni Alpok a maga 60 kilométernyi sípályájával a villachi sírégió legnagyobb síhegye. Sajátos arculata alapján a helybeliek gyakran csak „Kopasz“-nak hívják. Egy olyan Kopasz, amelyet remekül körbe lehet kerülni keletről nyugatra haladva: a „Stella Ronda Kihívás 2012“ keretében!

 

 60 kilométernyi sípálya szeli át a Gerlitzeni Alpokat. Ebből 35 kilométer az úgynevezett „Stella Ronda Hó-kihívás 2012“ keretében síelhető. A „Stella Ronda“ sífelvonók és meghatározott lesiklópályák kombinációja, amelyet a Kihívás résztvevőinek megfelelő sorrendben kell teljesíteni. Mégpedig keletről nyugatra haladva, vagyis a Nap haladásával megegyezően, hogy egyetlen napsugarat se mulasszunk el. Azt az időtartamot, amelyre az egyes síelőknek a 35 pályakilométer megtételéhez szükségük van (beleértve a felvonózást is), rögzítik és eltárolják. Semmiképp sem arról van azonban szó, hogy a Ronda-távot rekordidő alatt kellene megtenni! Sokkal inkább egy előirányzott időt kell megközelíteni, amelynek viszont az a hátránya, hogy egyáltalán nem ismerjük. Mert nem szabad ismernünk! Ezt az előirányzott időt kell a kiváló síelőknek elérni és az idejüket közjegyző rögzíti. Aki majd a szezon végén összehasonlítja az előirányzott időt a Kihívás-résztvevők rögzített tényleges idejével és kiértékeli a győztest. Aki egyébként egy autót fog nyerni. Természetesen a „Stella Ronda“ akkor is végigsíelhető, ha nem veszünk részt a Kihíváson; hiszen a pályák és azok sorrendje pontosan ki vannak táblázva.

 

 Van kedvük a hűvöshöz? A Gerlitzeni Alpokban hűtőtornyokat állítottak fel, amelyek a hóágyú-berendezések vizét nulla fok körüli hőmérsékletre hűtik le. Ennek köszönhetően nem feltétlen kell megvárni a hóágyúzással a mínusz fokokat és így sokkal korábban lehet kezdeni a síszezont, mint a többi síterepen. Így semmi nem áll útjában a síszezon november 25-re tervezett nyitásának, annál is inkább, mivel a hűtőtornyok az előző premier-télen a legjobb tapasztalatokat nyújtották.

 

 Van kedvük a Klösterle II pályához? Az új Klösterle II lesiklópálya okos beruházásnak bizonyult: mindenekelőtt a kezdők féltek a Klösterle I pálya helyenként bizony meglehetősen nehéz szakaszaitól, ezért kapott az a pálya egy lényegesen lankásabb kistestvért.

    

 

A tavalyi év óta szükség esetén a Klöstere II pályát is egészen az utolsó kanyarig lehet hóágyúzni, aminek mindenki nagyon örült. Ezzel szemben a síveteránok változatlanul a Klösterle I pályát részesítik előnyben, vagyis nincs szó testvéri féltékenységről.

 

 Van kedvük (újra) kezdeni? Az elismerten jó pályaminőség arra késztette a Gerlitzeni Alpok Hegyivasutakat, hogy megpályázzák az „Üdvözöljük a Kezdőket“ minősítést. Ezt az „Üdvözöljük a kezdőket“ megjelölést a drótkötélvasutak szakmai szövetsége csak professzionális tesztek révén nyert beható tanácskozás és vizsgálódás után ítéli oda. Azt kell tisztázni, hogy a síterep valóban alkalmas kezdők és újrakezdők vagyis haladók számára egyaránt. A Gerlitzeni Alpok az egyetlen síterep Karintiában, amely ezeknek a szigorú követelményeknek megfelel. Ezért tehát a sísport valamennyi résztvevője, az először és újra kezdők egyaránt biztosak lehetnek benne, hogy igényeiket messzemenően figyelembe veszik: széles, kiválóan eldolgozott és enyhén lejtő pályák, tanuló pályák, beszálló-barát felvonók és síiskolák garantálják a gyors és tartós tanulást, a kínálatot különböző All-Inclusive csomagok teszik teljessé.

 

    

 

Van kedvük a Gerlitzeni Alpok büszkeségeihez távirati stílusban?

 

 Mivel senki nem akarja vesztegetni az idejét: az internetezésre alkalmas mobiltelefonokkal lehívható a felvonók várakozási ideje mellett a Kanzelbahn kabinos felvonó körüli szabad parkolóhely-kapacitás is. (www.mobil.gerlitzen.com).

 

 A gerlitzeni Freeride-Area és a Freestyle-Park a Klösterle II pálya tetejénél többek között természetes pályákat, párkányokat, ívelt boxot, XXL-Kicker ugratókat és síneket kínálnak.

 

 A Kanzelhöhe középső állomásnál Moserhang-nál versenypályát alakítottak ki időméréssel, a Neugarten Speed lesiklópályánál pedig a sebességet lehet mérni.

 

 Senki ne kerülje el a Gerlitzen-csúcson lévő Fotopoint helyet. A magunkról és társainkról készített emlékfotót azután este letölthetjük a www.gerlitzen.com oldalról.

    

 

 Maradjunk az internetnél: a sínap-elemzés évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Így működik: először is hazaérkezve csatlakozzunk az internet hálózatra, menjünk fel a www.gerlitzen.com oldalra, adjuk meg a síbérletünk számát – s a számítógép máris megmutatja, hogy azon a napon mit teljesítettünk: az igénybevett felvonók nevét és számát, a visszafelé megtett szintkülönbséget, a pályán illetve a felvonókkal megtett kilométereket, valamint az idődiagramot.

 

 A gerlitzeni síiskola a síterep három helyszínén is várja a tanulni vágyókat: a középső állomásnál, valamint Klösterle és Bergeralm településeken. A jegesmedvével jelölt területeken képzett gyermeksí oktatók készítik fel az apróságokat a pályák használatára, s e munkájukban segíti őket a gerlitzeni Bino maci is. Az idősebb kezdők természetesen lemondanak a bundás pajtásról, őket az Après Ski várja

 

 A Gerlitzeni Alpok a síbuszaival az Ossiachi-tó valamennyi tóparti települését (Ossiach, Steindorf, Bodensdorf, Sattendorf, Annenheim) és a villachi vonzáskörzetet összeköti a Kanzelbahn kabinos felvonóval. Mégpedig ingyenesen, ezt ki kell hangsúlyozni!

   


 

További információk:

 

Villach-Warmbad / Faaker See / Ossiacher See Tourismus

 

 Tel.: +43 / (0)4242 / 42 000 - 56, E-Mail: office@region-villach.at, www.region-villach.at

 

 Fotó: Villach-Warmbad, Faaker See, Ossiach See Tourismus

Partnerszállásunk a Gerlitzennél

Relaxparadicsom Pilsachhof  A Gerlitzen sírégió Arriach-Gerlitzen völgyállomása 5 perc alatt elérhető

2013-01-27« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk