Rászorulóknak szállítanak ételt a bécsi fiákerek

Rászorulóknak szállítanak ételt a bécsi fiákerek

Rászorulóknak szállítanak ételt a bécsi fiákerek

 Fotó: Fiákerek © Jürgen Beilein

 

Szerző:  Sági Eszter

 

A vírushelyzet miatt Bécsből is eltűntek egy időre a turisták, aminek következtében számos lovaskocsi utas nélkül maradt. Most profilt váltottak és ételt szállítanak az időseknek.

 

Aki volt már Bécsben, az tudja, hogy a belváros egyik színfoltja a lovaskocsis városnézés. Mivel azonban egy darabig még biztosan elmaradnak a látogatók az osztrák fővárosból, a fiákeresek sem akarták haszontalanul tölteni ezt az időt, ezért az Intercontinental hotellel karöltve ételszállításba fogtak. A kezdeményezés az Intercontinental tulajdonosától, Michael Trojnertől származik. Az ételeket a jelenleg zárva tartó hotel konyháján készítik, és mindig előző nap 17:00 óráig rendelhetik meg a 3. kerületben lakó rászorulók. A szálloda napi 250 ingyen ételcsomagot – egy előételt és egy főételt - készít az arra igényt tartó időseknek, akiknek jelenleg nem ajánlott otthonaikat elhagyni. A hotel honlapján egy napi menüből lehet választani, ahol a vegetariánus és húsos ételek kedvelői is megtalálják a kedvükre valót, az ebéd mellé pedig mindenki kap egy ajándék Kronen Zeitung újságot is. „Az Intercontinental Bécs már több mint ötven éve működik és a város szerves részét képezi. Természetes volt, hogy segítünk” – meséli Brigitte Trattner, a hotel igazgatója. Az ételcsomagokat önkéntesek szállítják ki, biciklivel, autóval, vagy éppen kétlovas hintóval. Utóbbi nem egyszerű feladat, például a parkolást is gyakorolni kell a fővárosi utcákon. Egy lovaskocsi körülbelül tizenöt címet látogat meg egy nap, a sofőrön kívül még egy önkéntes ül rajta, aki a csomagokat felviszi az azt megrendelőkhöz. A lakók imádják a hintókat és mostanra a bécsiek is megszokták az ételeszacskóval furikázó lovak látványát. A kezdeményezés egyelőre április 1-től 13-ig zajlik, de igény esetén meghosszabbíthatják. Az Intercontinental hotel mellett az akcióban együttmüködött még a bécsi fiákeresek egyesülete, a Wiener Fiaker, a Caritas egyesület önkéntesei, az Osztrák Logisztikai Szövetség elnöke, a német gb consite, mely tervezési szoftverét bocsátotta ingyen rendelkezésre, az osztrák Mjam, aki hátizsákokkal segített és a Taxi 40100, aki az önkéntesek fuvarozásában nyújtott segítséget.

 

 

2020-04-07« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk