Bíztató jövő előtt a Felina

Bíztató jövő előtt a Felina

Bíztató jövő előtt a Felina

 

 

Egy ország turisztikai vonzerejében mindig jelentős szerepet játszik, hogy milyen vásárlási lehetőséget nyújt az oda érkező turistáknak. Magyarország a régi rendszerben is a kirakatairól volt híres, az utóbbi 25 évben pedig különösen szélesedett a kereskedelmi kínálat. Hazánk erős könnyűiparral bírt, a fehérnemű gyártásban Európa jó néhány országát ellátta itthoni bérmunkában készült termékekkel. A Felina volt az egyik zászlóshajó, amely világszintű termékekkel látta el a magyar lányok és asszonyok fehérnemű igényeit, miközben a cég sok száz nőnek teremtett vidéken is munkalehetőséget. 

 Bíztató jövő előtt a Felina

 

A női fehérnemű a világ minden táján az egyik legnagyobb ruházati slágercikk, a szektor a magyar feldolgozóiparban is sikerágazat. A rendkívül pontos munkával előállított termékek markáns szereplői a hazai kereskedelemnek, de nagyobb részük exportra kerül. A piacvezető európai márkák gyártásaik jelentős hányadát több, mint 25 éve sorra áthelyezték Magyarországra, jelentős beruházásokat hajtottak végre. A megbízható menedzsment és a rendelkezésre álló jó szakképzettségű dolgozók biztosítékot jelentettek a növekedésre. A cégek egy része azonban az évek folyamán több tulajdonos-váltást élt át, így a Felina is.

 

Bíztató jövő előtt a Felina  

Előd egy fűzőgyár

A Felina cég elődjét 1885-ben fűzőgyárként alapították a németországi Bad Rappenauban, mert a kor divatja igényelte az alakformáló fehérnemű nagyüzemi gyártását. Majd a márka egy 1922-ben nagy sikert aratott "Felina" nevű modellről kapta a ma is közismert nevét. Az 1950-es években már több, mint 50 országba exportálta női fehérneműit az azóta mannheimi központtal működő  Felina csoport.

 

Bíztató jövő előtt a Felina

 

Magyarországon a Felina Hungaria Kft-t 1991 szeptemberében alapította a Felina International AG és a Fővárosi Ruhaipari Vállalat, mert már 12 éve jó munkakapcsolat volt közöttük. Egy évvel később a Budapesten működő szabászatot Békés megyébe, Szeghalomra telepítették, ma már ez az üzem a Felina-csoport legnagyobb gyártórészlege. A jelenig azonban a cég több nehéz időszakon ment keresztül. A 2008-as válság idején a csoport akkori menedzsmentje nem találta a kiutat a helyzetből, ezért közel 10 év stagnálás után a tulajdonos a csoport eladására kényszerült. 2015 februárjában a német magán befektetők által létrehozott Palero Capital vásárolta fel a Felina csoportot és azonnal hozzákezdett az átszervezéshez. A pénzügyi befektető korszerű menedzsment eszközök bevezetésével, a vezetési stratégia megújításával, szigorú költség gazdálkodással és a szervezet racionalizálásával 2016-ra kimozdította a csoportot a negatív spirálból és 10% árbevétel arányos eredményt ért el.

 Bíztató jövő előtt a Felina

Bíztató jövő előtt a Felina

 

A tulajdonos társaság az erősödő céget 2017 júniusában eladta a Lauma International konszernnek.  A 2005-ben alapított lettországi European Lingerie Group  (ELG csoport) egyik tagja, Lauma Fabrics a legnagyobb prémium fehérnemű gyártók számára igényes kivitelű csipkét, elasztikus szövetet, és szalagot gyárt.  Így az új szakmai befektető tulajdonába került Felina is közvetlenül jut alapanyagokhoz.

Az ELG-nek köszönhetően a magas minőségű, nagy méretek specialistájaként ismert és közkedvelt Felina kollekciója 2018-ban megújul és várhatóan megélénkül a belföldi piac. A cég tervezői a legdivatosabb színű bázis szériákon túl új sport modellekkel is bővíti a választékot.

 

Milyen az ideális fehérnemű?

Legyen kényelmes, szexis, divatos, dekoratív, rafináltan hangsúlyozza az előnyöket, formálja az alakot, titkolja a titkolni valókat.

Áprilistól Modern Weftloc néven kerül forgalomba a Felina máig legsikeresebb szériájának továbbfejlesztett változata.  A szabadalmaztatott  weftloc alapanyag széltében és hosszában is rugalmasan, ezzel a tulajdonságával anélkül korrigálja az alakot, hogy szorítana.  Egy természetes lávakőből származó, izzadtság gátló technológiának köszönhetően ez a viselet 24 órás kellemes közérzetet garantál.

 

Bíztató jövő előtt a Felina

 

A Conturelle Line 820 Sport szériát bizonyára sokan várják. A lélegző anyag optimális légáramlást biztosít, a bélelt vállpántok könnyen, praktikusan, elöl állíthatók. A varratmentes kúp a hátul keresztpánt és az alábélelt szemes-horgas hátsó kapocs maximális komfort érzetet biztosítanak. Fekete és melírozott szürke színben készül, G kosárig.

 

Bíztató jövő előtt a Felina

 

A szerteágazó modellcsaládok különböző szériaszámmal és fantázianévvel kerülnek a boltokba tavaszra egészen a legkisebb A kosártól. Az azonos szabásmintákkal gyártott, bevált modellek is új színekkel jönnek ki, siker várható a vadrózsa, dinnyebél, áfonya, padlizsán, levendula színeknek, a nyakba akasztós és levehető pántos fazonoknak. A Felina üzleteiben szakképzett eladók segítik a választást, mert a Tencel, az Odor Controll, a memórihabos szakszavak között a vevőnek nem könnyű eligazodni.

 

Bíztató jövő előtt a Felina

 

És még egy jó hír

A Felina újra gyárt fürdőruhát! Megváltoztak az igények, már nem szezonális termék a fürdőruha, az évek óta népszerű téli wellnessezés hatására egész évben vásárolják. A kollekció tervezése elkezdődött, a gyártás az év második felében lesz, és 2019 év elején ismét megjelennek a magyar piacon az önbizalmat adó, hosszú élettartamú, funkciósan korrigáló és kényelmes, divatos fürdőruhák nagy méretben is.

Írta: Barna Judit

Fotók: Felina 

2018-03-26« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk