Lovász Márta irányítja a divatot Kaposváron

Lovász Márta irányítja a divatot Kaposváron

Lovász Márta irányítja a divatot Kaposváron

    Fotó: aktivpihenes.hu / Okolicsányi Zoltán

 

Kaposvár városa elsőként nyerte el az Év települése kitüntető címet 2008-ban, ami a Somogy megyei székhely turizmusán sokat lendített. A Dunántúl egyik legjelentősebb városa a fejlődést nem csak természeti és épített örökségének, hanem meglepetésekkel teli környékének is köszönheti.

Kaposvár belvárosa építészeti szempontból Európában egyedülálló, mert kétszázhúsznál is több eklektikus és szecessziós épület, palota áll itt, sehol máshol nincs ennyi ilyen kis területen. A közelmúltban felújított történelmi városközpontban található a műemlékek mintegy fele, ahol tágas sétálóutcák és terek fogadják a látogatókat.

 

Lovász Márta irányítja a divatot Kaposváron   Fotó: aktivpihenes.hu / Okolicsányi Zoltán

 

Itt, a „festők városában" született Rippl-Rónai József, az impresszionista festészet kiemelkedő alakja. A nevéről elnevezett múzeum egyik része a belvárosban, a Fő utcában található, a Somogy megyei Városháza szecessziós épületében.

A belvárosi séta kulturális élményeivel feltöltődve a Városházával

 

Lovász Márta irányítja a divatot Kaposváron   Fotó: aktivpihenes.hu / Okolicsányi Zoltán

 

éppen szemben található exkluzív üzletbe térhet be az utazó, ahol kedvére válogathat Lovász Márta remekbe szabott női ruhái és a hozzájuk kínált férfi öltözékek között.

 

Lovász Márta irányítja a divatot Kaposváron   Fotó: Christ Rosso

 

„Már gyermekkoromban, anyukám varróműhelyében kézzel varrtam a babaruhákat és közben megismerkedtem a szabás-varrás fortélyaival. Később magamnak, majd közgazdasági középiskolás osztálytársaimnak készítettem ruhákat.”- mondja Márta,

 

Lovász Márta irányítja a divatot Kaposváron                    Fotó: Christ Rosso

 

amikor az életútjáról kérdezem a Stefánia Palotában. A patinás épület nagyterme adott otthont a Szent István Közhasznú Alapítvány év végi Jótékonysági Rendezvényének, amelynek a nagyszabású programját a tervezőnő divatbemutatója színesítette.

 

  Lovász Márta irányítja a divatot Kaposváron  Lovász Márta irányítja a divatot Kaposváron    Fotó: Christ Rosso

 

 Márta útja idáig is sikerekkel volt kikövezve, igaz, nagyon tudatosan készült arra a pályamódosításra, amire egész életében vágyott. A számok világában töltött rövid időt az alkotás művészetével cserélte fel, de először iskolapadban tanulta meg az új szakma, a divattervező-stylist alapjait. A többit Márta kreativitása adta a cég elindításához és 15 éves történetéhez. Idővel megnyitotta az első szalonját a kaposvári belváros sétáló utcájában, a Rippl-Rónai múzeumnak otthont adó Városházával szemben, ahová szép nagy üvegportálokkal csábította be az akkor még bátortalanul kíváncsiskodó vevőket. Lovász Márta tudta, hogy mit akar elérni, egyre elegánsabb, különlegesebb portékákat mutatott a vásárlóknak, akik közül ma már sokan a Lovász Márta Fashion törzsvevői. Az üzlet tágas, kifinomult belső tere nemcsak egy eladótér, hanem a város igényes lányai és asszonyai számára egy kellemes élményt nyújtó helyszín. A válogatást, és a próbálást értő munkatársai szemei kísérik figyelemmel, akik segítik a legjobb modell és méret megtalálását a hölgyeknek.

A kisszériás választék éppen elegendő, mert Márta már jól ismeri a keresletet. Olyan praktikus modelleket tervez, amelyek kombinálhatók egymással, így egy vásárlással, akár 4-5 öltözék is összeállítható. Egy minden napokra szánt Casual Luxory kollekció nemcsak divatos, hanem sokrétűen kombinálható, némely darabokat a sportos részletgazdagság jellemzi, ugyanakkor hangsúlyozza a nőiességet. Márta a modern fiatal nők számára, akiknek fontos a megjelenés, egybe szabott ruha és blézer együttest, a blézerhez színben illő térd feletti és midi szoknyát, vagy nadrágot, a ruhához pedig egy különlegesebb fémszállal átszőtt alkalmi blézert ajánl.

 

Lovász Márta irányítja a divatot Kaposváron  Lovász Márta irányítja a divatot KaposváronFotó: Christ Rosso

 

Az Alkalmi Exclusive kollekciók a szalon kínálatában meghatározó szerepet töltenek be. A tervező munkásságának erőssége a jeles alkalmakra báli, party ruhák, menyasszonyi ruhák, örömszülők, násznép öltözékei, és kiegészítői, de az üzletben az idei tavaszi modellek a legdivatosabb színekben és formákban kínálják már magukat. Aki tanácstalan, annak igazán nem könnyű a választás, de Márta megnézi, felméri a vásárló hölgy alkatát, színcsoportját és jó érzékkel ajánlja az alkalomhoz is legmegfelelőbb ruhát.

 

Lovász Márta irányítja a divatot Kaposváron   Fotó: Christ Rosso

 

Fáradságot nem kímélve a tervező nemes alapanyagokat kutat fel a legkülönfélébb forrásokból, amelyekből egyedi alkotásokat, szezonokhoz igazodó kollekciókat épít fel. Nagy tapasztalttal irányítja a varrodát, ahol a megvalósításban munkatársai magas szakmai tudással vesznek részt. Az alkalmi és a casual modelljeiket az adott szezonra kisszériában kínálják, de a megrendelők által megálmodott ruhákat elkészítik egyedi méretre is.

Márta a szalonban a férfi vásárlókra is gondol; akik a legdivatosabb színben és fazonban Styl márkájú exkluzív, finom gyapjú öltönyöket, és hozzájuk illő Olymp ingeket, nyakkendőket találnak, vagy ugyancsak egyedi méretre rendelhetnek alkalmi és esküvői mellényeket.

 Lovász Márta irányítja a divatot Kaposváron    Fotó: Christ Rosso

 

„A tervezésnél fontos számomra a ruha és a kiegészítők teljes összhangja: cipőhöz a ruhát-ruhához a cipőt”- tudtuk meg Mártától- ezért a szalon elegáns Högl cipőket és táskákat is kínál.

Lovász Márta alkotásait a legkülönfélébb rendezvényeken, divatbemutatókon, kiállításokon ismerheti meg a közönség. A kaposvári szalonon kívül Hévízen és Budapesten is megvásárolhatják a kollekciót az igényes hölgyek  Fashion by Marta Lovasz márkanévvel.

Írta: Barna Judit 

2018-03-06« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk