Sikeres online eszmecsere a divat fenntarthatóságáról

Sikeres online eszmecsere a divat fenntarthatóságáról

Sikeres online eszmecsere a divat fenntarthatóságáról

 

Szerző: Barna Judit

 

A Magyarországra utazást és a személyes találkozást a nemzetközi előadók és a hazai szervezők, valamint az érdeklődők idén elkerülték. A világjárvány miatt a #maradjotthon szabály vette át az élő konferencia helyét, így a szakértők és a hallgatóság áttette a székhelyét az éterbe. Az 5. Fenntarthatósági Divathét 2020. április 2-3-án mégis megvalósult.

 

Most újragondolhatjuk a divatot! A szemünk előtt alakul át a mindennapi életünk, és nap, mint nap szembesülünk a klímaváltozás és a környezetszennyezés negatív hatásaival, és ennek természetesen a divatra és a fogyasztáskultúrára is hatása van.

Hogyan adaptálódik a divatipar az új fogyasztói igényekhez, és vajon mindez elvezet végre egy fenntartható szemléletváltáshoz mind fogyasztói mind előállítói oldalon? Milyen lesz a divat jövője, és hogy változik a mi hozzáállásunk a környezetünkhöz?

 

Az 5. Fenntarthatósági Divathéten ezekre a kérdésekre keresték a választ a divatszakma nemzetközi szakértői egy digitális konferencia keretein belül.

A jelenlegi helyzetben – a koronavírus világjárvány miatt- a konferenciát a szervezők átköltöztették az online térbe, hogy a lehető legbiztonságosabb körülmények között jöhessen létre egy olyan nemzetközi véleménycsere, mely meghatározza majd a veszélyhelyzet utáni hozzáállásunkat a divatiparhoz.

A kétnapos esemény a Nemzeti Divatliga Magyarország alapítója, Mányiné dr. Walek Gabriella szervezésében valósult meg. A Liga immár öt éve szervezi meg a közép-európai régió legnagyobb fenntarthatósággal kapcsolatos divathetét, melyhez idén csatlakozott többek között Dr. László Ervin Professzor elismert magyar tudományfilozófus, Olaszországból Rossana Diana, aki a körforgásos gazdaság szakértője, a shanghaji Donghua Egyetem professzora Dr. Guoxiang Yuan, Lukács Ákos a Deloitte klímaváltozási tanácsadási üzletágának vezetője, valamint több európai és Európán kívüli ország klímaváltozással és fenntarthatósággal foglalkozó szakembere.

 

A kétnapos online előadássorozat első napján nemzetközi előadók videó előadásait tették elérhetővé, a második napján pedig élő szakmai előadásokhoz csatlakozhattak a fenntarthatóságról és a környezetvédelemről egyenesen otthonaikból az érdeklődők.

Az eredeti tervek szerint a konferencia a Francia intézetben került volna megrendezésre, ugyanis az idei év meghívott vendége Franciaország volt, hiszen Macron elnöknek köszönhetjük azt az európai Divat Paktumot, melyhez már számtalan nagy cég csatlakozott. A fenntarthatóbb és etikusabb divatipar jegyében a konferencián egy ismert francia médiaszakértő is felszólalt a paktum fontossága mellett.  

 

A kulcsszavak az összefogás és az alkalmazkodás, mert itt az ideje, hogy átértékeljük eddigi viselkedésünket és együtt újraírjuk a divatot! A nemzetközi előadóik hihetetlen lelkesedéssel alkalmazkodtak a személyes találkozás helyetti új módszerhez, így a kényszer szülte első, teljes mértékben digitális rendezvény sikeresen lezajlott.

Az esemény programja és további információ:

http://gsfashionweek.com/schedule-of-the-5th-gsfw/

 

 

2020-04-19« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk