Színes pillanatok a kifutókról

Színes pillanatok a kifutókról

Színes pillanatok a kifutókról

                             Fotó: Tamás Pál

 

A téli hónapok után a pezsgő divatélet sok eseménnyel, bemutatóval, workshoppal nyitott hotelekben és impozáns épületekben. Az összefoglalóban formaruhák és a legdrágább anyagokból készült exkluzív kollekciók éppen úgy megtalálhatók, mint a környezettudatos pamut pólók, és fiatal divattervezők munkái. Az év első felének palettája igazán színes volt.

 

Stílustanácsadás és új formaruha a Mercure hotelben

 

A régióban először zajlott le a Mercure Fashion Ladies’ Night rendezvény, a szállodalánc nőknek szóló exkluzív estje a Mercure Budapest Korona hotelben. A program során Lakatos Márk házigazda stílustanácsadására és a gardróbfrissítésre sokan érkeztek. A ruhacsere intézményét a világ legnagyobb szállodaláncához, az Accorhoz tartozó Mercure Korona már korábban szalonképessé tette. A népszerű stylist és vezető divatbloggerek is bíztattak arra, hogy a megunt ruhák még sok örömet szerezhetnek másoknak. Az est fénypontjaként a hazai tervezők ihlette új hotel-formaruha kollekcióját látta a szakmai közönség. A női és férfi új összeállításokban a modern, letisztult vonalak mellett megjelenik a kortárs divat irányzatai szerint újragondolt matyóminta is. A finoman elhelyezett motívumokkal különlegeset, egyedit alkottak meg a dolgozóknak, emellett az is fontos szempont volt, hogy az ízléses darabok kényelmesek legyen, a mindennapi munkavégzésben kellemes viseletet jelentsenek. A Mercur hotel a féléves felújítási munkálatokat követően bemutatta az igényes textilekkel átöltöztetett mintaszobákat.

 

                      Fotó: Tamás Pál

 

Mesevilág a haute coutureban


Fairy Tale Haute Couture nevet adta Zoób Kati a tavaszi divatbemutatójának, ahol a Szamárbőr királyfi csodás szimbólumai jelentek meg. A mese, mint a kollekciókban is feldolgozható téma, az elmúlt években erősen meghatározta a nagy divatházak tervezőinek munkáját; a mese uralta a legnagyobb márkákat Fenditől a Dioron át a Dolce&Gabbanáig. Minden világhírű divatház megalkotta a maga történetét, amivel a kézművességben rejlő gazdag lehetőségeket és a belőle születő alkotásokat illusztrálták. A mesefigurákat a divatra átformálva új életet adnak a Katti Zoób Divatház ruháinak is. A divatnak minden szezonban másnak kell lennie, ugyanakkor elvárás a felismerhető, stílusos állandóság. A tervező tündérmeséjében minden ruhának mély kulturális üzenete van, az haute couture mívesség és a kortárs fiatalság egyszerűsége mellett.

 

                        Fotó: Bezsenyi Zsolt

 

Budapest a régió divatfővárosa

 

Közép-Európa egyik legnagyobb divateseménye a Budapest Central Fashion Week (BCEFW).  A világ több pontjáról érkeztek szakmabeliek a Várkert Bazárba, ahol számos magyar és nemzetközi tervező vonultatta fel a 2018/19-es őszi –téli kollekcióját.  A régió tervezői közül a LaFormela, a Nah-Nu, Jiri Kalfar, Iona Ciolacu, a Footshop és az Omelya T-dress modelljeit láthatták az érdeklődők. Nagy sikere volt a magyar dizájnereknek: Mérő Péter, a Cukovy, a Sentiments, a Maison Marquise, Abodi, Sugarbird, Dorko, Celeni, Tomcsányi, Nubu, Katti Zoób, Nanushka, Nora Sarman, Zsigmond Dóra, Je Suis Belle és az Artista kollekcióinak. A BCEFW egyik legfőbb célkitűzése a kiemelkedő divattervezők és a fiatal tehetségek támogatása, ezért a divatiskolák végzősei show és prezentáció keretében mutatták be vizsgamunkáikat. A szervezők idén kiemelt figyelmet fordítottak a külföldi sajtóra, így elismert lapok,  a Vogue, Harper’s Bazaar, Elle, valamint Glamour divatszerkesztőit, bloggereit, és utcai divatfotósait hívtak meg a világ minden tájáról. A rendezvény méltó kezdete volt annak a folyamatnak, hogy Budapest Közép-Európa régiós divatközpontjává váljon.

 

                        Fotó: aktivpihenes.hu / Okolicsányi Zoltán

 

Navona és a Junia exkluzív térben

 

A  Navona és a Junia Moda cégek újra megrendezték az egymást kiegészítő és erősítő közös értékesítésüket. A  hagyományteremtő céllal létre jött két napos rendezvény a második alkalommal a Benczúr Palota impozáns épületét  választotta a bemutató és árusítás helyszínéül. Megla Rózsa tervezésének alapelve a funkcionálisan összerakott kollekció, minőségi, szép anyagokból, igényesen elkészítve. Elegáns parti, esküvői és örömanya ruhákat hozott, amiket a megrendelő, vásárló kérésére a műhelye alakhoz igazít. Iványi Andrea pazar színekben pompázó, elegáns olasz és spanyol cipőket kínál a ruhák mellé, de a teremben táskák, ékszerek és más kiegészítők közül is válogathatnak a különleges, egymáshoz illő darabokat keresők. A vendégek profi tanácsadást is kaptak a két üzletasszonytól.

 


                              Fotók: Barna Judit

 

Világjáró start up vállalkozó

 

Ma már sokan számon tartják az április 22-i Föld Napját, de a megemlékezések kapcsán érdemes megemlíteni a fiatal vállalkozók divatipari újdonságait. A közelmúltban mutatkozott be Nagy Réka, a Map Me Up /wear the world/ projektjével. A 28 éves, kalandra kész, környezettudatos fiatal hölgy már bejárta a világot. Hat kontinens közel 70 országában járt, önkénteskedett Srí Lankán és Dél-Afrikában, közelről megtapasztalta a szafarik világának kegyetlen törvényeit. Bakancsos turistaként bejárta Izlandot, volt Pekingben, ahol H1N1 gyanú miatt karanténba zárták. A Távol-Keleten, Közép- és Dél-Amerikában, és Ausztráliában is a turisták által kevésbé keresett, izgalmas helyszíneket kereste. Célja, hogy környezetkímélő, többnyire újra hasznosítható anyagokból, organikus pamutból készülő termékeit a felelősséggel gondolkodó generáció körében, start up vállalkozóként népszerűsítse. Kétféle mintával készültek a termékek, egy hagyományos és egy geometrikus világtérképpel, melyeket főleg a fiatalok vásárolnak.

                                     

Fiatal divattervezők és a festőművész

 

Lucky Stepherd Designer Store fiatal ruha, táska, ékszer tervezői Kusovszky Bea festményeinek kiállításával egybe kötött divatbemutatót tartottak. A festőművész képein éppen úgy többféle stílus keveredik, mint a lelkes dizájnerek kollekciójában.

Szerencsés Gabo és Juhász Dóra együtt ők az a kooperáció, akik kis műhelyi keretekből utcafrontos dizájnbolttá nőtték ki magukat a közös munka folyamán. Üzletüket a Batthyány tér közelében találjuk, ismertetőjegye, hogy tele van hazai tervezésű, egyedi és minőségi darabokkal, legyen az elegáns és romantikus vagy épp extravagáns vonal.  Az alapító-tervezők termékei mellett Folenta, Zemse, Fanni’s Jewelry, Madmé, CAMOU, Lazlo, Samea Noori, EmeseB, Mánia by eeve ruhadarabjait valamint Janka Arnóczy kiegészítőit, papírtermékeit és lakberendezési tárgyai kaphatók.

 

                         Fotó: Vivien Cher Benkó

 

Írta: Barna Judit

2018-07-30« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk