Tavaszi bemutatók impozáns falak és piaci standok között

Tavaszi bemutatók impozáns falak és piaci standok között

Tavaszi bemutatók impozáns falak és piaci standok között

 

Fotó: Budapest Fashion Week / ZsoccFotó

 

Érdekes helyszíneket választottak a 2019/2020 ősz-tél szezont felvonultató divatbemutatók szervezői idén tavasszal. A felújított Várkert Bazár, a patinás Műjégpálya, és a Belvárosi Piac épületei más-más atmoszférát, hangulatot jelentett a közönségnek.

A divat szerelmesei ismét nagy számban regisztráltak belépőkért a Budapest Central Europen Fashion Week-re, (BCEFW) és a programból kiválaszthatták a megnézni kívánt tervezők bemutatóit. A Magyar Divat és Design Ügynökség idei rendezvényének három napja alatt csaknem 40 hazai és nemzetközi designer mutatta be 2019/20 őszi-téli kollekcióját a Várkert Bazárban. Nagy hangsúlyt fektettek a hazai és nemzetközi tervezők, a fiatal tehetségek bemutatkozására, valamint a sorozatot népszerűsítő marketingre is figyeltek. A Közép-Európai régió egyik legnívósabb divateseményére az MTÜ számos egyéb újdonsággal is készült , a város több pontját érintő side eventekkel, tematikus kiállításokkal, workshopokkal, shopping- és koktélpartykkal színesítették az öltözékek felvonulását.

 

   

Fotó: Budapest Fashion Week / ZsoccFotó

 

A BCEFW-n többek között az a nyolc magyar márka is bemutatta legújabb kollekcióját, akik nemrég bekerültek az olasz divatkamara mentorprogramjába. A tervezők februárban, a hazai divatszakma történetében először, a milánói divathéten jelentek meg a kollekciójukkal, amit a hazai közönség a Várkert Bazárban láthatott először. Az Abodi, az Artista, a Celeni, a Cukovy, az Elysian, a Je Suis Belle, a Tomcsányi és a Zsigmond Dóra menswear modelljei itthon is nagy sikert arattak.

A divatseregszemle nyitó produkciója egy igazán méltó márka volt, a 25 esztendős Katti Zoób divatház darabjai vonultak át a kifutón. Zoób Kati 2019/20-as őszi-téli kollekciójában az elmúlt negyed század ikonikus anyagait is megcsodálhatták a résztvevők. Modelljei nemcsak a közös bemutatón vettek részt, mert a tervező a Belvárosi Piacon is létrehozott egy szokatlan estét. A redőnyökkel zárt zöldséges és hús standok között elegáns kosztümökben, kabátokban, nadrágokban és selyem estélyi ruhákban sétáltak a manökenek.

 

   

Fotó: Budapest Fashion Week / ZsoccFotó

 

Érdekes színfoltot jelentett a Budapest Fashion Week (BFW) rendezvénysorozat, amely a korábbi helyszínekről átköltözött a Városligeti Műjégpálya műemlék épületébe. Második szezonban gyűlik itt össze a közönség, hogy három áprilisi napon részese legyen a divat eme ünnepének is. A hazai tervezők mellett idén tavasszal is képviseltették magukat a nemzetközi divatélet meghatározó márkái és vendég designerei. Nagy tetszést arattak a legkülönlegesebbek, pl. Mexikóból a Monochrome, az olasz Feelomena, a szerb Bata Spasojevic divattervező az  Individual márkával, és Federico Paris képzőművész kézzel festett alkotásai.

A magyar alkotók közül kiemelkedő Vajda Alexandra kollekciója, a divattervező az idei tavaszi-nyári kollekcióját a háromszögek és a fekete-fehér bűvöletében álmodta meg, és ő maga is fellépett a kifutón.

 

 

Fotó: Budapest Fashion Week / ZsoccFotó

 

A divatbemutatókon több száz ruhadarabot láthatott a közönség, a cikkben a fotók csak néhány példa, ízelítő, de az érdeklődők mindet megtekinthetik képekben, vagy videókban a BCEFW és a BFW honlapjain, és facebook oldalain.

Írta: Barna Judit

2019-05-21« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk