Főoldal | Ausztria | Németország | Svédcsavar | Turisztikai cikkek | Szálláshely | Interjúk | Divat és turizmus | Magyar Portéka | Turisztikai képek- ahol jártunk | Saját Flickr Galéria

Dunasziget-fesztivál a szomszédoknál

Fotó: Bódi Ágnes

 

A bécsiek idén is dúskálnak a fesztiválokban, ráadásul készülnek a Beethoven évfordulóra is. Vegyük sorba, mi vár rájuk, és ránk, magyarokra, ha ellátogatunk neves fesztiváljaikra.

Először, 2019.május 10-12. között tizenkettedik alkalommal rendezik meg az osztrák Kuratorium Kulináris Örökség által szervezett Genuss-fesztivált a Bécsi Városligetben, a Wiener Stadtparkban.

 

Fotó: PID / Votava Martin

 

Az osztrák vendéglátóipar három napos fesztiválján, a Bécsi Kulináris, vagyis ínyenc fesztiválon péntek déltől vasárnapig kínálják Ausztria kilenc tartományából érkező finomságokat.

Sylvia M. Sedlnitzky, az Osztrák Kulináris Örökség kuratóriumi elnöke,

 

Fotó: Bódi Ágnes

 

újságíró szerint lesz mákos nudli, voralbergi sajtos nokedli, bécsi csiga, amelyet különböző módon készítenek, francia módra fűszernövényekkel is.

 

Jön a Dunasziget-fesztivál

Éppen csak kipihenik a bécsiek a Genuss-fesztivált, máris itt a következő: kétszáz élő produkció, tizenhárom színpad, 600 óra program, 110 sátor, 1500 munkatárs. Ez a 2019.június 21-én kezdődő és június 23-áig tartó bécsi Dunasziget-fesztivál előrejelzése.

Barbara Novak, a SPÖ Wien titkára, a bécsi városi közgyűlés és a tartományi parlament tagja, a Donauinselfestről adott tájékoztatójába lapunknak elmondta, hogy ami 1984-ben családias tavaszi fesztiválként indult, mára Európa legnagyobb ingyenes szabadtéri rendezvénye lett.

A szórakozás nyújtása mellett az osztrák fővárosnak közel 50 millió eurós haszna származik, a rendezvény 50.000 szobafoglalást generál. Ezeken a hétvégeken három milió látogató is szórakozik, a különböző színpadokon minden korosztály és minden ízlés megtalálja a neki tetsző szórakozást. Egész nap a gyerekek is szórakoznak, de estére már a fiataloké és a felnőtteké a sziget.

 

Fotó: Sebastian Toth

 

A legnagyobb szabadtéri rendezvényén minden évben más a cél, idén a hölgyeké a főszerep, velük kiemelten foglalkoznak. A fesztivál ingyenes, de sokan tesznek érte, Bécs városa például a fellépők gázsijához is hozzájárul.

Mindenki megtalálja a maga szórakozását, a koncertek előtt és után nagyot csobbanhatnak a családi szigeten a vízben is, olyan az egész hangulata, mint egy búcsúé, Barbara úgy fogalmaz, hogy elég sokat isznak is, bulihangulat van, a sátrakban bárki választhat a jó falatok közül.

A Duna-szigetre általánosságban leginkább a különféle pihenést biztosító helyszínek, így bárok, éttermek és éjszakai klubok vonzzák a legtöbb látogatót, de különféle sportlehetőségek mellett nagyobb területű strandok, köztük nudista fürdőhelyek is találhatók itt. A sziget 21 kilométer hosszan szeli keresztül a várost, szélessége azonban a legkeskenyebb ponton 70, a legszélesebb ponton pedig mindössze 210 méter. A sziget a Duna, és a mellékfolyójaként, illetve vele párhuzamos csatornaként emlegetett Új Duna között helyezkedik el, ami inkább egy hosszúkás tónak, semmint folyónak nevezhető.

Hogy milyen zenekarok és zenészek lépnek fel? Még nem tudják, mert nagy erővel folyik a szervezés.

 

Beethoven évforduló

Mire ezt a fesztivált is kipihenik a bécsiek, máris nyakukon a következő: Beethoven születésének 250 évfordulója van, amelynek megünneplésére Bécs gőzerővel készül, az évforduló hivatalos megnevezése a WienBeethoven2020, az események koordinálását az Auerspergstraße koordinációs irodája dr. Susanne Schicker vezetésével szervezi.

 

Fotó: Bódi Ágnes

 

Annyit már tudni, hogy a megnyitó ünnepséget 2019. december 16-án rendezik meg a Rathausban, vagyis a városházán, a záró esemény pedig szintén ott, 2020. december 16-án lesz.

Az ünnepi évben minden, a zeneszerzővel kapcsolatos intézmény részt vesz, bővebb információt folyamatosan újuló oldalukon találunk.  https://www.bthvn2020.de/en/

 

Fagylaltszezon Bécsben is

Ausztriában két különleges fagylalthétre készül az akcióban résztvevő 340 fagylaltozó. Az elsőt 2019. május 13-19. között tartják, virágokkal a főszerepben. Ebben az időszakban bodzavirággal, rózsaszirmokkal és ibolyával megbolondított régi ízek és új, virágos kreációk várják a fagylaltok szerelmeseit. A második fagylalthéten – 2019. június 17-23. között – a fagylaltozók törzsvendégei, a gyerekek állnak majd a középpontban.

 

Fotó: aktivpihenes.hu / Okolicsányi Zoltán

 

Nekik az édességes polcokról már jól ismert kedvencek – csoki-banán, pillecukor, egyszarvú- és kekszfagyi – hűsítő változatával kedveskednek a cukrászok.

Írta: Bódi Ágnes

Vissza » Főoldal

 Aktív rovatokSzakmai partnereknekHasznos linkek
All right reserved: www.aktivpihenes.hu | Honlapkészítés - XLS.HU -
Ranking-Hits
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk