A ceglédi K 343-as kút gyógyvize degeneratív eredetű mozgásszervi megbetegedések esetén segít

A ceglédi K 343-as kút gyógyvize degeneratív eredetű mozgásszervi megbetegedések esetén segít

A ceglédi K 343-as kút gyógyvize degeneratív eredetű mozgásszervi megbetegedések esetén segít

 

 

A ceglédi K 343-as kút nátriumkloridos, hidrogénkarbonátos, jódos, fluoros, 54 fokos termális ásványvíz. Ezek az elemek többek között az alábbi betegségek gyógyulását segítik elő:

 

--- reumatikus megbetegedések

--- krónikus izületi gyulladások

--- mozgásszervi megbetegedések

--- rehabilitációs folyamatok

 

Egyre több páciens veszi igénybe a számos orvosi kezelést és szolgáltatást, akik mozgásszervi megbetegedésekkel keresik fel a Ceglédi Gyógy-és Termálfürdőt. Dr. Tarkó Irén főorvosasszony, reuma-és fizioterápiás szakorvos vezetésével, képzett egészségügyi szakember csapatával  a pácienseknek a lehető legjobb terápiát nyújtja szenvedéseik enyhítésére. Minden páciens részére egyedi kezelési folyamatokat állítanak össze a K 343-as kút gyógyvizének esetleges alkalmazásával.

 

A K 343-as kút gyógyhatásának vizsgálatai Dr. Tarkó Irén által 2003-2004-ből

A Ceglédi Termál gyógyvize a tudományos vizsgálatok szerint fájdalomcsökkentő hatásúnak bizonyul például deréktáji csigolya fájdalmak, térdizület kopása esetén. A deréktáji csigolyák fájdalmát 15 alkalmas fürdőkúra 74%-al csökkentette. 40 térdizületi porckopásos páciensnél a fájdalmakat 68 %-al csökkentette. A kúra befejezése után 3 hónappal 64-77%-os egészségi állapotjavulást lehetett megállapítani.

 

 

Törekedve a hitelességre, megkérdeztük a Polyák házaspárt Budapestről, hogy miért éppen a Ceglédi Termálfürdőben kezeltetik magukat. Polyák László úr mesélt nekünk porckorongműtétjéről, és arról, hogy a ceglédi gyógyvíz különösen jó hatással van a műtét utáni izomzat merevedése ellen. Polyákné hozzátette, hogy a kezében és a váll környéki izületi gyulladás jelentősen csökkent, amióta a fürdőbe járnak. Semmiképpen nem lehet 30 percnél tovább időzni a gyógyvízben, tanácsolta a hölgy nekünk. A házaspár lelkesül a személyzet barátságosságáért, és a családias hangulatért, ami a fürdőben uralkodik. Nem személytelen nagyüzem, hanem sokkal inkább “kicsi, de kedves”nek nevezhető egészségügyi rendszer. Itt a medencében és azonkívűl is elegendő hely van mindenki számára, mesélték el nekünk.

 

 

A házaspár szállása az Apartmanpark és Kemping bungalójában van. Minden apartman 30,5 nm, és található benne egy konyha főzősarokkal, asztal 4 székkel, heverő és TV. Egy hálószoba franciaággyal, egy ruhásszekrény és fürdő WC-vel. Télen az apartmanok fűtöttek! Két személynek nagyobb öröm itt a kezelés. Amíg az egyik élvezi a kezeléseket, a másik például szaunázhat. Az apartman éjszakánként két főre csak 12.500 forintba, kb. 41 €-ba kerül + kb. 1,26 € idegenforgalmi adó személyenként és éjszakánként. Az ellátáshoz rendelkezésre áll egy jól felszerelt élelmiszerüzlet a kemping területén. Ami nekünk különösen tetszett, az az volt, hogy  van egy külön helyiség a vizesblokkban a fogyatékkal élők számára.

 

 

Fotó: www.aktivpihenes.hu  / Okolicsányi Zoltán

 

További információ a gyógykezelésekről

Cegléd Gyógy- és Termálfürdő

Fürdő út 27-29.

H-2700 Cegléd / Magyarország

Tel: +36 53/505 000

http://cegleditermal.hu

E-mail: info@cegleditermal.hu

 

 


Nagyobb térképre váltás

 ---------------------------------------------------------------------------------------------

Az Aktivpihenes & Aktiveurlaubszeit webmagazinok támogatják a turisztikai vállalkozásokat sajtóközlemények, hotel-és régióinformációk széleskörű terjesztésével német és magyar nyelven. Minden fontos média, online sajtóportálok és szociális média hírek hozzáférése által a sajtóközlemények és cikkek a legrövidebb időn belül eljutnak a célcsoportokhoz.

A szakértelem és a tapasztalat a partnerek javát szolgálja. A sajtóközleményeket és a tudósításokat helyi mentalitás szerint magyar és német újságírók állítják össze, akiknek a specialitása a turizmus.

2014-03-25« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk