A K 343-as ceglédi kút termálvize igazi gyógyulást eredményez

A K 343-as ceglédi kút termálvize igazi gyógyulást eredményez

A K 343-as ceglédi kút termálvize igazi gyógyulást eredményez

 

 

A hivatalos elemzések kimutatták, hogy a ceglédi 54 ℃-os termálvíz a K 343-as kútból különleges gyógyhatással rendelkezik.

A víz többnyire ugyanúgy néz ki, ha éppen nem egy szennyezettről van szó. Ugyanakkor az elemzések jelentős különbségeket mutatnak, ami alapján a vizet a következők szerint csoportosíthatjuk: ivóvíz, ásványvíz, palackozott ásványvíz, gyógyvíz és forrásvíz.

Az ásványvíz föld alatti forrásból tör elő, és olyan ásványokat, valamint nyomelemeket tartalmaz, amelyek minden víznek sajátos ízt kölcsönöznek. A gyógyvizek bizonyos koncentrációban magas ásványianyagtartalmú vizek. Ez pusztán természetes víz, amely gyógyhatású, betegséget csillapító hatással rendelkezik. Hatását tudományosan kell bizonyítani és a gyógyszertörvény előírásainak meg kell felelnie.

 

A ceglédi gyógy- és termálvíz a K 343-as kútból

A Duna-Tisza között elterülő magyar Alföld és területének homokos kavicsrétege alatt található az egykori pannóniai tenger maradéka.

Nagyrészt alkáli, nátriumklorid, jód- és brómtartalmú, hidrogénkarbonát és sok esetben fluor tartalmú ásványvíz.

Évszázados megfigyelések bizonyítják az összefüggések különleges hatását. A gyógy- és fürdőkúrákat a ceglédi termálban elsősorban mozgásszervi megbetegedésekre, mint például izületi, gerinc, porckorong fájdalmaira, valamint idegrendszeri, emésztési problémák, és nőgyógyászati panaszok esetén ajánlják. A ceglédi termálfürdőben a balneoterápiát manapság gyakran alkalmazzák különféle műtétek utókezelésekor.

 

 

A ceglédi gyógyvíz összetétele a K 343-as kútból (mg/l)

 

Kálium  4.0

Nátrium 590.0

Ammónia 7,2

Kalcium 6,3

Magnézium 1,0

Vas 0,12

Lítium 0,04

Kationok összege 609

 

Klorid 400

Bromid 1,11

Jodid 1,0

Fluorid 1,15

Hidrogénkarbonát 980

Foszfát összesen 0,39

Anoinok összege 1384

 

Metabórsav 14

Metakovasav 36

Szabad szénsav 20,9

Mindösszesen 2064

 

 

A k 343-as kút vizének tudományos vizsgálatakor elismert tudósok arra az eredményre jutottak, hogy a víz valóban felgyorsítja bizonyos fájdalmak enyhülését. A legjobb szakképesítésű személyzet és orvosok gondoskodnak a páciensek gyors javulásáról. Az 54 fokos gyógyvíz 1000 méteres mélységből bugyog felfelé. Mellesleg a víz lehűlése után a szomjúság ellen is alkalmas.

A kúra felhasználóinak szálláslehetőséget nyújt a termálfürdő mellett 36 modern, bérelhető, minden kényelemmel felszerelt apartman. Nappali konyhával és TV-vel, külön hálószoba és fürdőszoba összesen 30 négyzetméteren áll rendelkezésre. Miközben gyógykezelésen veszünk részt, partnerünk a termálfürdő wellness ajánlatát szabad belépés mellett élvezheti. Ez a fürdő ajándéka partnerének! A gyógyüdülésnek ez a formája Cegléd specialitásának számít, hiszen partnerével nyugodt körülmények között, jó levegőn jobban gyógyul. A lakókocsi-tulajdonosok számára modern kialakítású kemping áll rendelkezésre.

 

További információ a gyógykezelésekről és az árakról:

 Cegléd Gyógy- és Termálfürdő

Fürdő út 27-29.

H-2700 Cegléd / Magyarország

Tel: +36 53/505 000

http://cegleditermal.hu

E-mail: info@cegleditermal.hu

Fotó: www.aktivpihenes.hu / Okolicsányi Zoltán


 


Nagyobb térképre váltás

 

2014-02-26« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk