Bükfürdő - a természet multivitaminja

Bükfürdő - a természet multivitaminja

Bükfürdő - a természet multivitaminja

 

 

Itt is fáj, ott is fáj! – halljuk és tapasztaljuk egyre többször, kortól és nemtől függetlenül. A feszített tempó, a sok ülőmunka, az életünket kísérő sport- és egyéb sérülések mind olyan tényezők, amelyek akár már egész fiatal korban befolyásolhatják fizikai állapotunkat. Sokszor mindaddig nem veszünk tudomást az apró figyelmeztető jelekről, amíg nem lesz komolyabb a baj. Pedig a későbbi fájdalmak, a költséges gyógyszeres kezelések és műtétek könnyen elkerülhetővé válnának, ha időben élnénk a minket körülvevő természet adta gyógyerővel.

 

Bükfürdő – a természet multivitaminja

 

Létezik egy varázslatos hely Dunántúl szívében, ahol minden korosztály kedvére mártózhat meg Bükfürdő kincsében, a különleges és varázslatos gyógyvízben. Bük óriási gazdagságra lelt, amikor határában meleg vizet találtak. 1965-ben gyógyvízzé minősítették a hévizet, és a medencék, később a fedett fürdő építésével Bükfürdő fokozatosan világhírű gyógyfürdő és gyógyhely lett. Mára a Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum Európa egyik legnagyobb, Magyarország második legjelentősebb gyógy- és élményfürdő komplexuma lett.

 

Bükfürdő – a természet multivitaminja

 

A több mint fél évszázada üzemelő fürdőben a tradicionális fürdőkúra mellett jól megfér a modern medical wellness irányzat is, támogatva az Európa-szerte ismert és elismert, különleges összetételű gyógyvíz jótékony hatását. Számos visszatérő vendég hiteles beszámolója is igazolja, hogy megmártózva a természet eme gazdag adományában eredményesen támogathatjuk szervezetünk gyógyító folyamatait, vagy előzhetjük meg bizonyos betegségek kialakulását.

 

Összetétele az ereje

A varázslatos erejű bükfürdői gyógyvíz 4 kúton keresztül tör a felszínre. Az egyedi összetételű - alkáli-hidrogénkarbonátos, magas kalcium-, magnézium- és fluortartalmú - gyógyvíz nemzetközi összehasonlításban is rendkívül magas ásványianyag tartalommal rendelkezik, így egyedülállóan kedvező hatást fejt ki a szervezetre. A nátrium-klorid gyulladáscsökkentő hatású, a kalcium, fluor a csont anyagcseréjében játszik fontos szerepet, a magnézium az izomműködésre hat pozitívan, a szén-dioxid pedig a keringést javítja. Kiválóan alkalmas szinte valamennyi mozgásszervi betegség kezelésére, hatékonyan alkalmazható többek között a meszesedés, a porckopás, a csontritkulás, a lumbágó illetve más krónikus ízületi gyulladás esetében. Ajánlható ortopédiai és idegsebészeti műtétek utáni rehabilitációhoz, baleseti utókezeléshez, krónikus nőgyógyászati és urológiai gyulladások gyógyítására, de ivókúra formájában a krónikus gyomorhurut, emésztési zavarok és a fekélybetegség ellenszere is lehet. Hatását kúraszerű alkalmazás esetén fejti ki (1,2,3 hetes kúra), de már rövid idejű gyógyvízben való tartózkodás esetén is hatásos lehet.

 

Bükfürdő – a természet multivitaminja

 

Komplexitás

A Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum igazi paradicsom a gyógyulni, lazítani vágyóknak. A 14 hektáros, árnyas fákkal borított parkban fekvő fürdőkomplexum összesen 33 medencével, több mint 5800 négyzetméter vízfelülettel várja a vendégeket. A medencék hőfoka széles skálán mozog: a legmelegebb a gyógymedencéké (37-39ºC fok), a leghidegebb a szauna merülőé (16 ºC fok). A hűvösebb őszi-téli időszakban sem kell a medencékben szorongani, hisz ősszel 24, télen 16 medence közül választhatnak a vendégek.

 

Bükfürdő – a természet multivitaminja

 

Testi-lelki harmónia a Medical Wellness Centrumban

Az új bejáraton keresztül, önállóan közelíthető meg a legújabb szolgáltatás helyszíne, a Medical Wellness Centrum, ahol orvosi felügyelet mellett különleges mozgásprogramot, egyedi medical wellness kezeléseket kínálnak a szakemberek. Így például a Thermo spa kezelések során finom olajokkal és gazdag hatóanyagú pakolással kényeztetik a vendégeket, miközben az Aqua Jet vízágyon lebegve megtapasztalható a súlytalanság élménye is. A lelkes szakmai vezetés és a masszőrök jóvoltából a sport és relax masszázsokon túl számos különlegessel találkozhatunk: kuriózum a szinkron masszázs, ami alatt ketten egyszerre gyúrják- lazítják a vendéget. De a passzív lazításon túl orvosi felügyelet mellett aktív mozgásprogram is elérhető a centrum Medical Wellness részlegében, így optimálisan biztosíthatjuk a hát-, a láb-, a csípő-derék-, a váll- és a mellizomzat hatékony erősítését

 

Bükfürdő – a természet multivitaminja

.

Nem luxus a tradicionális fürdőkúra!

Sokan gondolhatják, hogy fürdőkúrára járni luxus, vagy csak idős embereknek való, és hiába miénk a gyógyvíz, jótékony hatását csak a külföldi vendégek élvezhetik. Pedig akinek valamilyen mozgásszervi, reumatológiai vagy egyéb, fizioterápiás módon gyógyítható panasza, betegsége van, az évente két alkalommal 15 alkalmas fürdőkúrán vehet részt az OEP-támogatásnak köszönhetően, kedvezményes áron. A fürdő reumatológiai szakrendelésén beutaló és várólista nélkül is fogadják a gyógyulni vágyó vendégeket (kivéve a szakellátási körzethez tartozó települések lakosait).

Nyugat-Dunántúl egyik legsokoldalúbb fürdője, a Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum méltán híres Európában is egyedülállónak számító összetételű, magas ásványianyag-tartalmú gyógyvizéről és professzionális szakorvosi hátteréről. Ezért célul tűzte ki, hogy minél szélesebb körben hívja fel a lakosság figyelmét a tradicionális és modern terápiás eljárásokkal kiegészített fürdőkúrákra.

 

Bükfürdő – a természet multivitaminja

 

Kismértékben orvosság, nagymértékben gyógyszer

A szaunázást Finnországban sokan receptre, orvosi előírásra veszik, ám a legtöbben a mindennapok részeként élik meg. Hatása igazolt, mivel az izzadás során a szervezetből természetes úton távoznak a méreganyagok. Így erősödik az immunrendszer, oldódik a stressz, jótékony hatással van a bőrre. Kellemes módja az izomláz enyhítésének, sportolóknak segíthet a bemelegítésben is. A szaunázás szerelmeseit a Bükfürdő Gógy- és Élménycentrum egy 150 fő együttes befogadására alkalmas komplex, fürdőruhamentes szaunavilággal várja, mely önállóan – a fürdő igénybevétele nélkül - is látogatható. Választék van bőven: finn szauna, infra- és aromaszauna, tepidárium, kristály gőzkabin, mind-mind pihenőkkel, és hangulatos szaunakertekkel körülvéve.

 

Bükfürdő – a természet multivitaminja

 

Sokan még nem éreztek rá a szaunázás világára, de akik rajonganak érte, váltig állítják, könnyű rászokni, és szinte észre sem veszik, máris függővé váltak. Ha őket kérdezzük, egytől egyig állítják nem csupán edzés után érdemes lelátogatni, de kiválóan alkalmas a stresszes napok, a gondterhelt időszakok elűzésére. A szaunázás lehet befele forduló, meditálós tevékenység, de lehet társasági program is, amelyet a kedvelt szaunaszeánszok tesznek még élvezetesebbé.

 

Bükfürdő – a természet multivitaminja

 

Ha tehetjük, szánjunk több időt a szaunavilág megismerésére. Járjuk végig az egyes szaunákat, hogy megtudjuk, melyik az, amely hozzánk a legközelebb áll. Ha tanácstalanok vagyunk, bátran kérdezzünk a szakemberektől, a szauna mesterekről, és meglátjuk, rövid időn belül mi is a szaunázás szerelmeseivé válunk.

 

Bükfürdő – a természet multivitaminja

 

Bükfürdő Gógy- és Élménycentrum szaunavilága néhány igazán különleges csemegével fogadja a forróság kedvelőit. Ilyen az ördögszauna, ahogy 100ºC-os forróság uralkodik 10-30% relatív páratartalom mellett. Ha nem vágyunk ennyire nagy hőségre, akkor a herbál kabinban 70ºC-os melegben, a gyógynövények aromája mellett segíthetjük a légutak tisztulását. Szaunázás után mindenképpen vegyünk frissítő zuhanyt, vagy mártózzunk meg a beltéri és kültéri merülő medencék egyikében. Ám aki kíméletesebben szeretné visszanyerni teste alaphőmérsékletét, a 15-18ºC-os hűvös levegőjű jégkabint válassza.

A szaunakultúrához hűen a Bükfürdő Gógy- és Élménycentrum szaunarészlegének teljes területe textilmentes övezet.

 

Bükfürdő – a természet multivitaminja 

Amíg a nagyok gyógyulnak…

…addig a gyerekekre tartalmas, élményekkel teli programok várnak a fürdőben. A fedett élményfürdő ugyanis minden korosztály számára felüdülést nyújt: a legkisebbeket pancsolómedence várja, a nagyobbak egy három elemből álló beltéri élménycsúszda-rendszeren élvezhetik a vizes kalandokat. Az igazán merészek a fürdőből induló, ám a fürdő falain kívül tekergő fény- és színeffektekben gazdag élménycsúszdákon száguldozhatnak. De a sodrófolyó, a pezsgőágyak és a pezsgőmedence vizes élményeit sem szabad kihagyni, mint ahogy a kellemes kikapcsolódást szolgálja a félfedett, gyógy- és ivóvízzel feltöltött négyrekeszes medence is. Ha megunta gyermekünk a pancsolást, irány a gyermekfoglalkoztató szoba, ahol színes játékok, színezők fogadják őket.

 

Bükfürdő – a természet multivitaminja

 

A fejlesztéseknek köszönhetően közvetlen bejáraton, önálló belépőjegy vásárlásával is igénybe vehetjük az élményfürdő szolgáltatásait. Az élményfürdő önálló nyitvatartási idővel működik, és otthont ad a rendszeresen megrendezett éjszakai fürdőzéseknek is.

 

Bükfürdő – a természet multivitaminja

 

Élmény ajándékba

Szerencsére ma már nem kell sokat gondolkoznunk azon, hogy milyen valódi örömet jelentő ajándékkal lephetjük meg szeretteinket karácsonyra. Legyen szó a nagyszülőkről, párunkról vagy családunkról a Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum online is megvásárolható, tetszőleges összeggel feltölthető plasztikkártyája vagy a különböző szolgáltatásokból egyedileg összeállított ajándékutalványa ideális választás minden korosztálynak. A 14 hektáros, nagy fákkal borított parkban, a hazánkban egyedülállóan magas ásványianyag-tartalmú gyógyvízben, az élménymedencék pezsgőágyaiban és az exkluzív szaunavilágban átélhetjük a kikapcsolódás élménnyel teli ajándékát.

 Bükfürdő – a természet multivitaminja

 

Lássuk be, hogy megmártózni a selymes termálvízben önmagában is gyógyítóan hat, és összehasonlítatlanul kellemesebb élmény, mint egy orvosi kezelés. Gazdagok vagyunk – természet adta gyógyerőben mindenképp –, hát éljünk vele, és tegyük a mindennapi életünk részévé a fürdőbe járást!

 

Bükfürdő – a természet multivitaminja

 

További információ:

9740 Bük, Termál körút 2/A

Telefon: +36 94 558-080

www.bukfurdo.hu

Fotó: aktivpihenes.hu / Okolicsányi Zoltán

 

2016-11-28« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk