Deréktáji fájdalomban szenvedő betegek vizsgálata

Deréktáji fájdalomban szenvedő betegek vizsgálata

Deréktáji fájdalomban szenvedő betegek vizsgálata

 

 

A Ceglédi Gyógy és Strandfürdőben 40 deréktáji gerincfájdalomban szenvedő beteg vizsgálatát végeztük

 

 A Ceglédi Gyógy és Strandfürdőben 40 deréktáji gerincfájdalomban szenvedő beteg vizsgálatát végeztük. A betegeket egyrészt a háziorvos kollégák, másrészt más szakrendelések reumatológusai küldték hozzánk. Valamennyi betegnél figyeltünk arra, hogy a balneoterápia ellenjavallata ne álljon fenn.

A betegek fele termális ásványvízben (K-343-as kút vize), míg a másik fele melegített csapvízben fürdött 15 alkalommal, napi 30 percet. Sem a beteg, sem a vizsgáló orvos nem tudta, ki fürdött melegített csapvízben és ki a K-343-as kút termális ásványvizében. A legfiatalabb beteg 22 éves, a legidősebb 88 éves volt. Átlagos életkor 57 év volt.

Valamennyi beteget megvizsgáltunk és a panaszokat, mozgásterjedelmet a fürdőkúra előtt, a fürdőkúra után és a fürdőkúrát követő 3 hónap múlva is rögzítettük. A két csoport eredményeit összevetettük.

 

 

Eredményeink : A matematikai statisztika azt mutatta, hogy az ágyéki gerincfájdalomban szenvedő betegek kóros tünetei a fürdőkúra után 74%-ban csökkentek, és ez a javulás 3 hónappal később is észlelhető volt, mintegy 64%-ban.

Tehát idült deréktáji gerincfájdalom esetén is sikerült igazolni a ceglédi termális ásványvíz gyógyhatását. A víz gyógyhatása a fájdalom tartós, jelentős csökkenését okozta..

 

 

 

 Szállás közvetlen a gyógyfürdőnél

 

 

A kúra felhasználóinak szálláslehetőséget nyújt a termálfürdő mellett 36 modern, bérelhető, minden kényelemmel felszerelt apartman. Nappali konyhával és TV-vel, külön hálószoba és fürdőszoba összesen 30 négyzetméteren áll rendelkezésre. Miközben gyógykezelésen veszünk részt, partnerünk a termálfürdő wellness ajánlatát szabad belépés mellett élvezheti. Ez a fürdő ajándéka partnerének! A gyógyüdülésnek ez a formája Cegléd specialitásának számít, hiszen partnerével nyugodt körülmények között, jó levegőn jobban gyógyul. A lakókocsi-tulajdonosok számára modern kialakítású kemping áll rendelkezésre.

 

 

További információ a gyógykezelésekről és az árakról:

 Cegléd Gyógy- és Termálfürdő

Fürdő út 27-29.

H-2700 Cegléd / Magyarország

Tel: +36 53/505 000

http://cegleditermal.hu

E-mail: info@cegleditermal.hu

Fotó: www.aktivpihenes.hu / Okolicsányi Zoltán

 


Nagyobb térképre váltás

 --------------------------------------------------------------------------

Az Aktivpihenes & Aktiveurlaubszeit webmagazinok támogatják a turisztikai vállalkozásokat sajtóközlemények, hotel-és régióinformációk széleskörű terjesztésével német és magyar nyelven. Minden fontos média, online sajtóportálok és szociális média hírek hozzáférése által a sajtóközlemények és cikkek a legrövidebb időn belül eljutnak a célcsoportokhoz.

A szakértelem és a tapasztalat a partnerek javát szolgálja. A sajtóközleményeket és a tudósításokat helyi mentalitás szerint magyar és német újságírók állítják össze, akiknek a specialitása a turizmus.

2014-06-11« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk