A Fülöp-szigetek ízei Béren, a Malom Udvarban

A Fülöp-szigetek ízei Béren, a Malom Udvarban

A Fülöp-szigetek ízei Béren, a Malom Udvarban

 

 

Szerző: Barna Judit

Fotók: aktívpihenés.hu / Okolicsányi Zoltán

 

A Kozárdról Bérre vezető úton nem a leggazdagabb falvakon megyünk keresztül. Nagy kerülővel Ecsegen és Szirákon át jutunk el a béri Malom Udvarba, ahol a házigazda, a tábornok, dr. Bánfi Ferenc az udvaron vár bennünket. A magas, fess, kékszemű férfi az egyik tulajdonosa az étterem-vendégház-wellness-esküvőhelyszín-kápolna komplexumnak, a másik tulaj a felesége, Anna, Bánfi-Ruth Ann. Ferenc szívesen mesélt Annával való megismerkedésük romantikus történetéről, amely igaz love story.

 

  

 

Anna szülőföldjén, a Fülöp-szigetek egyik kis szigetén informatikus végzettséget szerzett, de élete nagy fordulataként Magyarországra érkezett, és nemcsak feleség lett, hanem a Malom Udvar autodidakta séfje is. A völgykatlan különleges természeti környezetében

 

 

álló komplexum csodaszép, a romjaiból életre keltett vízimalom,

  

 

a felújított étterem és vendégház épületek, a kápolna és a szabadtéri rendezvény-terasz együttese ritka kuriózum!  És nemcsak errefelé, mert a filippíno-magyar fúziós étterem egyedülálló az egész országban.

  

 

Amikor Anna először járt a faluban, érezte, hogy a további sorsa eldőlt, Ferenccel összekötötte az életét, és együtt megálmodták a közös munkájuk helyszínét. A különböző kultúrájuk ötvözetéből olyan minőségi és fenntartható vállalkozást hoztak létre, amellyel a vendégek tiszteletét sugározzák.

 

 

Az öt éve nyitott étteremben a vendégek az érintetlen természetre és a malomra néznek a hatalmas üvegfalakon át. A lenyűgöző látványt fokozta, hogy éppen egy esküvői fotózásnak lehettünk a tanúi.

 

 

A szolid eleganciával berendezett belső térből az étel készítésére kíváncsi szemek nagy üvegablakon keresztül bepillanthatnak a konyhába, onnan a bájos Anna és a segítői is figyelemmel kísérhetik a terem hangulatát.

 

 

A mi hangulatunkat Ferenc welcome drinkje dobta fel, igen karakteres Fülöp- szigeteki rum formájában. Majd egy vágódeszkára fűzött étlapból választunk a nemzetközi és filippíno konyha  fogásaiból:

  

 

vadraguleves shiitake és laskagombával,

 

 

a sült szarvas rozmaringos jus-vel, gyömbéres édesburgonya tócsnival és romanesco krémmel,

 

 

a fish and chips rántott lepényhalmedálok steak burgonyával és tartármártással  különleges

 

 

gasztronómia élményt jelentett a számunkra. A desszert válogatás nem kevésbé!

 

 

 

2020-10-16« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk