A Frankel Delikát kulináris műhelyben

A Frankel Delikát kulináris műhelyben

A Frankel Delikát kulináris műhelyben

 

 

            A XX. század elején a Meinl üzletekben, vagy a New York-i delikát boltokban volt talán ekkora választék a megkülönböztetetten finom, magas minőségű kínálatból, mint amilyennel most a budai Frankel Leó utcai üzletben találkozhatunk.

            Bár már tavaly megnyílt az üzlet, mostanra érezték úgy az üzemeltetők, hogy valóban minden igény kielégítésére képesek. A nyílt napon, már az utcán találkozhattunk a faszénparázsos pizza sütővel, amelyben különleges, valódi olasz recept szerint, 60 órán át kelesztett, elősütött pizzát, tésztát és minden jóval megrakottat egyaránt lehet készíteni, akár az üzlet emeletén fogyasztani, vagy otthonra elvinni. Aztán, belépve az üzletbe, láttunk szűretlen, pasztörizálatlan, kézműves söröket, különleges, ugyancsak kézműves, torockói, zempléni és olasz sajtokat, mangalica készítményeket, különleges tokajit, szarvasgombás finomságokat.

Tungi Péter ügyvezető


A Frankel Delikát kulináris műhelyben


elmondta, mára kialakult a beszállítói körük, 60-70 céggel állnak kapcsolatban, hogy mindenhonnan a legfinomabb dolgokat hozzák a vevőknek. A galérián kisüzemi olasz és hazai kolbászok, frissen sült kenyér, sajttorta és hideg csapolt sör is szerepel a választékban. Különleges az ültetvényes kávé is, amit itt készítenek. És vannak lekvárok, pástétomok, ízesített olajak, szörpök, gombakészítmények. A galéria különlegessége a falon függő festmények, grafikák sora. A cég támogatja az Autistic Art munkáját, az autizmussal élő fiatalok alkotásai révén is.

           

            A hely sikerre ítélt. Gyakran tartanak tematikus gasztro esteket és tematikus kóstolókat. Várhatóan nyáron az egyre hangulatosabb utcára is kikerülnek a székeik és asztalaik.

Írta/Fotó: Dr. Hajós Anna

2018-01-30« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk