A Halkakas őszi-téli újdonságai

A Halkakas őszi-téli újdonságai

A Halkakas őszi-téli újdonságai

 

           

            Törzsvendégek és újságírók ismerkedhettek meg a Halkakas őszi-téli ételkínálatának újdonságaival. A Veres Pálné utcából egy éve a Dohány utcába költözött halbisztró azon kevés budapesti étterem egyike, ahol csak hazai halakból készülnek az ételek.

            Lévai Zsuzsanna, a bisztró tulajdonosa elmondta, évente két étlapot készítenek, alkalmazkodva a szezonhoz. Most az őzi-téli kínálatot sorolják és mutatják be. Mintegy öt hazai haltenyésztővel állnak kapcsolatban, csak magyarországi halakat dolgoznak fel. Heti négyszer kapnak szállítmányt, hogy mindig friss kínálattal szolgálhassanak. Jelölik az étlapon a filézést is. Újdonság a lapátorrú tokhal az étlapon. Az új helyszínen lassan minden törzsvendég megtalálja őket, és jönnek az újak is. Hétfőtől szombatig, déltől estig tartanak nyitva, hétfőtől csütörtökig kétfogásos menüt is kínálnak barátságos áron.

 

 

            Az új étlapon két előétel, öt főétel és két desszert vár kipróbálásra. Kitűnő volt a pontyropogós, amihez szósz választható, a vadas harcsa zsemlegombóccal, a tempurált ponty céklás lencsesalátával, a tokhal vörös pesztós konfitált paradicsommal, végül pedig a csokoládé mousse málnavelővel. Mindehhez „Apám borát”, egy kellemes rozét kóstoltunk.

            És aki vegetáriánus, és még halat sem kíván fogyasztani, annak is érdemes idejönni, hiszen a séf biztos a kedvében jár, mert ugyancsak vegetáriánus.

Írta/Fotó: Dr. Hajós Anna

2018-10-23« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk