Karintia: Pisztráng molnárné módra a Thermenwelt Hotel Pulverer -től

Karintia: Pisztráng molnárné módra a Thermenwelt Hotel Pulverer -től

Karintia: Pisztráng molnárné módra a Thermenwelt Hotel Pulverer -től


 

 

Pisztráng molnárné módra, ahogyan mi csináljuk (a ház specialitása)









3 személyre

 

Előkészítési idő: kb 15 perc

Elkészítési idő: szintén kb 15 perc

 

  

 Hozzávalók:

3 db pisztráng a saját hegyi patakunkból

3 evőkanál citromlé

liszt a forgatáshoz

20 gr. olaj a sütéshez

100 gr. burgonya a saját kertből

 

Citromos vaj:

60 gr. vaj

1 citrom leve

3 evőkanál apróra vágott petrezselyem

 

Dekoráció:

3 citromszelet

1 evőkanál petrezselyem

 

Elkészítés:

kívül, belül megtisztított  pisztrángokat hideg folyóvíz alatt megmossuk és konyhai törlővel (szilvia) óvatosan megtörölgetjük. A citromlevet rácsöpögtetjük, kívül - belül sózzuk és a lisztben megforgatjuk. A felesleges lisztet le kell veregetni a halról.

Egy serpenyőben olajat forrósítunk, majd a pisztrángokat közepes hőfokon megsütjük. Az egyik oldalát kb. 5 percig, majd óvatosan megfordítva a másik oldalát kb. 3 percig sütjük.

Tipp: Ha a hátuszonyát könnyen ki lehet húzni, akkor a pisztráng megsült.

 

A krumplit megfőzzük, és forró vajban az apróra vágott petrezselyemmel átforgatjuk. A pisztrángot előmelegített tányérra helyezzük. A sütőzsírban a vajat és a citrom frissen préselt levét felmelegítjük. A petrezselymet a pisztrángra szórjuk, majd forró citromos vajjal meglocsoljuk és citromszelettel dekoráljuk.

 

Mellé a saját kertünkből kínálunk zöldsalátát friss fűszerekkel készített salátalével!


Ezen ízletes fogás receptjét Bad Kleinkirchheimi partnerhotelünk, a "Thermenwelt Hotel Pulverer" 1 séfsapkával kitüntetett konyhája bocsájtotta rendelkezésünkre.

  

Partnerhotelünkről információkat a "Hotelajánlat csak Önnek" elnevezésű oldalunkon olvashat.

  

A pisztrángok sütéséhez sok sikert, vendégeinknek, és a hozzánk ellátogató leendő vendégeknek jó étvágyat kívánunk!

 

Foto: Pixelio.de

  

  www.pulverer.at

2010-01-30« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk