Karintia: Pisztráng molnárné módra a Thermenwelt Hotel Pulverer -től
Pisztráng molnárné módra, ahogyan mi csináljuk (a ház specialitása)
3 személyre
Előkészítési idő: kb 15 perc
Elkészítési idő: szintén kb 15 perc
Hozzávalók:
3 db pisztráng a saját hegyi patakunkból
3 evőkanál citromlé
só
liszt a forgatáshoz
20 gr. olaj a sütéshez
100 gr. burgonya a saját kertből
Citromos vaj:
60 gr. vaj
1 citrom leve
3 evőkanál apróra vágott petrezselyem
Dekoráció:
3 citromszelet
1 evőkanál petrezselyem
Elkészítés:
A kívül, belül megtisztított pisztrángokat hideg folyóvíz alatt megmossuk és konyhai törlővel (szilvia) óvatosan megtörölgetjük. A citromlevet rácsöpögtetjük, kívül - belül sózzuk és a lisztben megforgatjuk. A felesleges lisztet le kell veregetni a halról.
Egy serpenyőben olajat forrósítunk, majd a pisztrángokat közepes hőfokon megsütjük. Az egyik oldalát kb. 5 percig, majd óvatosan megfordítva a másik oldalát kb. 3 percig sütjük.
Tipp: Ha a hátuszonyát könnyen ki lehet húzni, akkor a pisztráng megsült.
A krumplit megfőzzük, és forró vajban az apróra vágott petrezselyemmel átforgatjuk. A pisztrángot előmelegített tányérra helyezzük. A sütőzsírban a vajat és a citrom frissen préselt levét felmelegítjük. A petrezselymet a pisztrángra szórjuk, majd forró citromos vajjal meglocsoljuk és citromszelettel dekoráljuk.
Mellé a saját kertünkből kínálunk zöldsalátát friss fűszerekkel készített salátalével!
Ezen ízletes fogás receptjét Bad Kleinkirchheimi partnerhotelünk, a "Thermenwelt Hotel Pulverer" 1 séfsapkával kitüntetett konyhája bocsájtotta rendelkezésünkre.
Partnerhotelünkről információkat a "Hotelajánlat csak Önnek" elnevezésű oldalunkon olvashat. A pisztrángok sütéséhez sok sikert, vendégeinknek, és a hozzánk ellátogató leendő vendégeknek jó étvágyat kívánunk! Foto: Pixelio.de