A salsás rétesbatyutól a szalonnás frittatáig
Hajdanán a konzerveket a háziasszonyok hétköznapi munkáját megkönnyítő, korszerű termékként hirdették. Ma már nem gondolkodunk el ezen, hanem leveszünk egyet az üzletek – majd otthon, később – az éléskamra polcáról.
Pikáns találkozás – ezzel a szlogennel mutatta be a közelmúltban újdonságait a Bonduelle. A kukoricás termékkínálatban jelentkeztek egy tüzesen édes újítással, és a Créatif Mix család is egy izgalmas keverékkel gazdagodott.
A népszerű, ropogós és édes kukorica hozzáadott cukor nélkül került az új konzervbe, amely már önmagában is fogyasztható, de kitűnő alapja, kísérője lehet salátának, bármilyen „tüzes” fogásnak. Hargitai György séf ezekből kreált a tájékoztatón néhány izgalmas ínyencséget, amelyek előételként fogyasztva igencsak meghozzák az étvágyat. Például: chilis kukoricás, szalonnás frittata; salsa rétesbatyu, avokádós kukoricasaláta távol-keletiesen és kukoricás amerikai palacsinta.
.A pikáns íz reneszánszát éli, az elmúlt években több élelmiszer kategóriában is megjelent. A chili nagy előnye, hogy mindenféle ételben lehet használni: hús- és halételekhez, zöldséges ételekhez, de a chili még egy egyszerű tésztát is feldob! Különösen finom, ha az édes és a csípős ízek találkoznak. Ez az íz-kombináció igazi világtrend, még a csokoládék között is hódít a kissé erősebb, chilis íz.
Az új termék bevezetéséhez egy nyereményjáték is kapcsolódik. A Bonduelle chilis kukoricából kell egy pikáns étel-különlegességet elkészíteni, lefotózni a felhasznált konzervvel együtt, a fotót pedig beküldeni a megadott email címre 2015. december 31-ig. A legkreatívabb fotók beküldői között értékes nyereményeket sorsolnak ki.
Részletek: www.bonduelle.hu/kreativkonyha
Írta: Dr. Elek Lenke
Fotó: Bonduell