Ahol mindenki vág, kavar, reszel, grillez, főz

Ahol mindenki vág, kavar, reszel, grillez, főz

Ahol mindenki vág, kavar, reszel, grillez, főz

 

Magyarországon az utóbbi években végbemenő gasztro-forradalomnak nem csak az egyre-másra szaporodó minőségi vendéglátóhelyek, éttermek a színhelyei, hanem egy új irányzat: a barátságokat és csapatokat építő főzőiskolák is megjelentek. A hagyományos vendéglátástól merőben eltérő trend szereplői mind alapanyagban, mind technikában eltérő, de a hétköznapokban is elsajátítható ételek széles körét igyekszik megismertetni a „tanulókkal”. Jól felszerelt, korszerű konyhákban, oda készített alapanyagokkal dolgoznak a résztvevők.

 Az egyik ilyen tudásközpont, a Chefparade tulajdonosa, Kócsa László a világ sokszínű gasztrokultúrája hétköznapi követének nevezi a cégét. Egy olyan missziót valósítanak meg- mondja - amely sokak érdeklődésével találkozik. Tíz év alatt 124 ezer ember vett részt a tanfolyamjainkon, főzőbulikon.  A 2006-ban merésznek tűnt vállalkozásnak ma már 250 féle kurzusa, 15 tematikus menüsora, 1200 féle begyakorolt receptje van.

Ha az érdeklődő egy kisebb, 8-10 fős társaságot tud maga mellé szervezni barátokból, családtagokból, akkor szívesen fogadják őket egy zártkörű, tematikus főzőkurzusra.

Amennyiben kötetlenebb, beszélgetősebb együtt főzést tervez a csoport, akkor a "Bulizz és főzz" program a cég ajánlata. Népszerű és kiváló csapatépítő program kollégákkal oldott hangulatban együtt főzni és közben jókedvűen összecsiszolódni.

Havonta indul a klasszikus konyhai alapkurzus, amelyben 6 hetes csomagban egymásra épülnek a tudnivalók. A résztvevők a kezdetektől megtanulják a konyhai eszközök és alapanyagok helyes használatát, a főzés alapfortélyait. Nem megszokott és kifejezetten szeretik a gyerekek, ha a szülőkkel, testvérekkel közös főzéssel ünnepelhetik meg a szülinapjaikat, számukra nyári főző-tábort is szervez júliusban a cég.


Ahol mindenki vág, kavar, reszel, grillez, főz


A gourmandok és az egzotikus konyha ízeinek kedvelői sajátos alapanyagokat használhatnak a nemzetközi tematikus villámkurzusokban, többnyire vendégszakács segítségével. Elkészítik Provence, Andalúzia, Toszkána menűsorait, indiai, mexikói, thai, maláj, japán, orosz, valamint a nagyvilág számos jó konyhájának szezonális, tradicionális, és ünnepi fogásait is.

Jönnek még olyan foodik, gasztroőrültek, főleg angol nyelvterületről britek, ausztrálok, amerikaiak, akik blogolnak, videoznak, vagy a magyar gyökereiket és a nagymamáik ízeit keresik egyesek, és jelentős a nálunk élő külföldiek aránya, akik leginkább a magyar konyha hagyományos ételeinek kurzusára iratkoznak be. Szombat esténként jön 20-30 szingli, akik szakavatott irányítás mellett készítenek fogásokat, majd a közös fogyasztás alatt barátságok is születhetnek. Idei újdonság a pikánsan, füstölten ízes BBQ és az édesszájúaknak a sütemény kurzus.

A három fővárosi helyszín forgalma télen erősebb, de az év tavaszi-nyári időszakában Etyek szabadtéri, kertes asztalai mindent visznek.

Írta: Barna Judit

Fotó: Monika Baro

2017-03-05« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk