Bárány majoránnás mártásban

Bárány majoránnás mártásban

Bárány majoránnás mártásban

Bárány majoránnás mártában
(erdélyi recept)

Hozzávalók (4-6 főre): 1 kg bárányhús, 2 kanál sertés zsír (vagy mangalica zsír), 1 kis fej vöröshagyma, 1 csomag vegyes zöldség + 1 nagyobb fehérrépa, 1 kanál liszt, só, majoránna.

Elkészítése: A kétszer megmosott és felszeletelt bárány húst lobogó vízben leforrázzuk, majd több vízben ismét megmossuk (így a minimális faggyúízt is elvesszük!). A zöldséget apróra vágjuk. Egy lábosba beletesszük a felszeletelt húst a zöldséggel, megsózzuk és fedő alatt puhára pároljuk. Amikor megpuhult, a fedőt levesszük, és a maradék vizet elpárologtatva, zsírjára pirítjuk. A hússzeleteket és a zöldséget kivesszük egy tányérra, a megmaradt zsiradékkal és a liszttel barna rántást készítünk. Vízzel feleresztve mártás sűrűségűre keverjük, ízlés szerinti mennyiségű majoránnával ízesítjük, és sózzuk. Visszatesszük a lábosba  a húst és a zöldséget, és összerottyantjuk.

Köretként egyszerű, sós vízben főzött, cikkekre vágott burgonya illik hozzá a legjobban, na meg egy pohár finom, könnyű bor.

Forrás: Mihalec Hedvig
Biokontroll Hungária

2014-05-06« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk