Édes remekek, cukorral és anélkül

Édes remekek, cukorral és anélkül

Édes remekek, cukorral és anélkül

 

A Zila kávéház, amiért érdemes mindig Pestszentlőrincre utazni – ezúttal is kiváló helyszínt biztosított a cukrászipar megmérettetésének. Ezúttal Országtorta, nem pedig fagylalt ügyben látogattuk meg a patinás kávéházat-éttermet.


Édes remekek, cukorral és anélkül


Ugyanis ezúttal választotta ki és hirdette ki a zsűri a XI. Magyarország Tortája és Cukormentes Tortája versenybe jutott öt-öt döntőst, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Szövetsége égisze alatt.

Amint az a sajtótájékoztatón elhangzott, a cukrászok jól bántak a hagyományos ízekkel, de a különleges ízvariációk is nagy sikert arattak. Szó Gellért, a szakma ifjú sztárja, ezúttal a zsűriben foglalt helyet, miután kétszer egymás után a verseny győztese lett. Sárközi Ákos,


Édes remekek, cukorral és anélkül


az egyik legdivatosabb mai séf is részt vett a pontozásban. A Michelin-csillagos Borkonyha séfje örült annak, hogy számára is meglepő ízekkel, fűszerekkel, például zsályával találkozott. Sok céklát használtak a cukrászok, de felbukkantak paradicsomos, szarvasgomba-olajos ízesítések is.

A most kiválasztott torták még nincsenek teljesen készen, hiszen alkotóinak a zsűritagok még felajánlják segítségüket, amit nem kötelező elfogadni, mielőtt a döntőre a végső tortaváltozatot elkészítik. Mindkét, párhuzamosan dolgozó zsűriben vannak dietetikusok, és cukrászok is.


Végül következzenek a nem cukormentes döntősök:


 Balatoni Habos Mogyoró  (Horváth Cukrászda, Budapest),

Édes remekek, cukorral és anélkül

Édes remekek, cukorral és anélkül


Szent Erzsébet (Hisztéria Cukrászda, Budapest),

Édes remekek, cukorral és anélkül

Édes remekek, cukorral és anélkül


Zalai Gesztenyés Fátyolfelhő (Nándori Cukrászda, Budapest),

Édes remekek, cukorral és anélkül

Édes remekek, cukorral és anélkül


 Fertődi Fekete (Frer Cukrászda, Budapest)

Édes remekek, cukorral és anélkül

Édes remekek, cukorral és anélkül


és Ingyom-Bingyom  (Tóth Cukrászda, Dunaföldvár).

Édes remekek, cukorral és anélkül

Édes remekek, cukorral és anélkül


Az édes remekeket  29 pályamű közül választották ki.


A Magyarország Cukormentes Tortája címért versenyez:


Homok arany (Horváth Cukrászda),

Édes remekek, cukorral és anélkül

Édes remekek, cukorral és anélkül


Málnás zöldségtorta (Frer Cukrászda),

Édes remekek, cukorral és anélkül

Édes remekek, cukorral és anélkül


Pöttyös Panni (Zazzi Cukrászda)

Édes remekek, cukorral és anélkül

Édes remekek, cukorral és anélkül


Túrós kolibri (Édes-Gyömbér Cukrászda)

Édes remekek, cukorral és anélkül

Édes remekek, cukorral és anélkül


és a Kócos Kajszi (Édességlabor),

Édes remekek, cukorral és anélkül

A 2017-es év győztesét nyár elején hirdeti ki a zsűri, a nagyközönség pedig augusztus elején ismerheti meg, és az augusztus 20-i ünnepségeken kóstolhatja először. Ezt követően az ország számos cukrászdája árusítja majd.

Írta: Dr. Elek Lenke

Fotó: aktivpihenes.hu / Okolicsányi Zoltán

2017-03-31« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk