Fagylaltban olasz a király

Fagylaltban olasz a király

Fagylaltban olasz a király


A nyárhoz, a nyaraláshoz, strandoláshoz, a kánikulai hűsöléshez, a vízparti andalgáshoz hozzá tartozik egy finom fagylalt. Legyen akár krémfagylalt, gyümölcsfagylalt, parfé, jégkása, vagy sültfagylalt, valljuk be, szeretünk nyalakodni. Az iparág fejlesztői jól tudják ezt és egy szezont sem hagynak ki, hogy ne keltsék fel a fagyi kedvelők figyelmét újabb és újabb ízekkel, furfangos díszítésekkel, ötletes tálalással.


Igazi élmény a tölcséres

Igaz, hogy a hideg édesség házilag is készíthető néhány összetevővel, de nyáron nincs tökéletesebb a hűtőpultokban tégelyekbe rendezett és pazarul feldíszített gazdag látványnál. A sétálók három gombócnál többet nem kérhetnek a tölcsérbe, mert nem fér, a gourmandok négy-öt ízt is elfogyasztanak a cukrászdai asztalhoz ülve üvegkehelyből. Apropó „sétálók”. Tudjuk, hogy 1904-ben Charles E. Miches találta fel az ostya-tölcsért, azóta vált hordozhatóvá a fagylalt, óriásira növelve a népszerűségét, majd 1923-ban Harry Burt szabadalmaztatta a „jégkrém pálcikán” elnevezéssel forgalomba kerülő, csomagolt fagylaltját. De térjünk vissza a valódi, igazi élményre, a krémes olasz fagyira, amit a kikanalaz a pultos, rányomja az édes, omlós, ropogós tölcsérre, alig tudjuk kivárni, hogy fizessünk, azonnal belenyalunk és boldogan távozunk. A tölcsérrel kicsit balanszírozunk, közben már-már lefolyik a szélén és elcsöppen a hűs barna, rózsaszín, sárga lé, gyorsan kell vele bánni, mohón neki is vágunk. Megszoktuk a legelsők között készített tejes vanília-csokoládé duót, jól beváltak a gyümölcsösök, a puncs, a málna, az eper, de néhány éve a választék szélesedésével elvárjuk, hogy a cukrászdák újabb ízekkel csábítsanak el. És mi hagyjuk magunkat.


Fagylaltban olasz a király


Átadják a tudást

Az Andretti olasz vendéglátóipari gépek hazai képviselője, Csiszár Benedek a nyári szezon előtt idén is összehívta a fagyi-szakma képviselőit, cukrászdák tulajdonosait alapanyag újdonság bemutatóra a Külső Váci úti fagylaltozó-pizzériázó és egyben bemutató-, oktatótermébe.  A nyílt napon ezúttal az olasz Prodotti Stella cég képviselője ismertette a 2017-es új alapanyag termékeiket, azokból készíthető fagylaltrecepteket, és az árusításhoz ajánlott promóciós kellékeket. A mestercukrászuk készítményein keresztül az idei év tizenhat új kézműves fagylaltja készítésének, díszítésének fortélyait a helyszínen láthatták és a végeredményeket kóstolhatták a szakmai érdeklődők. A 80 éves cég a kezdetek óta vallja, hogy az olasz hagyományos kézműves fagylalt egészséges, természetes helyi alapanyagokból áll, puha, krémes és stabil textúrájú a kirakatban. Tapasztalatukat, terméktámogatásukat, technológiájukat, receptjeiket szívesen átadják a partnereiknek; az ilyen bemutatók is ezt a célt szolgálják.


Fagylaltban olasz a király


Bővül a kínálat, változik a trend

A Prodotti Stella száztíz terméke közül várhatóan idén a keksz, vagy nápolyi darabokkal kevert ú.n. „ropogós” család és a tejjel főzött, vajas piskótás, tojássárgás alapú család lesz a legkeresettebb. Népszerűnek ígérkezik a Sorrento, alapja dió, pisztácia, sorrentói citrommal megbolondítva és citromlében áztatott babapiskóta darabokkal díszítve. A teljesség igénye nélkül a további újdonságok: Mandula, Mogyoró és Pisztácia pesto, Kookie Napolitaner, Kookie Tango, Gránátalma, Sneackers, Házikrémes, Joghurt Amarenával, és a Kibana. Az új Pinocchioval idén is gondol a gyerekekre a Stella a mesterséges színezékmentes sztracsatella-sajt érdekes ízkombinációval, amihez fagyi díszként csokival kiönthető Pinocchio figurát is kínálnak.


Fagylaltban olasz a király


 

A Prodotti Stella különlegessége az All Natural termékcsalád, ami csak természetes alapanyagokból áll, gluténmentes, hidrogénezett növényi olajok, szintetikus festékek, és aromák, emulgeálószerek, stabilizátorok, és sűrítőanyagok nélkül. Minden terméket szigorú ellenőrzések, szennyeződésmentes, hibátlan munkakörnyezetben állítanak elő az üzemeikben. A prémium minőségű nyersanyagok gondos kiválasztásának feltétele -nemcsak az All Natural választéknál- hogy az eredete ismert és nyomon követhető legyen. Így járnak el az idei slágereknél is annak érdekében, hogy a lehető legjobb minőséget a legjobb áron adják el, mert ez a siker első lépése a fagylalt készítés szakmában.

Írta: Barna Judit

Fotó: aktivpihenes.hu / Okolicsányi Zoltán

2017-04-19« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk