Aktívpihenés & Aktiveurlaubszeit - Fatörzs torta recept Hévízről

Fatörzs torta recept Hévízről

Fatörzs torta recept Hévízről

Ki ne ismerné a fatörzs tortát, amit mindenki megcsodál furfangos szépsége miatt! Egy igazi séf receptje alapján mindenki bátran nekivághat elkészítésének.

Plótár István, a HOTEL EURÓPA fit****superior szálloda mesterszakácsa farsangi jelmezbe öltözteti a hotel büfékínálatát a február 5-ei farsangi gasztronómiai barangolás alkalmával! Természetesen a kínálatból nem hiányozhat a csörögefánk, a hagyományos, szalagos farsangi fánk sem.


Ki ne ismerné, és szeretné a fatörzs tortát! Plótár István receptje alapján mindenki bátran nekivághat, hogy egy különleges fatörzs tortával lepje meg vendégeit farsangi bulijára!

A fatörzs torta mellé a tejszínhabbal töltött és csokoládéval borított gomba is dukál, így szinte erdőnyi édesség várja a vendégeket!

Fatörzs torta receptje

Hozzávalók:

  •  6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 púpos evőkanál liszt
  • 1 csipet só
  • késhegynyi sütőpor

 

A töltelékhez:

  • 4 tojás sárgája
  • 10 dkg porcukor
  • 1 kávéskanál vaníliakivonat
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 20 dkg vaj
  • 4 evőkanál kakaópor
  • 5 dkg apróra vágott cukrozott narancshéj
  • 5 dkg mazsola rumba áztatva
  • aki szereti, tehet bele 5 dkg apróra vágott diót
  • 1-2 evőkanál rum

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 200 fokra. Egy nagy, lapos tepsit béleljünk ki sütőpapírral. A tojássárgáját keverjük habosra a cukorral, majd a lisztet fokozatosan keverjük hozzá. A tojásfehérjékhez adjunk egy csipet sót, és robotgéppel verjük kemény habbá, majd apránként adagolva óvatosan keverjük a tésztába. Öntsük a tepsibe, és süssük meg kb. 12-15 perc alatt, 165 fokon. A kész süteményt egy konyharuhával együtt tekerjük fel.

A krémhez a cukorral kikevert tojások sárgáját gőz fölött besűrítjük, majd lehűtjük. Ebbe a krémbe belekeverjük az előzőleg felolvasztott étcsokit, a vaníliakivonatot, a kakaót, a habosra kevert vajat és a rumot.


A piskótatekercset kiterítjük, megkenjük a krém 2/3 részével, megszórjuk mazsolával, narancshéjjal, dióval. Feltekerjük a piskótát úgy, hogy a széle alulra kerüljön. Bevonjuk a maradék krémmel, majd díszítjük.

 

 A receptet köszönjük Plótár Istvánnak!

2011-01-27« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk