Hekkelberg gasztro randevú a Ramazuriban - kucsmagombával

Hekkelberg gasztro randevú a Ramazuriban - kucsmagombával

Hekkelberg gasztro randevú a Ramazuriban - kucsmagombával

 

            Az Úri utcai, tavaly nyáron a Café Míro helyén megnyitott, fine-bistro étterem, a Ramazuri volt a helyszíne a második Hekkelberg Gasztro- randevúnak. Az esemény során a tavasz egyik hírnökeként érkező különlegesség, a kucsmagomba került a középpontba és természetesen a tányérokba. Mellé pedig a Hekkelberg sörfőzde Pils és Fux vörös, téli, 4,7 százalékos változatú söreit ajánlotta Bart Dániel, az esemény szervezője. Mint elmondta, ezek napi fogyasztásra alkalmas kézműves sörök, társadalmi és gasztro-események tartozékai, amelyek minden étel mellé társíthatók, és itt az étteremben csapoltan kínálják.

            Péter Anna, a Triffla gombaszaküzlet közönségkapcsolati menedzsere a tavaszi gombaszezon egyik első megjelenőjét, a kucsmagombát ajánlotta a jelenlévők figyelmébe. A tavasz hírnökeként a tányérokra kerülő gombafajtához jól illenek az együtt termő alapanyagok, valamint érdekes módon a kucsmagomba legjobb fűszereként a kávé. Az előrejelzések szerint az idei szuper gombászós év lesz. Liebl Martin, a Ramazuri séfje fantasztikus fogásokat kreált, mindegyikhez felhasználva, fontos alkotórészként ezt a vadon termő gombafajtát. Került a tányérokra többek között kacsamáj kávés ízesítésű gombaropogóssal, hozzá a Fuxot ittuk, majd töltött kucsmagomba medvehagymás rizottóval –fantasztikus volt -, és hozzá a nagytarcsai Reketye –Trifán sörfőzde szűretlen, világos, 4,5 százalékos Session nevű malátás, kekszes ízvilágú, kellemesen kesernyés láger söre került a poharakba. Érdekes módon ez dobozos kiszerelésű, mert készítői fontosnak tartják a csomagolás újrahasznosíthatóságát.


Hekkelberg gasztro randevú a Ramazuriban - kucsmagombával


            A desszert ugyancsak különlegesnek bizonyult: cidert kaptunk, az angol Sheppy’s 202 éves cég italát. Ők tízfélét készítenek, változatos alma hozzávalókból. Ez az általunk fogyasztott 5 százalékos alkoholtartalmú, desszert almából készült, közepesen édes ital. A hazai piacon már a teljes szortimentjük kapható, sőt várhatóan spanyol, francia és lengyel cider is lesz.

Írta/Fotó: Dr. Hajós Anna

2018-03-19« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk