Indul a Borbártúra, először, június 8-án

Indul a Borbártúra, először, június 8-án

Indul a Borbártúra, először, június 8-án

 

A borbárok új színfoltjai a hazai vendéglátásnak, egyben jelzik, mennyit fejlődött az elmúlt években a hazai borkultúra. Ezek nem kocsmák és nem azért járnak ide – elsősorban a fiatalok – hogy lerészegedjenek, hanem hogy megismerkedjenek a rendkívül sokszínű hazai borkínálattal.

Főleg Budapesten népszerűek a szinte gombamódra szaporodó, falatokat is kínáló borbárok, amelyek esténként tömve vannak a Belvárosban. A Magyar Turisztikai Ügynökséggel közösen szervezetek erről sajtótájékoztatót az Etapban. A Király utcai borbár, amely egy éve nyílt, ugyancsak résztvevője a programnak, amelynek keretében 22 borvidék mutatkozik be.

Szűcs-Balás Vera, az MTÜ Budapest–Közép-Dunavidék régió marketingmenedzsere elmondta, a június 8-i, délután 4-től záróráig tartó túrán sommelier-k és borászok is várják a kóstolókat. Mindegyik borbárban három jellegzetes nedűjüket kínálják 22 százalékos kedvezménnyel. A hazai boréletben kiváló névvel bíró Gere és Heimann család ifjú tagjai, Gere Andrea és ifjabb Heimann Zoltán üdvözölték az ötletet, és hangsúlyozták, számukra is fontos és örömteli a vendégekkel első alkalommal megszervezett bortúra, mert alkalmat ad a kapcsolatépítésre. A személyes kapcsolat fontos, mert közelebb hozza a bortermelőt és egészen más úgy kóstolni, ha megismerkedhetünk azzal a családdal, akinek a birtokán termett a szőlő.

Az interneten részletesen tájékozódhatunk a túrák útvonalairól:

http://itthon.hu/uti-tippek/-/article/budapesti-borbar-tura-2016

Írta: Dr. Elek Lenke

Fotó: aktivpihenes.hu / Okolicsányi Zoltán

2016-06-03« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk