Inyenc parádé, a kávé jegyében
Koktélgyöngyök, zellerhamu, kandírozott mandarin (igen, ilyen lehetett az a bizonyos zselészínú áramvonal) Duna-kavics, mint előétel, karfiolból fabrikált Magnum utánzat, zellerhamu – volt itt minden, amit csak egy rafinált séf kitalálhat.
Bár még csak február vége van, bátran állítjuk, hogy a Nespresso Atelier az év egyik legizgalmasabb és legszínvonalasabb gasztronómiai eseménye volt. Február 23-26. között a Várkert Casino gasztronómiai központtá változott, Michelin-csillagos magyar és olasz sztárséfek, sommelier és kávészakértő látta vendégül a csúcsgasztronómia és az exkluzív kávéélmények szerelmeseit.
A négynapos rendezvénysorozat séfcsapatát Sárközi Ákos (Borkonyha), Palágyi Eszter (Costes Restaurant), Segal Viktor, Ádám Csaba (Olimpia Étterem), Barna Ádám (St. Andrea Wine & Gourmet Bar), Mészáros Ádám (Onyx Étterem), Herczeg Ágnes és Csorba Gábor borszakértők, illetve Nagy Zsolt kávészakértő alkotta.
Az utolsó estén hozzájuk csatlakozott a két Michelin-csillagos La Peca tulajdonosa és vezetője, Nicola Portinari, valamint Giancarlo Perbellini – a két, majd legújabb étterméért egy újabb csillagot szerzett – Casa Perbellini tulajdonosa.
Bár mindezt csak egy szűk kör élvezhette, mégis pozitívumnak könyvelhettük el, mert megmutatta, hogy a fine dining .- nem törődve a hazai középszerrel, a rémes kórházi ételekkel, az átlag magyar másodosztályú kisvendéglőkkel – képes kitörni és semmivel nem törődve újat alkotni. Igaz, nem először mutatják meg ezek a séfek, mit tudnak, de most, a Várkert Casino megújuló épületében, a Duna-parton, különleges zöldségből és virágokból varázsolt dekorációval tényleg megmutatták, milyen egy nagyszerű csapatmunka.
Írta: Dr. Elek Lenke
Fotó: Nespresso