Itt a séfsegély!

Itt a séfsegély!

Itt a séfsegély!

 


Ahhoz, hogy egy szakács sikeres legyen, nemcsak kreativitás, szorgalom és a munkájához szükséges minőségi alapanyagok szükségeltetnek, hanem olykor jogi szakértelem is. Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete – amely egyike a hazai vendéglátós-gasztronómiai szakmai szervezeteknek - séfeket tömörít. Bár egyelőre még kevesen csatlakoztak hozzájuk, de érdekes kezdeményezésük – miszerint tagjaik részére díjmentesen igénybe vehető jogsegély szolgálatot indítanak - bizonyára sok kolléga érdeklődését felkelti.

 Bizonyára mindenki találkozott már olyan kínos helyzettel, amit a megfelelő jogi háttér ismeretének hiánya okozott számára. Előfordulhattak olyan esetek is, ahol egyoldalú, vagy hiányos munkaszerződéssel igyekeztek szélesebbre szabni jogaikat a munkaadók, nem törődve a munkavállalók tisztességes keretek között elvárható érdekeivel. Az sem egy alkalommal történt meg, hogy nem a megállapodott bért fizették ki, esetleg csak nagyon nehezen voltak hajlandóak a járandóságot megfizetni.


Itt a séfsegély!


Ilyen és ezekhez hasonló problémákkal gyakran találkoznak az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének tagjai. Ezért döntött úgy a szervezet vezetése, hogy elindítják tagjaik részére ezt a díjmentesen igénybe vehető szolgáltatást. Ebbe beletartozik, hogy    minden rendes és tiszteletbeli tagnak, havi egy alkalommal ingyenes tanácsadást nyújtanak munkajogi ügyben. Ha szükséges, véleményezik a munkavállalói szerződéstervezetet. Más ügyekben, a taggal egyeztetett, egyedi és kedvezményes megbízás alapján jár el egy jogász.

Ezzel az a céljuk, hogy növeljék a séfek biztonságérzetét, ezáltal itthon tartásukhoz szeretnének mindenfajta segítséget megadni. Hamarosan bejelentenek egy újabb programot is, amely a munkavállalói oldalról nézve megfelelően működő, a munkavállalóit megbecsülő egységek megsegítésére irányul. 

Írta: Dr. Elek Lenke

Fotó: pixabay

2017-03-18« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk