Karintia: Kürschner-féle túrósrétes a karintiai Gail-völgyéből
Íme, egy eredeti osztrák ételrecept, amelyet nyugodtan elkészíthet barátainak vagy családjának, és miközben jóízűen fogyasztják az ételt, talán visszagondol arra, milyen jó volt az eredeti finomságot enni üdülés közben Ausztriában.
Ha viszont még nem járt ott, akkor talán a fogás készítése közben kedvet kap ahhoz, hogy felkeresse e finom étkek hazáját.
Rétestészta:
300 gr liszt
170 ml víz
40 ml olaj
csipetnyi só
jól keverjük össze, aztán háromszor hajtogassuk el, majd hagyjuk 30 percig pihenni
Túrótöltelék:
1 kg túró
5 tojás
¼ kg vaj
30 gr cukor
2 csomag vaníliáscukor
1 csomag sütőpor
1 citrom reszelt héja
5 gr Maizena
2 evőkanál gríz
18 dkg mazsola
Elkészítés:
A vajat habosra keverjük ki, majd adjuk hozzá a cukrot, a tojássárgáját és a vaníliáscukrot, majd a maizenával alaposan elkevert túrót lassan hozzáadjuk mindehhez. A tojásfehérjét keményre verjük, és óvatosan az egész alá keverjük. Az egészet 1 órán át közepes hőmérsékleten sütjük.
Ezen ízletes fogás receptjét partnerhotelünk, a Kötschach-Mauthen-i "Schlank-Schlemmer Hotel Kürschner" bocsájtotta rendelkezésünkre .
A sütéshez sok sikert, vendégeiknek jó étvágyat kívánunk!
Foto: Hotel Kürschner