Vámház körút 9. alatt új Kemenes Cukrászda

Vámház körút 9. alatt új Kemenes Cukrászda

Vámház körút 9. alatt új Kemenes Cukrászda

 

 

Megnyitott a Kemenes Cukrászda és Bisztró a Vámház körúton Klapka György által híressé vált, sokáig üresen állt üzlethelységben. Az immár harmadik egységét nyitó Kemenes családi vállalkozás alig egy évtized leforgása alatt vívott ki magának hírnevet a cukrásziparban. A Lipóti Pékségnek is beszállító cég 2015-ben nyitotta első önálló cukrászdáját. Elhivatottságuk és odaadó figyelmük a garancia arra, hogy a Vámház körúti üzlet hamarosan nem csak a hajdan volt ékszerbirodalomról, hanem saját jogán is ismert lesz.

 

 

 

 

A családi cég csupán 8 éve indult, de 2012 júliusára a Kemenes Cukrász Manufaktúra Kft. már a Lipóti Pékség kizárólagos cukrásztermék beszállítója lett. Emellett önálló márkaépítésbe is fogtak, az első cukrászdájuk Biatorbágyon, 2015 decemberében nyitott meg, majd két év múlva már Budapest I. kerületében indultak a másodikkal. A harmadik, 700 négyzetméteres cukrászda építésének munkálatait az év elején, saját erős beruházással kezdték el.

 

 

 

A Kemenes márka mesébe illő története egy óriási próbatétellel indult. A gazdasági válság Kemenes Edith korábbi kereskedelmi vállalkozását sem kímélte, így Edithnek az ötvenes évei közepén kellett új utat keresnie. Bár rengeteg ötlet volt a fejében, mindenképpen olyan dologgal szeretett volna foglalkozni, amiben örömét leli és szenvedéllyel tudja végezni. Édesanyja is kiváló háziasszony volt, a vasárnapi ebédek, a karácsony, a húsvét, a házat átjáró mákos és diós sütemények illata Edith legkedvesebb emlékei közé tartoznak. Elképzelése az volt, hogy jó lenne nyitni egy olyan cukrászdát, ahol az emberek valódi otthoni ízeket kóstolhatnak barátaik és családtagjaik társaságában.

 

   

 

 

 „Éveken keresztül érlelődött a gondolat, valósítsuk meg édesanyám álmát, hogy saját üzletében értékesítse azokat a süteményeket, amiket ő alkotott.” meséli Edith lánya, Noémi.

 

 

 

A cukrász végzettségű Edith a kezdetekben csupán öt emberrel dolgozott együtt. Lányai, az ügyvéd Tímea és a tanítónő Noémi, ha szükség volt rá, akkor bizony beálltak beiglit sütni. Tímea jogi tapasztalataival fontos támasza a cég sikeres működésének, testvérével közösen végzik a budapesti cukrászdák irányítását, működtetését. A családias hangulat nem csak az ízekben jelenik meg, mert Edithnek a sütés-főzés szeretetét már az unokáknak is sikerült átadnia.

 

 

 

 

Kemenesék filozófiája az, hogy a bisztróként is üzemelő új cukrászdában az emberek barátságos környezetben kóstoljanak otthoni ízeket mindenféle tartósítószer, ízfokozó és térfogatnövelő nélkül, csak természetes anyagokból. A pultokon a hagyományos zserbó, almáspite sütemények mellett a modern ízek kedvelői is megtalálhatják kedvenceiket macaron, sajttorta vagy gyümölcsös mousse formájában. Az egyetemista, a turista és a környéken dolgozó, vagy a közelben lakó vendégek könnyű, napi és heti meleg fogásokkal is találkozhatnak, amelyekben igazi hazai ízek köszönnek vissza a tányérról.

 

 

 

A Kemenes család bízik abban, hogy hamarosan a Vámház körúton is kialakul a törzsközönség, akik ugyanúgy szeretik majd az új cukrászdát, mint a korábbiakat. A belsőépítész és grafikus szakemberek tervei alapján elkészült belső tér mindent hozzátesz ahhoz, hogy az ismert marasztaló hangulatot árasztó Kemenes jegyek között jó legyen üldögélni egy kávé és egy finom süti mellett.

 

 

 

A nagyközönség előtt 2019. augusztus 4-től nyitva áll a cukrászda.

Írta: Barna Judit

Fotók: aktivpihenes.hu / Okolicsányi Zoltán

2019-08-02« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk