Tavaszi gyógynövénytúrák

Tavaszi gyógynövénytúrák

Tavaszi gyógynövénytúrák

A kissé elhasznált rousseau-i mondás – „Vissza a természethez” – sosem volt annyira aktuális mint napjainkban, amikor újra felkapottak lettek a bio, a natur, a természetes alapanyagok, és termékek.

A gyógynövények ősidők óta a környezetünkben élnek, generációk nyavajájit enyhítették, gyógyították. Az is köztudott, hogy a természet adta alapanyagok kedvezőbb élettani hatással bírnak, mint a szintetikus vegyületek.
 

Tavaszi gyógynövénytúrák

 

Manapság a gyógynövényes -és natur termékek aranykorukat élik, de ezek mellett megnőtt az érdeklődés a természetközeli programok felé is. 

A gyógynövénytúrák a legjobb lehetőség arra, hogy természetes környezetükben, közvetlenül ismerkedhessünk meg ezen növények jellemzőivel, hasznos tulajdonságaival. Áprilistól már kihajtanak, virágoznak egyes gyógynövények, mint például a tyúkhúr, a pásztortáska, vagy a galagonya.

Az érdeklődők, és gyógyfüvek szerelmesei örülhetnek, mert egyre több természetközeli túra indul szerte az országban. Tavaszi gyógynövénytúrák cikkünkben néhány ilyen belföldi programot ajánlunk olvasóinknak. 
 

Gyógynövény túrák a Bükkben

Olyan speciális túrára várják a látogatókat, különleges pihenésre vágyókat Bükkszentkeresztre, ahol három napon át a természetben ismerkedhetnek meg a gyógynövények fajtáival. 
 

Bükkszentkereszt - gyógynövénytúra

 

A bükki gyógynövénytúrák csodás természeti környezetben Hegedűs István szakképzett fitoterapeuta vezetésével történnek.

Gyógynövénytúrák időpontja: 2017. május 26., június 6.,19., július 20., augusztus 1.

Részvételi díj: 34.500.- Ft , amely tartalmazza: 2 éjszaka szállást, teljes ellátást, túravezetést, szakszerű tájékoztatást a gyógynövényekről, és teakóstolást
 

Bükkszentkereszt - gyógynövénytúra

 

Bükkszentkeresztről: a Bükkben elhelyezkedő település hírnevét környezetének, kristálytiszta levegőjének köszönheti. A speciális klíma miatt a gyógynövények itt magasabb hatóanyag koncentrációval rendelkeznek.

Elérhetőség, információ:

Szerviziroda Kft.
Tel: 46/509-979
E-mail: h.schreiber@szerviziroda.hu 

Webcím

 

Monostori séta Bakonybélen

A bakonybéli Szent Mauríciusz Monostor szervezett sétája keretében kerül bemutatásra a barokk templom, a gyógynövénykert és az arborétum. A monostor kertjében egymás mellett létezik a csodálatos ősfák alkotta, védett park és a bio gyógynövényes. Az arborétumban információs táblák is segítik a tájékozódást. 
 

Szent Mauriciusz monostor gyógynövénykert - Bakonybél

 

A Szent Mauríciusz Monostor fallal körülvett klastromkertjének egy részét a gyógynövénykertészet és a gyümölcsös foglalja el. A kert gyógynövényei az orvosi zsálya, fodormenta, citromfű, bíbor kasvirág, körömvirág borsmenta, szurokfű, bazsalikom, kakukkfű. Az ellenőrzött bio-kertészetben organikus módszerekkel termesztik és dolgozzák fel gyógynövényeket és gyümölcsöket. Csak előzetes egyeztetés után, de lehetőség van monostori termékek – gyógyteák, lekvárok, likőrök - kóstolására is.

Túra ideje: előre egyeztetett időpontban

Elérhetőség, információ:
Tel: 30-900-1992

E-mail: abmonostor@gmail.com

Webcím

 

Húsvéti gyógynövényes virágtúra Tokaj-hegyalján

A túrán képzett botanikussal felkutatjuk Tolcsva szőlőhegyein a tavasz első gyógynövényeit és védett virágritkaságait. A gyűjtött növényekből a túra után a Helia-D Herba-kastély gyógynövény-feldolgozó termében csalánkrém és pittypangméz készítését mutatják be.
 

Herba-kastély Tolcsva, gyógynövénytúra

 

Helia-D Herba-Kastély Gyógynövény- és Szépségközpont a világszerte híres Tokaji Borvidék szívében, Tolcsván nyitotta meg kapuit a szépségápolás és a borvidék örömeire egyaránt fogékony közönség számára.

Túra ideje: 2017. április 15., 10-13 óra

Indulás helye: Helia-D Herba-kastély, Tolcsva, Szent Imre u. 4.

Webcím 

 

Említést érdemel még a pár éve nagy népszerűségnek örvendő medvehagyma, és az ahhoz kapcsolódó XIV. Medvehagyma Fesztivál Orfűn. A rendezvényre április első hétvégéjén várják az érdeklődőket. 

 

Írta: Vrábel Ilona Éva

Fotó: pixabay, Szerviziroda kft, Szent Mauriciusz Monostor, Herba-kastély

2017-04-06« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk