1000 út, nemcsak Oroszországba

1000 út, nemcsak Oroszországba

1000 út, nemcsak Oroszországba


Az 1000 út utazási iroda a szakmában és a nagyközönség sorai között is elsősorban Oroszország specialistaként van számon tartva, vagy legalábbis volt eddig. Ám Oleg Ermilov,


1000 út, nemcsak Oroszországba


az igazgató, valamint a cég többi vezető szakembere, köztük az irodavezető Jaroszlav Gorszkij,


1000 út, nemcsak Oroszországba


szerint ma már nincs olyan kontinens, ahová ne szerveznének élményekben gazdag utakat.


 Hol élt Gorkij?

Ma már egyre inkább touroperatorként működik a cég, ezért is hívtak meg sok utazási irodát, amelyek eddig is sikerrel értékesítették útjaikat. Az évindító tájékoztatón bemutatták új programjaikat, néhány desztinációt pedig külön górcső alá vettek.  

Az utazási iroda belső munkatársa, egyben arca Endrei Judit


1000 út, nemcsak Oroszországba


lett, és nemcsak azért, mert ma is népszerű a hajdani tévés személyiség, hanem mert magyar-orosz szakos hajdani tanárként kiválóan beszél oroszul. Juditra számítanak irodalmi guide-ként is, elsősorban Szentpétervárott és Moszkvában. Dosztojevszkij, Csehov vagy Tolsztoj világát, netán Gorkij szecessziós villáját  helyben megtekinteni – igazán ez érteti meg ezen irodalmi zsenik mondanivalóját. A két patinás orosz metropolis irodalmi túrái egyedi programként jelennek meg a hazai kjnálatban.


Atomjégtörővel az Északi-sarkra

Van, akiknek a legnagyobb kaland egy szamarkandi


1000 út, nemcsak Oroszországba

1000 út, nemcsak Oroszországba


piacon való bóklászás, egy botswanai kirándulás, egy madagaszkári állatsimogatás, egy türkmén jurtában való kempingezés, másoknak a mesés Perzsia vagy éppen a transz-szibériai expresszen való utazás. A magyar bátor nép: mindenhova elutazik, ahova csak lehet. Szinte sci-fibe illően hangzik az Atomjégtörővel az Északi-sarkra nevet viselő program. Az Északi-sark a legkülönlegesebb helyek egyike bolygónkon, hiszen itt nincs négy égtáj. „Akármerre nézel, csak Dél van, a csillagok sohasem tűnnek el az égboltról, az Északi-félteke utazóinak iránytűje, a Sarkcsillag pedig mintha megmerevedett volna a láthatáron” – olvasom a katalógus ízelítőjében. Az útra már most várólista van!

Az 1000 út igazi sikertörténet, hiszen nagy merészségre vall a világ vezető birodalmaiban és eldugott, kevesek által ismert pontjain egyszerre utakat szervezni, az USA-tól Peruig, a Feröer szigetektől Bhutánig. Emögött óriási helyismeret és szervezés leledzik, az apró gyakorlati tennivalók és a nélkülözhetetlen információhalmaz beszerzése ugyanis sziszifuszi és felelősségteljes munkát adnak, a szükséges oltásoktól kezdve a helyi biztonsági tudnivalókig,  a túrák nehézségi szintjéig, valamint a szállodák komfortfokozatának szemtől szembe való megismeréséig.


1000 út, nemcsak Oroszországba


A megújulás éve

A 2017-es év a megújulásé: új irodahelyszín, új szlogen, frissülő, bővülő árualap.  Mind több garantált program, kis létszámú csoportok, kedvezőbb repülő indulási időpontok. Kamcsatka és Algéria is viszonylag újdonságnak számítanak, de a népszerű Szentpétervár-Moszkva hajóút,


1000 út, nemcsak Oroszországba


vagy a semmivel sem kevésbé látványos Moszkva-Asztrahány hajóút is izgalmasnak ígérkezik. Alaszka, Grúzia, Örményország, Üzbegisztán ugyancsak különleges kalandokat ígér, mint egzotikus célpont, és mint fejlett-fejlődő civilizáció.


Francia pezsgő és grúz vörösbor

Ami különösen felborzolta az érzékeket, azok a gasztro- és borutazások voltak, amelyeket a téma szakértője Zsila Sándor,


1000 út, nemcsak Oroszországba


oly élvezetesen ismertetett, hogy szinte mindenki azonnal belevágott volna egy csokoládékóstolóval egybekötött pezsgő túrára. A portói kirándulás, a belga sörtúrák vagy a toszkán borvacsorák, az igazán értékes ritka borok kóstoltatása luxuspincékben kiváló hosszú hétvégi programnak ígérkeznek. A grúziai borút különösen egyedi élménnyel kecsegtet.


1000 út, nemcsak Oroszországba


Az 1000 út afféle roadshow-ra indul az országban, hogy a nem Budapesten működő viszonteladó értékesítők figyelmét is felkeltse idei gazdag árualapja iránt.

Írta: Dr. Elek Lenke

Fotók: Dr. Elek Lenke 3, aktivpihenes.hu / Okolicsányi Zoltán 4,

2017-01-31« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk