A tihanyi Echo kutyabarát hely, amire büszkék vagyunk – interjú Bittman Szilárddal

A tihanyi Echo kutyabarát hely, amire büszkék vagyunk – interjú Bittman Szilárddal

A tihanyi Echo kutyabarát hely, amire büszkék vagyunk – interjú Bittman Szilárddal

Kép forrása: Echo Étterem


Idén ötödik alkalommal szervezte meg a kutyabarat.hu oldal Az Év Kutyabarát Helye 2018 kampányt, ahol 11 kategóriában lehetett szavazni azokra a cégekre, ahol központi helyet foglalnak el az ilyen szolgáltatások, valamint a kutyabarát hozzáállás és annak kommunikációja.

Az Év Kutyabarát Helye vidéki étterem kategóriában 2018-ban a tihanyi Echo Étterem nyerte el a Turizmus & Vendég különdíjat. Ezzel kapcsolatban beszélgettem az étterem tulajdonosával, Bittman Szilárddal.

 

 Kép forrása: Echo Étterem


Először is szeretnék gratulálni a trófeához.
Mióta kutyabarát hely az Echo Étterem, és hogyan jött az ötlet? A vendégek részéről érkezett ez az igény?

Bittman Szilárd: Köszönjük szépen! Az étterem vezetősége és alkalmazottai mindig is állatbarátok voltak és sokan közülük a mai napig felelős, szerető gazdik, így nem merült fel kérdésként, hogy kutyabarát helyként üzemeljünk-e. Egyszerűen természetes volt, hogy szeretettel látjuk vendégeink között a négylábú kis kedvenceket is.

Milyen arányban érkeznek kutyával az étterembe? Érezhető emelkedő tendencia?

Bittman Szilárd: Az a tapasztalat, hogy évről-évre többen érkeznek kutyával. Talán ez köszönhető annak, hogy ma már szinte nincs is olyan háztartás, ahol ne lenne legalább egy háziállat. Szerencsére az emberek egyre nagyobb figyelmet fordítanak az állatokra. 

 

Kép forrása: Echo Étterem 

 

Mitől számít kutyabarátnak ez a hely? Milyen szolgáltatást vehet igénybe, aki négylábú társasággal látogat el a tihanyi Echo Étterembe?

Bittman Szilárd: Nálunk a kutyával érkező vendégek nem csak az étterem egy bizonyos részében, hanem bármelyik asztalnál helyet foglalhatnak. Mindig gondoskodunk róla, hogy legyen az állatok előtt víz, és ha igény van rá, kutyaeledellel is tudunk szolgálni.

Mit lehet, és mit nem? Mennyire sikerül betartatni egyes szabályokat a kutyusokkal? A kutyás - nem kutyás vendégek jól megférnek egymással?

Bittman Szilárd: Szerencsére nem nagyon van szükség szabályok előírására. Általában pórázon hozzák be a kutyusokat, de előfordul az is, hogy nincs rá szükség. Az állatok nem rohangálnak a vendégek között, nyugodtan az asztal mellett megvárják, míg a gazdik elfogyasztják ebédjüket, vacsorájukat. Néha beleugatnak a rendelésfelvételbe, de ilyenkor csak mosolygunk. Előfordult már, hogy a nem kutyás vendégeket zavarták az állatok, de igyekszünk mindenkinek az igényeit szem előtt tartani és olyan asztalt biztosítani, ahol jól érzik magukat.

 

Kép forrása: Echo Étterem 

 

A weboldalon még nem láttam feltüntetve se a matricát, se a hírt arról, hogy ez egy kutyabarát hely. Hogyan népszerűsítik ezt a plusz szolgáltatásukat?


Bittman Szilárd: Ahogy említettem, nekünk természetes, hogy kutyával is érkezhetnek vendégeink, így eddig nem fordítottunk külön figyelmet ennek hirdetésére. Mivel egyre nagyobb a verseny ezen a téren, a jövőben többet fogunk foglalkozni ezzel a témával.

Első lépésként részt vettünk az Év Kutyabarát Helye 2018 kampányban. Ezen kívül októberben megrendeztük az első kutyás napot az Echoban, ami nagy sikert aratott, ezt szeretnénk rendszeresíteni. Közösségi oldalainkon is gyakran osztunk meg fotókat a nálunk megforduló kutyákról.


Kép forrása: Echo Étterem
 

Előkelő helyen szerepeltek Az Év Kutyabarát Helye 2018 díjazottjai között. Ez az első díjuk ebben a kategóriában? Mivel jár, mit jelent az Önök számára Turizmus & Vendég külön díj?

Bittman Szilárd: Ez volt az első alkalom, hogy részt vettünk ezen a versenyen és nagyon büszkék vagyunk rá, hogy egyből díjjal távozhattunk. Ez nem azt jelenti, hogy hátra dőlhetünk, mert jól csináltunk valamit, hanem egy lökést adott, hogy még nagyobb hangsúlyt fektessünk rá. A díj egy szép kupával járt, amit az étterem központi helyén raktunk ki, mert tényleg nagyon büszkék vagyunk rá. Illetve felkerültünk a kutyabarat.hu weboldalra is.

 Kép forrása: Echo Étterem

 

Megnéztem az Echo Étterem weboldalán az itallapot, étlapot és csodákat láttam. Téli időszakban a pincehűs borok és fagylaltköltemény helyett inkább a meleg italok kerülnek előtérbe. Az itallapjukról milyen finom, mondjuk adventi ízvilágú forró italt tudna ajánlani?


Bittman Szilárd:
Ennek az időszaknak a legjellegzetesebb itala a forraltbor, amit természetesen nálunk is megtalál, aki egy kicsit fel szeretne melegedni ebben a hűvös időben. De azok sem maradnak finomság nélkül, akik valami alkoholmentesre vágynak. Nekik a forró házi fahéjas almaitalt, valamint a házi forró szörpöket ajánlanám.

A tihanyi Echo Étterem télen is nyitva tartó kellemes helyszín gyönyörű panorámával, finom konyhával, és ha szerencsénk van, élőzenés estet is kifoghatunk.
Kutyásoknak kiemelten ajánlott! 

Elérhetőség:  https://echoetterem.hu/

 

 

Írta: Vrábel Ilona Éva

Képek jóváhagyott forrása: Echo Étterem

2018-12-04« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk