Aktív pihenés Csehországban

Aktív pihenés Csehországban

Aktív pihenés Csehországban

 

Szerző: Végh Nóra Judit

Fotók: aktivpihenes.hu / Okolicsányi Zoltán

 

Lenyűgöző építészet, mesebeli várak és kastélyok, gyógyfürdők, kultúra és annyi sör, amennyiben még szó szerint fürödni is lehet – tapasztalhatja meg, aki Prágába, Európa ékszerdobozába látogat.

Akit azonban nem a nagyváros lüktetése, hanem inkább a természet és az aktív pihenés vonz, az is jó helyen jár Csehországban. Tibor Bial,

 

 

 

a Cseh Köztársaság magyarországi nagykövete a Magyar Újságírók Országos Szövetsége tagjainak tartott előadásában mesélt országa értékeiről, bízva abban, hogy a jövőben több magyar turista érkezik majd.

 

 

 

 

Csehországban népszerű a sétaturizmus – hívta fel a figyelmet Tibor Bial. Van is mit csodálni, mivel az ország területén négy nemzeti park és 26 védett természeti övezet helyezkedik el. A levegő minősége is kiemelkedő, ugyanis tizenkét 1000 méter feletti hegycsúccsal rendelkeznek, melyek környékén a kirándulók részére külön sétányokat alakítottak ki. A sportkedvelők kerékpározhatnak, lovagolhatnak és golfozhatnak, amely sportnak kifejezetten nagy hagyománya van az országban.

 

 

 

 

A vízi turizmus is jelentős, olyannyira, hogy a bátrabbak akár vadvízi evezős túrákon is részt vehetnek. A cseh-magyar kapcsolatokat ápoló Bohemia Baráti Kör például rendszeresen szervez vízitúrákat. Aki pedig kíváncsi rá, hogy milyen a cseh Balaton, benevezhet az átúszására – még egy közös pont Csehországgal.

A csehek nagyon büszkék a jégkorongosaikra is, a cseh sörház, amelyben a nagykövet vendégül látta az újságírókat,

 

 

 

 

Jaromír, a cseh válogatott legtöbb gólt jegyző csatárának nevét viseli. „Jaromír a nemzetközi jégkorong Puskás Öcsije” – fogalmazott a nagykövet.

 

2020-03-07« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk