MSE Tours bemutatta Madagaszkárt

MSE Tours bemutatta Madagaszkárt

MSE Tours bemutatta Madagaszkárt

 

 

            Így összegezte egy utas az élményeit, Madagaszkáron járva. A sziget Afrikáról mintegy 160 millió évvel ezelőtt leszakadt, négyszáz kilométerre lévő föld, amely megőrizte sajátos, helyi fajait, méghozzá úgy, hogy az itt található állat és növényvilág nyolcvan százaléka csak itt él, itt őshonos. Ez a világ negyedik legnagyobb szigete, hatszorosa Magyarország területének, 4828 kilométeres tengerparttal. Számunkra, magyarok számára még azért is érdekes és különleges ez a hely, mert egykori hazánkfia, Benyovszky Móric a XVIII. században a francia király képviseletében kétszer is járt és élt itt, és lett az egyik törzs királya, és itt halt meg 1786. június 4-én.

            Az MSE Tours Madagaszkárt bemutató tájékoztatójára eljött Randrianasolo Lalarison Richard, a sziget magyarországi tiszteletbeli konzulja, aki magyar nyelven beszélt a két ország kapcsolatáról. Mint mondta, a dél-afrikai nagykövet képviseli hazáját minálunk. Várhatóan március végén Budapestre látogat a madagaszkári külügyminiszter, és elképzelhető, hogy nagyköveti rangra emelkedik a képviseletük nálunk és náluk is.


MSE Tours bemutatta Madagaszkárt


            Somogyi Orsi, aki hosszabb ideig a szigeten élt, és most az ottani Jacaranda utazási cég magyarországi képviselője, számtalan érdekességet mesélt Madagaszkárról, a varázslatról, amivel a hely lenyűgözi az idelátogatót. Nem véletlen, hogy úgy is emlegetik az országot, mint az Indiai óceán Galapagosa, vagy a makik szigete, a Bourbon vanília királya.  Megtudtuk, a malgas és a francia nyelv, amit az itt lakók beszélnek. Megbízható és kényelmes az infrastruktúra. Az érdekes látnivalók közé tartozik a bálna megfigyelési lehetőség, a búvárkodás különleges módja, a korallzátonyok csodálása, és a lemurok. Mintegy hetven fajtája található az utóbbiaknak itt: van egér maki, a kisfiú méretű indri-indri maki is – ez csak a két véglet. Itt látható a világ legnagyobb – másfél méteres kaméleonja és a legkisebb, a gyufafej nagyságú. Hétféle baobabfa, több mint ezer orchideafaj – köztük a vanília -, 150 fajta pálma csodálható meg. jellemző a keresztény kultúra, amelyet ősi hiedelmek szőnek át. 18 népcsoport él a szigeten, és mindenki mosolyog.


MSE Tours bemutatta Madagaszkárt


            A szigetre repül a Turkish Airlines, amelynek regionális marketingvezetője, Földvári András bemutatta légi céget, amely 1933-ban alakult, 1947-ben indult az első járat Ankara-Isztambul- Athén útvonalon. Jelenleg a tulajdonosi köre 51 százalékban magánbefektető és 49 százalékban a török állam. 2008 óta a Star Alliance légi szövetség tagja. Abban az évben alakult a belső járatokat üzemeltető Anadolujet. 2009 óta Kevin Costner a légitársaság „arca”. Szponzorálja a Barcelona és a Manchester United labdarúgócsapatát. Több kitüntető címet is elnyert a légitársaság az évek során: 2010-ben náluk fogyaszthatták a legjobb biznisz osztály ételkínálatát, 2011-ben Európa legjobb légitársasága lett. 2015-ben ötödször nyerték el a légiközlekedés „Oscar” díját. 340 repülőgép van a flottájukban, 120 országba, 2972 pontra repülnek, minden európai országba, de Dél-Amerikába Bogotába, Panamába, Caracasba is. Ugyancsak folyamatos a közlekedésük Madagaszkárra. Kassa a legújabb desztinációjuk. 2023-ra 500-nál több gépükkel 120 millió utast kívánnak a célállomásukra eljuttatni. Isztambulban fantasztikus üzleti várójuk épült zongorával, biliárddal, mozival, mini golffal. Itt napi 4200 vendég fordul meg. A repülőtéren szigorú biztonsági rendszer működik. Az átszálló utasok részére napi három-négy alkalommal tartanak ingyenes városnézést, amelyhez a napszaknak megfelelő étkezést is biztosítják. A Fekete tenger közelében épül az új repülőterük, amelyen hat kifutópálya lesz. 150 millió utast tudnak majd itt évente kezelni. A létesítmény üzemeltetése a háttérfeladatokkal együtt egymillió embernek ad munkát.

            Réti Júlia, az MSE Tours vezetője a madagaszkári utazást pároknak, családoknak, baráti társaságoknak javasolta, mint mondta, a Jacaranda által szervezett 11 napos út felejthetetlen élményt ígér.

Írta: Dr. Hajós Anna

Fotó: msetours.hu/madagaszkar-nosy-be

2017-02-14« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk