Bemutatkoztak egészséges élelmiszerek hazai gyártói

Bemutatkoztak egészséges élelmiszerek hazai gyártói

Bemutatkoztak egészséges élelmiszerek hazai gyártói

 

 

Szerző: Barna Judit

Fotó: ToTu

 

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége Turisztikai és Gasztronómiai Szakosztálya nagy figyelmet fordít olyan hazai cégek és termékek bemutatására, amelyek a korszerű táplálkozást hirdetik. Egyre több ember fedezi fel magában az ételintolarencia egyes paramétereit, legyen az laktóz- vagy gluténérzékenység, a cukorbetegség kezdeti jelei.

Az ételintolerancia számos tünet formájában jelentkezhet. Leggyakoribbak a tápcsatorna zavarai, mint hasmenés, székrekedés, haspuffadás, hasi görcsök, hasi fájdalom, bélgyulladás, de jelentkezhet központi idegrendszeri panaszoknál, mint álmatlanság, krónikus fejfájás, bőrproblémák látható jeleiben, ekcéma, pattanás formájában, de ízületigyulladás, vagy krónikus hörghurut is előfordulhat.

 

Tojásfehérjéből rögös túró és epres joghurt

Az ételintoleranciának nincs ismert gyógymódja – a legfontosabb a problémát okozó élelmiszerek azonosítása, majd azok kizárása étrendünkből.

Ezt az egyre gyakoribb egészségi jelenséget ismerték fel a Capriovus Kft. tulajdonosai és létrehozták a ToTu nevű termékcsaládjukat. A ToTu palettáján a laktózmentes, tejtermék-helyettesítő rögös túró, a vajkrémre és joghurtra hasonlító krémek, tejre, és tejeskávéra emlékeztető italok ideálisak a tejfehérjeallergiásoknak, laktózérzékenyeknek, sportolóknak, cukorbetegeknek, diétázóknak.

A termékek ízvilága 0 % zsír és koleszterin tartalommal, magas fehérje- és alacsony szénhidráttartalommal, alapjuk tartósítószermentes tojásfehérje.

 

 

 

Társaságunk bő negyedszázados szervezeti múlttal, teljes magyar tulajdonnal, 1991-ben alakult Kft-vé. Fő tevékenységünk a tojásfeldolgozás, tojástermékek gyártása, tojáscsomagolás, illetve a feldolgozás során keletkező melléktermékek hasznosítása. Üzemeinkben gyártunk különböző pasztörizált tojáslé, szárított tojáspor, tisztított főtt tojás, főzött tojásrúd és fertőtlenített héjú tojás terméket. Tojáscsomagoló üzemeinkben étkezési friss tojás válogatásával és csomagolásával foglalkozunk. A feldolgozás során keletkező melléktermékek, a tojáshéj és a takarmány tojáspor hasznosításával elsősorban hobbillatok részére kifejlesztett takarmány termékeket állítunk elő - mutatta be a céget és a ToTu termékeket dr. Németh Csaba kutatás-fejlesztési igazgató.

 

Száz százalék gyümölcs és zöldség

Bemutatkoztak az egészéges snackek is. A 100% gyümölcs és zöldség tartalmú snackek titka, hogy kizárólag friss és érett, idényjellegű, magyar termelői alapanyagokból (kivéve a citrusfélék) készülnek, és azonnal feldolgozásra kerülnek. A biofilizálás során kizárólag a vizet távolítjuk el, minden más összetevő megmarad. Az eredmény zamatos, roppanós, illatos gyümölcs és zöldség falatkák, csak nem fog ragadni a kezünk.

A KAVALI™ gyümölcs és zöldség termékei ideális választás azoknak, akik egész nap aktívak és szükségük van egy egészséges és tápláló snackre az energiaszintjük fenntartásához, de nincs idejük a gyümölcsökkel pepecselni.

-Az érett gyümölcsökből, zöldségekből készült snackek reggelire, joghurtokhoz, salátákba keverve vagy akár édességek, sütemények alapanyagaként is tökéletesen pótolják a friss gyümölcsöt, és még speciális diéták, glutén- és laktózmentes étrend esetén is fogyaszthatók- dr. Pomozi István, a Kavali™ üzletfejlesztési vezetője.

 

További információk: https://capriovus.eu/, https://kavalifruit.com/rolunk/

 

 

2023-11-05« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk