Trendi enteriőrben az új Pataki Cuki

Trendi enteriőrben az új Pataki Cuki

Trendi enteriőrben az új Pataki Cuki

  

 

A nagy divatházak néhány hete bemutatott 2020-as tavaszi-nyári kollekcióin végig söpörtek a dzsungelminták, állatminták, és az elképesztő színek. A Milan Fashion Week kifutóján Versace, és Dolce&Gabbana ruhakölteményein csak úgy röpködtek a papagájok, lengedeztek a pálmafák, és páfrányok, harsogtak az erős zöldek, sárgák.

Feltehetően Liptai Claudia ötletéből merítettek a dizájnerek. Vagy fordítva!

Ugyanis a Hegyvidék Bevásárlóközpontban megnyitott Pataki Cuki berendezése olyan, mintha egy trópusi dzsungel kellős közepén ülnék; szinte érezzük a párás levegőt, halljuk a madárkórust, és a lopakodó tigris lépteit a sűrűben… na, ne!

 

 

 

De, mindez ott van a stílusos vendégtérben. Kérjünk egy jó kávét, egy Rákóczi túróst és nyugodjunk meg, itt nincs veszély. Itt vannak viszont a tulajdonosok, Pataki Ádám és Liptai Claudia, akik a megnyitón elmondták, hogy régóta dédelgetett álmuk egy budapesti cuki. A patinás érdi cukrászdát Ádám édesapja vezette, de a mester halála után el kellett dönteni a hogyan továbbot. Claudiával sokáig keresték a helyet, amiben mindketten hisznek, jól érzik magukat benne, csakúgy, mint a vendégek. A munkamegosztásban Claudia vállalta a számára kedves feladatot, a legapróbb részletekig a berendezés tervezést, Ádám, értelemszerűen, a szakmai beruházást vette kézbe.

 

 

 

Az első emeleti üzlethelységben a bóbitás nimfapapagáj és nagy csőrű ara az iskolatáblán, a drapérián, szalvétán, a pulton, díszpárnán alap díszítő elemek, hasonlóan a falról leomló élőnövény zuhatag és az egzotikus állatok is.

 

 

 

A Pataki Cuki a budai üzletben is a klasszikus vonalat képviseli, csak úgy, mint Érden, de Claudia a gyerekkor ízeit ide még jobban kereste. „Kedvencem a Dobos torta, nagyon szeretem. Szörnyű, hogy bejövök, és bármikor kivehetek egyet a pultból, és senki nem csap rá a kezemre” – jegyzi meg mosolyogva Claudia. Javaslatára bekerült pár új termék, például a minitorta. „Egy 8-10 szeletes tortát egy ünnepen sem tud megenni a család, így megalkottuk a miniverziót. A többi termék tényleg a gyerekkorunkat idézi, a Kardinális, a Puncstorta mellett a körözöttes Molnárka is. A reggeli kávéhoz friss édes és sós péksütik és szendvicsek várják a cukrászda korai vendégeit. Kapható például túrós batyu, búrkifli, vajas croissant, sajtos rúd és természetesen kakaós csiga is. „

 

 

 

A pultban a francia vonalat képviselő Woman desszert, és Brazil desszert mellett az étel-érzékenyekre is gondoltak, vannak tej-cukor-lisztmentes szeletek is, mint a Mango Delight.

 

 

 

Pataki Ádám

  Fotó: TMC

nagy hangsúlyt fektet az egészséges hazai, helyi kézműves termékek és gyümölcsök használatára, kedveli az Agárdon termő sárgabarackot, amiből sok lekvárt készít a sütikhez, és a friss etyeki tehéntúrót, naná a Rákóczi túrósba.

Írta/Fotók: Barna Judit

2019-10-06« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk