Karácsonyi hangulat a nosztalgia vonatokon

Karácsonyi hangulat a nosztalgia vonatokon

Karácsonyi hangulat a nosztalgia vonatokon

 

 

Immáron 25 éve működő MÁV Nosztalgia Kft. élményvonatozásából ebben az évben sem marad ki az adventi vonatozás. Jó dolog kikapcsolódni, feltöltődni,-  az ünneplőbe öltözött utcákban, a  szépen díszített kirakatokban gyönyörködni.

 

Karácsonyi hangulat a nosztalgia vonatokon

 

A vonatozás megunhatatlan. Természetesen  a gyors, egyre több szolgáltatást nyújtó szerelvényeken a mai kornak megfelelő  utazás elengedhetetlen. Ám a régi gőzösök, monumentális vascsodák mindig csodálkozásra, ámulatra  késztetik az embereket. Európában egyedülállónak számító, több, mint száz különböző típusú, muzeális értékű járműparkjuk van.  A cég munkatársai egy egész flottát gondoznak, újítanak fel, melyek a XIX – XX. század fordulójának emlékét őrzik. A flottában található gőz-, dízel-, és villanymozdony, valamint  különféle kocsik: az egyszerű fapadostól, a különleges luxus étkezők és hálókocsikig.  Komoly kihívás egy mozdony, vagy egy vasúti kocsi felújítása,- hiszen ezek javításához kevesen értenek és a felújítás is igen költséges. Az eredmény szemet gyönyörködtető látvány.

Egész évben közlekednek a Gyertyafény Express vacsoravonatai és Élményvonatai, tavasztól-őszig gőzvontatású nosztalgiavonatok indulnak Gödöllőre, Cuha-völgybe, Dunakanyarba.

 

Karácsonyi hangulat a nosztalgia vonatokon

 

Az első egynapos adventi járatok 2011-ben Budapestről Bécsbe közlekedtek, öt évvel ezelőtt a vidéki városok közül elsőként  csatlakozott új állomásként  Szeged, azóta újabb megállóhelyek csatlakoztak:   Kiskunfélegyháza, Nagykörös, Cegléd, Tatabánya, és  Győr  állomásokon  megállva halad  a vonat Bécs felé.  Bécs, a császárváros szépsége megunhatatlan. A szervezők városnéző sétára, Schönbrunn megtekintésére, nosztalgia villamosos kalandozásra invitálják az utasokat. Az adventi helyszínek ,- az ismertebbek közül,- a Rathaus környékén, Hofburg, Stephansdom területén találhatóak.

 

Karácsonyi hangulat a nosztalgia vonatokon

 

2017-es év újdonsága:  Eisenstadt (Kismarton), az Eszterházy kastély meseszép helyszíne,-  és az év utolsó adventi útja,  -  dec. 15-én indul   -,  három nap Prágában. A prágai választás sem a véletlen műve,- hiszen a „száztornyú Prága”, a gyönyörű óváros az egyik legkedveltebb közép-európai úti cél.  

 

Karácsonyi hangulat a nosztalgia vonatokon

 

Az utazás alatt sem unatkoznak a résztvevők: üdvözlő itallal, finom falatkákkal, játékokkal várják az utasokat, étkező és bár kocsi is található,  és a zenés-táncos szórakozásról az Orfeum buli kocsiban gondoskodnak.  A városokban  a cég idegenvezetőinek  segítségével fakultatív programokon vehetnek részt az utasok.

további információ: www.mavnosztalgia.hu honlapon található.

Írta/Fotó: Magyar Éva

2017-12-14« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk